• barınamıyoruz hareketi‘nden gençler yüksek yurt, kira ve apart ücretlerine karşı bugün 22.00 itibariyle kadıköy bedia muvahhit sokak’ta toplanarak orada yatacaklarını duyurdular. hemen akabinde polisler tarafından uzunca süre tehdit ve taciz edilen gençler yılmadılar, polisi yıldırdılar.

    dayanışmaya da birçok kimsenin gelmesi sonrası gençler polislerin baskılarını kırıp yoğurtçu parkı’na geçtiler. #barınamıyoruz hashtagi ise kısa sürede twitter gündeminde 1. sıraya oturdu.

    süreç barınamıyoruz hareketi twitter adresinden takip edilebilir.

    tanım: birçok şehirden gencin katılması beklenen mücadele pratiği.

    20 eylül edit: bu gece itibariyle kocaeli izmit ve izmir’in de eklenmesiyle 3 ilde gençler sokakta yatıyor.
  • çalışkan, vatan hainlerine göz açtırmayan milli istihbarat teşkilatı ve emniyet genel müdürlüğünün anında haberdar olup müdahale ettiği eylem?
    (bkz: nereye giderseniz gidin)
  • ah şu yaşlı moruklar , ülkeyi ne hale getirdiniz. yarın o alana gidip çıkar telefonunu der bunlar öğrencilere....
  • haklı eylem, desteklenmeli.
  • suriyelilere çadır kent yapıp yillarca besleyen, bakan, kollayan yüce hukumetimizden acilen prefabrik yurtlar inşa ederek bu gençlere kol kanat germesini bekliyoruz.

    insanlar oy deposu olarak görülmemeli, vatandaş olarak görülmeli. o yüzden bütün suriyeliler acilen türk vatandasligina gecirilmelidir ve butun universitelere yerleşmelerinde her turlu öncelik onlarin olmalıdır. yasasin mürteci* politikamız ve geleceğimiz!
  • yok ki evim buyrun gençler 1500tl ye sizin deyip kapımı açayım. çok üzüldüm, çok üzüldüm.

    artık aileler istanbul'da okutamayacak çocuklarını, çok can sıkıcı. şu an, şu vakit bu çocuklar ne yapıyor ne yiyor ne içiyor ?! koca bir yazık.
  • afgan veya suriye bayrağı açıp güreşseler birde parkın ortasına sıçsalar polis falan gelmezdi.
  • koskoca ülke 20 tane pırıl pırıl gence sahip çıkamıyor. halbuki o çocuklar okuyup okullarını bitirdiklerinde nasıl da bu ülkeye hizmetleri dokunacak kim bilir. bu durumu polis ile çözemiyorsan hemen istanbul büyük şehir belediyesi olaya el atıp bu genç kardeşlerimizi bir yerlere yerleştirip asgari yaşam şartları için gereken tüm her şeyi yerine getirebilir, eğer halen daha yapılmadı ise ibb bu olaya el atmalıdır.
  • gündemde olması gereken hareket
  • gezici bunlar, üj bej çapulcu:)

    hep aklıma alman rahibin sözleri gelir. önce komünistleri götürdüler, ses çıkarmadım, komünist değildim. sonra eşcinseller, muhalifler, yahudiler, engelliler, sendikacılar... sıra bana geldiğinde sesini çıkaracak kimse kalmamıştı...
hesabın var mı? giriş yap