• en son edit : entry'i dun girdim ve bu sabah hepsiburada.com temsilcisi esimi aradi. 200 tl'lik hediye ceki verdiler ve urunun kendilerine iadesinin gerekmedigini bildirdiler. bu hareketleri ile amazon.com'a kosulsuz musteri memnuniyeti konusunda ciddi bir rakip olacaklarini gostermis oldular. ah birde bu yaklasimi ben bu entry'yi sozluge yazmadan gostermis olsalardi daha da super olacakti. fakat yine de tebrik edilecek bir hizda musteri memnuniyetini sagladilar.

    esimin basina gelen bir rezaleti paylasmak istiyorum sevgili suserlar.

    esim 3 kasim 2019 tarihinde hepsiburada.com'dan catal, bicak, kasik seti satin aliyor. 8 kasim 2019 tarihinde esim siparisini verdigi urunu kargo yoluyla teslim aliyor. kutuyu actiginda icinde urunun tanitiminda acikca gorulen 12 adet bicagin olmadigini goruyor. dogal olarak esim hemen hepsiburada.com'u ariyor. kendisine verilen cevap "10 gun icinde sorununuz cozulecek" seklinde. esim 10 gun bekliyor. herhangi bir geri donus olmadigindan dolayi esim bugun (11. gun) tekrardan hepsiburada.com'u ariyor. aldigi cevap tam evlere senlik. satici urunun kutusunda "bicak" yazmadigi gerekcesi ile kusurlu/eksik urun gonderdigini kabul etmiyor. oysa urunun hepsiburada.com'daki sayfasinda acikca bicak gorundugunu ve boyle bir cevabi kesinlikle kabul etmedigini belirtiyor. hepsiburada.com esime 4 gun daha beklemesini soyluyor. esim bana haber veriyor, bende solugu sozlukte aliyorum.

    olayin kanitlarina gecmeden once birkac amazon.com tecrubemden bahsetmek istiyorum. oldukca fazla amerika amazon.com dan alisveris yaptim vede yapiyorum. verdigim amazon siparisleri 100'u gecmistir. ve bu siparisleri amerika amazon uzerinden turkiye dahil dunyanin cok farkli noktasina verdim. verdigim siparislerde 4 kez kusurlu/eksik urun geldi. amazon'a gonderdigim sikayet maillerinden sonra en gec bir gun icinde hic bir sorgu sual yapmadan param direkt olarak iade edildi. hatta bir seferinde kusurlu urune ne yapayim diye sordugumda "sizde kalabilir" cevabi bile aldim. satin aldigim urunler amazon'un kendisi degil satici uzerinden gelse dahi yine ayni sekilde hemen para iadesi yaptilar. demem sudur ki, eger hepsiburada.com bu kafa ile devam ederse ve turkiyede acilan amazon, amerika amazon gibi full musteri memnuniyeti ile devam ederse, cok yakinda hepsiburada.com'a hep beraber rahmet okuyacagiz.

    gelelim kanitlara;

    urununun hepsiburada.com'daki sayfasi. goreceginiz uzere acikca urunde bicak oldugu yazili (bkz: https://eksiup.com/p/6w295764d9w5)

    urunun hepsiburada.com'daki sayfasindaki aciklamalar kismi. yine bu kisimda da 12 adet bicak oldugu acikca goruluyor. (bkz: https://eksiup.com/p/eu295768rs9e)

    esimin urunu teslim aldigina dair hepsiburada.com bildirisi. (bkz: https://eksiup.com/p/g6295772n25i)

    esimin teslim aldigi kusurlu/eksik urun. (bkz: https://eksiup.com/p/ro295773s8zo)

    edit : asagida bir arkadas "once iade hakkini kullan sonra gel burda baslik ac" demis. buna verebilecegim tek cevap, musteri memnuyeti nedir onu ogretmek olacaktir. musteri memnuniyetinde sadece 2 kural vardir.
    1- musteri her zaman haklidir.
    2- eger bir sorun var ise 1 numarali kurala bak.
  • aciklama kisminda yazmamasina ragmen teslim aldiginiz cay kasiklarini da iade etmeniz gerekir. rezalettir. bundan sonra kargoyu acip icindekileri mi sayacagiz? 84 parca tabak takimi alsam, kargocu ile oturup tabak sayacagiz yani?

    ben - abicim bu yemek degil tatli tabagi
    kargocu - yok abi, yemek bu. tatliya buyuk olur.
  • (bkz: tüketici hakem heyeti)

    olay gayet net. başvuru süreci hızlandıracaktır.
  • rezalet gibi rezalet.
  • 10/10 rezalet. umarım en kısa zamanda çözüme kavuşur
hesabın var mı? giriş yap