• günümüzle çok ilginç bir benzerlik durumu. tarih tekerrürden ibarettir denirdi de bu kadar benzer şeyler olması ilginç geliyor:

    https://twitter.com/…tatus/1136883262926856192?s=21

    “istanbul büyükşehir belediye eski başkanı tayyip erdoğan’ın bodrum’a giderken kullandığı vip salonuna dönüşünde izin verilmedi. atatürk havalimanı mülki amiri saim eskioğlu erdoğan’ın şu anki durumunun vip yolcu listesine uygun olmadığını söyledi. ailesiyle birlikte dün izmir’e giden erdoğan da “vip hasretinde değilim” dedi.”

    ekleme: sabah arşivinde de haber şöyle yer alıyor: http://arsiv.sabah.com.tr/1999/08/06/g05.html
  • demek ki neymis? bu ulkede cumhurbaskani olmak icin gecmek gereken sabit adimlar varmis dedirten haberdir.. vıp’den gecememek de bu onemli adimlardan birisidir.
  • sürü aynı sürü çoban değişiyor. o zamanları iyi hatırlıyorum demokrasi, özgürlük, ekonomik bunalım yıllarıydı, önümüze bir kurtarıcı gibi mağdur kahramanlar çıkardılar, onları seçti millet ve sonrası malum. seçilmesini çok istememe rağmen olayları görünce yoksa aynı film mi? diye soruyorum kendime.
  • bugün erdoganda güç o bu şekilde davranıyor yarin imamoğlunda o da ayni bu şekilde davranacak.

    makam mevki ve güç karşısında kendini frenlemek peygambere özgüdür. biz insanlar bunu başaramayız.
  • (bkz: tarih tekerrürden ibarettir)

    yazilmis ama tekrar yazalim.

    tarihe bakiyorsun 20 sene.

    o zaman ulkemizdeki toplumsal birikim ve hafiza yanliz 20 senelik. buradan bu tespit yapilabilir.

    99 sonrasi birkac sene incelenip, onumuzdeki zamanda neler yasanacagini gorebilirsiniz.

    mesela 2000 krizi. 20 yillik periyoda gore 1 sene var krize. ki gorunen de en fazla o kadar dayanir bu ekonomi.

    birileri gelecek, birileri gidecek, devran boyle donup duracak.
  • siyaset böyle birşey işte. dün ekrem imamoğlunun haksızlığı diyenler şimdi yüzünü nereye çevireceğimi şaşırıyorlar. ikiyüzlülüğün de üstünde bir duygu yaşattırır böyle körü körüne savunursanız.
  • sonu benzemesin dediğim.
  • kurallara uygun davranılan durumdur. şimdiki gibi akpli isen vipsin, değilsen standart yolcusun gibi bir durum olmadığındandır. ulan soysuz akitler, bu ülkede henüz bir sıfatı olmayan dolar milyarderi eski memur çankaya köşkü'nde yaşıyor. sıfatı sadece akp genel başkan yardımcısı iken soyadı ile tezat olan adam vip kabul ediliyor. herkes hakettiği gibi yaşayacaksa tabiki imamoğlu 'da varsın vip olmasın .
  • ekrem imamoğlu'nun seçilmiş kişi olduğunun başka bir kanıtıdır. ekrem imamoğlu tıpkı mr.anderson * gibi ajan smith'i yenecek ve uyutulan halkımızı matrix'ten kurtaracaktır.
  • hahah hani derlerya modalar 20.yilda bi geri gelir diye. sanki bu sefer de aynisi olcak gibi
hesabın var mı? giriş yap