• dolarin 8,20'nin altina gerileyerek dip yaptigi kur.
  • an itibariyle 5,51 civarında yatay bir seyir izlemekte. haftanın son gününü de bu seviyelerde kapatacak gibi.

    ancak önümüzdeki hafta 5,20 yada biraz daha altına kadar ineceğini öngörüyorum. hele hele 5 kasım da açıklanacak enflasyon rakamları düşük çıkarsa 5,15-5,20 tl.leri görmesi çok yüksek olasılık.

    yatırım için bir tavsiye değil.

    not : ekşi'nin hali pürmealini görmek için ilk 3 entry bakmanız yeterli. :d
  • derbi havasına mı girdi ne yapıyor, gece kıpır kıpır. çıkacak gibi yapıyor, hop geri. 5.53
  • necati doğru'nun bugünkü yazısından,

    türkiye devleti (hazine) şu anda dolar üzerinden yüzde 7.5 faiz ile borçlanmaya başladı. çok yüksek (tefeci faizi) üzerine aracı komisyonlarını, kar primlerini de koyarsan yüzde 8-9'a kadar çıkıyor. dünyada pek çok ülke dolar üzerinden neredeyse sıfır faizle ve birçok ülke de en fazla yüzde 2.5- yüzde 3 üzerinden borçlanıyor.
    türkiye ağır soygun altında.
    dış para sahipleri; “gel işine uyarsa seni yolayım” dediler, iktidar sahipleri “gel sana türkiye'yi yoldurayım” yolunu, açtı.
    soygun katsayısı yükseldi.
    dolar 5.5 tl'ye geriledi.
  • düştükçe düşüyor ama kimse fiyatlarda geri adım atmıyor bu nasıl iş? çünkü herkes maliyetlerini dolar 7 lira olduğu döneme göre hesapladı ve bunu yıllık olarak düşündü. kimse indirim filan yapmayacak beklemeyin.
  • düşerken 2.sayfaya bile ulaşılamayan başlık :)

    kesinlikle taraf tutmuyorum ama üzülen bir kitle var.
  • bugün 5,50 seviyelerinde yatay bir seyir bekliyordum. ancak türkiye'nin iran'a yapılacak yaptırımlardan muaf tutulması dedikodusu ve çin ile abd arasındaki ticaret savaşın da tansiyonun düşmesi dolarda biraz gevşeme yaratmış gibi duruyor.

    şu an 5,45 seviyelerinde.

    dolar yükselince akbaba misali gelen, düşünce öküzün trene baktığı gibi bakanların tıynetini de umarım herkes anlamıştır.

    bu kadar mı zor lan objektif olmak, neyse onu yazmak. bi de millete bok atar bu her boka ideolojik gözle bakan tipler. yok aktroll, yok boktroll diye.

    ekşi'yi kutsal propaganda kaynağı olarak kullanmak ekşi'yi bitirecek sedat.
  • "düşerken az entry giriliyo, üzülüyorum." şeklinde açıklamaları artık lütfen yapmayın. olay basittir:
    seni tehdit eden bir durum varsa, kendini koruma içgüdüsüyle bu olaya daha fazla tepki verirsin. ancak hayatını tehdit eden bi durum yoksa onu normal karşılarsın.
  • oldukça düşen kurdur. 5.40'lara doğru yol alıyor. herkes yıl sonunda 7-8 olacak derken 5'lere geriledi ve birçok kişiyi terste bıraktı.
  • şu an 5,46 seviyelerinde.

    5,44'ü kıramadı.

    gün içinde kıramaz ise 5,50'nin biraz üzerine atar kendisini dolar bey. ytd.
hesabın var mı? giriş yap