• uefa'nın galatasaray 'a verdiği ceza yüzünden (bkz: 9 kasim 1988 galatasaray neuchatel xamax maci), köln'de oynanan maç. uefa bu maç için " istanbuldan en az 2000 (ya da 3000) mil uzakta oynanmalı" gibi bir karar almıştı. yani bu, maçın türkiye sınırları dışında oynanacağı anlamına geliyordu. fakat gs bu menzilin dışında stad seçmekte serbestti.

    tabii, uefa'daki akıllıların aklına köln'ün istanbul'dan hiç farkı olmayacağı hatta daha felaket olacağı gelmemişti.
  • (bkz: cevat prekazi)
    (bkz: #2730017)
  • kardeşim* on günlük bir bebekken, fanatik galatasaraylı babam, fanatik fenerbahçeli amcam ile büyük bir heyecan içinde anneannemin bebeği uyutma çabalarını boşa çıkaracak gürültülerle izlediğimiz maç.
  • zoran simoviç bu maçta kurtarış yapayım derken monacolu bir oyuncunun (ki yanlış hatırlamıyorsam takımının golcü oyuncularından biriydi) üstüne düşmüş (ya da atlamış) ve bu oyuncunun sakatlanıp oyundan çıkmasına neden olmuştu. benim de kuzenimin bebeği uykusuz kalmıştı o gece, hatta cevat prekazi'nin golünden sonra evdeki tantana üzerine etinden et koparılmışçasına zırlamaya başlamıştı.
  • dede(69) , baba(44) , amca(41) , üçlüsünü aynı anda toplu histeriye sevkedip , kalp krizi geçiren üç hastayla acilde bitirilen unutulmaz maç .
    müngersdorfer stadium 'u ikinci sami yen yapan maç .
  • galatasaray'ın aldıgı saha kapatma cezasına sevinen fransızları dogduklarına pi$man ettiren bir ortamda oynanan özellikle zoran simovic'in efsanele$tigi, prekazi'nin attıgı golle galatasaray tarihinde yerini aldıgı ve galatasaray'ın türk futbol tarihine gecmesini saglayan mactır.
    ali sami yen kapalı oldugundan galatasaray müngersdorf stadı'na sıgmamı$ ve yakla$ık 70bin taraftarı ile monaco'ya cehennemi hazırlamı$tır. mactan önce sahaya cıkan jupp derwall kendisine yapılan inanılmaz tezahurattan dolayı cok duygulanmı$ ve aglamı$tır.

    maca monaco kalecisi ettori dahil hucum ederek ba$lamı$ ama kalemizdeki simovic faktörüne takılmı$lardır. ilk yarı 0 - 0 bittikten sonra cevat prekazi ikinci devrenin hemen ba$ında mesafesi bugun hala muamma olan bir yerden kazanılan serbest vuru$ icin topun ba$ına gecmi$, monaco takımı göstermelik 2-3 ki$i ile baraj kurmu$tur. prekazi'nin vurdugu top önce yerden gitmesine ragmen daha sonra hafif havalanarak ettori'nin sagından aglara gitmi$tir.
    o dönem ya$ar duran kaleci ettori'yi ele$tirmi$ ''orada yaptın mı 8 ki$i baraj yapacan'' demi$tir.
    macın ilerleyen dakikalarında cüneyt tanman ve bülent korkmaz'ın ilk defa weah'ı kaybetmi$ ve weah moskof ajanı gibi aradan cıkıp golünü atmı$ ve son 15 dakika gerek tribünlerdeki gerekse televizyonda macı izleyen taraftarlara kurde$en döktürmü$tür.
    macın hakemine ce$itli dillerde edilen küfürler i$e yaramı$ ve hakem macı daha fazla uzatmadan galatasaray'ı yarı finale cıkartan düdügü calmı$tı.

    mac sonrası simovic elinde türk bayragı bütün stadı turlamı$, mustafa denizli aglayarak saha icinde dola$mı$tır. efendi kaptan cüneyt tanman tüm monaco takımını tebrik ettikten sonra sahadaki tura katılmı$tir.
  • ilker yasin'in o histeri anındaki (gol anı yani) feryatlarının tam olarak deşifre edilmiş hali şöyledir,
    - ceza alanında tanju var, uğur var... prekazi topun üstüne geliyoor, vuruyoorrr.. ( arada epey bi süre var ama, mesafe tam olarak bilinemediğinden geçen sürenin ne kadar olduğu da tam olarak bilinemiyor.) ... vegolvegolvegolvegooolll.. işte gol işte golll.. bravo prekazi, bravo prekaziii..

    peeehh.. bu gün bile tüylerim diken diken olur..
  • fofana'nin zoran simoviç'in kafasina uçan tekme attigi maç.
  • mustafa denizli 'nin ve turkiye 'deki milyonlarin ellerini havaya kaldirip hungur hungur agladigi mac. hatirladikca insanin gozleri doluyor...
hesabın var mı? giriş yap