• bizzat başıma gelen, rezaletten ziyade kurumsal dolandırıcılık olayını, benden başkası yaşamasın diye paylaşmak istiyorum:

    alfemo mobilya markasına güvenerek istanbul'daki en büyük bayilerinden birisi olan bakırköy mağazasından (tuna mağazacılık) yeni kiraladığımız evimiz için 31.07.2019 tarihinde yatak odası takımı, 05.08.2019 tarihinde de koltuk takımı sipariş ettik. her iki siparişin ücretini peşin olarak ödedim. satın alırken eve yeni taşındığımızı, evin boş olduğunu ve taşınma tarihinde eşyaların mutlaka teslim edilmesi gerektiği ile ilgili konuşup, en geç teslim tarihlerinde yatak odası takımı için 31.08.2019, koltuklar için 13.09.2019 tarihinde anlaşmamıza rağmen her iki ürün de hala teslim edilmedi.

    bayinin telefonlarına ulaşılamıyor, mağazaya gittiğimde her seferinde "ürünler hazır, yarın geliyor, haftaya geliyor" vs... şeklinde oyalama yapılıyor. alfemo merkez ile konuştuğumda tuna mağazacılığın bayiliğinin alfemo bünyesinde şu anda tartışıldığını, bayinin borcu nedeniyle aylardır fabrikadan mağazaya ürün çıkışı yapılmadığını iletiyor. fakat sorunu bayi ile çözmemizi istiyor.

    yani alfemo mobilya bayiliğini sorguladığı, ürün çıkışı yapmadığı bayinin alfemo markası ile satış yapmaya devam edip müşterilerini dolandırmasına izin veriyor ama arkasında durmuyor. yani alfemo diyor ki: "sen benim tabelama güvenme, tabelamı gördüğün ve içerisinde benim ürünlerim satılan mağazalardan alışveriş yapmadan önce ne olur ne olmaz bizi arayıp bir teyit al."

    bugün noterden ihtarname gönderdim. hem bayi hem de alfemo ile ilgili zamanında teslim edilmeyen mobilyalar, taşınma tarihimizin gecikmesi ve uğradığımız tüm maddi ve manevi zararlar için dava açacağım. siz siz olun alfemo markasına güvenip alışveriş yapmayın.
  • 10/9 verdiğim rezalettir. 1 puanı tüm parayı sipariş anında vermenden dolayı kırıyorum. mobilyacılar genelde %50 peşinatla çalışırlar. tamamını vermenden dolayı elindeki avantajı satıcıya vermişsin. bu arada tavsiyem fabrikasyon mobilyacılardan uzak durmanızdır.
  • eve teslim olarak aldığım ürünlerin ücretini tam ödememeyi tercih ederek düzgün bir iş yapıyorum demek ki.

    ufak bir kapora verip kalanını teslimde ödeme yolunu seçiyorum.

    rezalet gibi rezalet
  • kaporanın anlam ve önemini belirten rezalettir. satıcıyla anlaşıp ürünler teslim olduktan sonra ücretin tamamı takdim edilmelidir. nasıl olsa parayı aldım deyip sizi böyle boşlarlar sonra.
  • paranın hepsinin önden verilmesi en büyük hata olmuş,

    teslimat gecikmesi ise neredeyse her gün yaşanan bir durum rezalet puanım 6/10
  • 10/8 verdiğimiz rezalet. ev ahalisi ile de paylaştım. onlar da 10/8 verdiler.

    devir öyle bir hale geldi ki artık peşin paranla bile rezil oluyorsun. muhtemelen firma hala tabelayı kullanıyor, 3-5 müşteriyi böyle atlatıp kasasına para koyuyor ve kendi borçlarını, günü kurtarmak adına, ödüyor.
  • rezalet gibi rezalet 10/10. sizin ödeme makbuzunu almamanız onları hakkı çıkarmaz, sadece haklılığınız ispatta zorlanırsınız. anladığım kadarı ile mağazanın alfemoya baya bi borcu var, teminatları yanmış ve fabrikadan mal çekemiyor.
  • rp 10/10 kardeşim, senin suçun yok, ülkede herkes dolandırıcı olmuş yapacak bir şey yok. bugün mobilya parasını çalar, yarın kapora parasını çalar. 3 ün 5 in lafını yapmamak lazım..
  • aynı mağazanın başka şubesinden evin tüm monilyasını aldım. termin süreleri dolduğu için sert giremiyorum ama çok gerildim.

    büyük rezalet. umarım en kısa zamanda çözülür.
  • alfemo hatalı karar vermiştir. şöyle ki alfemo gibi firmalar bayii satışlarından kâr alırlar ve bundan dolayı da sattıkları, satamadıkları, hatalı, ayıplı mallardan ve sattığı her malın müşteriye ulaşımından sorumludurlar. zaten bunlardan dolayı alfemo bayii ye tabelasını vermektedir. bayii’nin ise teslim süresi içinde gelmeyen ürürnün bildiğim kadarı ile 14 iş günü içerisinde ücretinin mazerete gerek duymadan iadesi zorunluluğu var. gerçekten rezalettir.
hesabın var mı? giriş yap