• 5 mayıs 1985 yılında yapılan ve 26 yarışçıdan sadece 5 tanesinin bitirebildiği f1 yarışıdır.

    son 3 tura lider giren ayrton senna'nın 1994 yılında kaza yaparak hayatını kaybettiği yerden hemen önceki bir virajda yakıtı bitince, ferrari pilotu stefan johansson tarafından geçilmiş, son 2 tur kala onun da yakıtı bitince mclaren tag pilotu alain prost liderliğe geçmiş ve yarışı birinci bitirmiş, yavaşlama turunda pite giderken onun da yakıtı bitmiş. ancak yarıştan sonra yapılan ağırlık ölçümlerinde prost 2 kg eksik çıkınca diskalifiye edilmiş.

    ilk 6 pilota puan verilen sistemde yalnızca 5 kişi yarışı bitirebilince, yakıtı bittiği zaman bitişe en yakın olan yarışçı stefan johansson, 6. bitirdi diye kabul edilerek 1 puan almıştır.

    daha ilginç olan ise finish düzlüğünde yakıtı biten thierry boutsen, aracından inerek itmek suretiyle aracının arka tekerleklerini çizgiden geçirmiştir. prost'un diskalifiye edilmesiyle 2. olmuş ve 6 puana hak kazanmıştır.

    yarışın son 9 dakikası şuradan izlenebilir.

    wiki
    .
  • senna'nın prost'a karşı zeka ve ustalık kokan savunması dışında farklar açık biçimde sıkıcı ilerleyen yarış, 55. turda ardı ardına yakıtı biten araçlar artmaya başlayınca heyecana bürünür. niki lauda ve nigel mansell durumun farkında olduklarından ekstra yakıt tasarrufu yapıp 3 tur geriye düşmüşlerdir. ancak bu kumar ikisine de yeterli olmaz. yarışta yakıtı bitmeyen 3 sürücü vardır. lauda, mansell ve 1 yıl sonra hayatını kaybedecek olan yarış birincisi elio de angelis. 3. bitiren patrick tambay de boutsen gibi aracını ittirerek finish çizgisini geçer.
hesabın var mı? giriş yap