• katılacak 32 ülkenin 23 kişilik kadrolarının belli olduğu turnuva. kupada yer bulamayan ülkelerin turnuvaya gönderdiği oyuncu sayısında türkiye 26 oyuncuyla birinci sırada. ülkeye gelen yabancılar kalitesiz o yüzden yabancı sınırı kaldırılmasın diyenlerin bu rakamı iyi analiz etmesi gerektiğini düşünüyorum.

    (bkz: türk futbolunda yabancı sınırlaması)

    rusya 23 oyuncuyu kendi liginden götüren tek takım. fildişi sahilleri, uruguay, bosna hersek ve gana kendi liglerinden sadece birer isme kadrolarında yer verdiler.
  • tahminim şöyle: http://i.imgur.com/d0e0hiw.png
  • en pahalı karma 11'inin böyle, takımların yaş ortalamasının böyle olduğu kupa.
  • gönlümün hollanda'dan yana olduğu turnuva.
    sneijder reyiz sağolsun.
    tabi pirlo başbakanım ve balotelli reyiz'in italya'sı da gönlümüzde.
    melo'yu almayan sikik neymar'lı brezilya da inşeallah gruptan çıkamaz.
    messi'nin argentina'sı da ronaldo'nun portekiz'inin gerisinde kalır inşeallah.
    ayrıca belçika'ya da ayrı bir gıcığım var. balon gibi patlamaları dileğiylen.
  • kamerunlu rnk split oyuncusu henri belle, kendisine yapılan eşek değil eşşoğlueşşek şakası sonucu malezya uçağı gibi ortadan kaybolmuş ve kendisinden haber alınamamaktaymış.

    "rnk split başkanı, oyuncusu belle'nin kamerun'un dünya kupası kadrosuna çağrıldığını açıkladı. ancak futbolcu milli takım kampına gittiğinde böyle bir şey olmadığı ortaya çıktı. yaklaşık iki hafta önce yapılan insafsız şaka, kamerunlu henri belle'nin dünyasını başına yıktı. hırvat ekibi rnk split'in başkanı slaven zuzul, oyuncusu belle'nin kamerun'un dünya kupası aday kadrosu davetinin faksla kendilerine ulaştığını açıklamasının ardından 25 yaşındaki futbolcu, avusturya'daki kampa gitti. ne var ki onu tanıyan yoktu ve talihsiz oyuncu büyük bir şok yaşadı. davet haberini aldıktan sonra evinde kutlama partisi yapan kamerunlu belle, avusturya'da yaşadığı şokun ardından büyük hayal kırıklığına uğradı. şakanın kulüp başkanı tarafından mı, yoksa sahte faks yollayan birileri tarafından mı yapıldığı ise belirsizliğini koruyor. şu anda ise henri belle'nin nerede olduğunu bilen yok."
  • başlamasına az kalmış turnuvadır. böyle saatleri çok anormal değil, belki bir 2002 dünya kupası değil ama yine de gece maçı olayı güzel. 2010'daki vuvuzela felaketinden sonra umarım benzer dalga yaşanmaz.

    şunca dünya kupası izleyişimizde öğrendiğimiz bir şey varsa o da dünya kupaları bolca süpriz içerir.

    a grubunda brezilya'nın üst tura çıkmama olasılığı zaten yok, ikinci takım için diğer 3 adayın da şansı var bir kenara.
    b grubu turnuvanın güzel gruplarından birisi. hem güçlü takımlar var hem de görece zayıf takımlar sempatik olan takımlar. ama şili ve yeni zelandadan büyük bir süpriz gelmez, ispanya hollanda el ele üst tura çıkar.
    c grubu turnuvanın en zayıf ve zevksiz grubu olmuş galiba. kolombiya ve fildişi sahili bir adım önde görünüyor.
    d grubu turnuvanın ölüm grubu olacak. garibim kosta rika turnuvanın en kötü kurasını çekmiş. bu grupta kosta rika 0 puanla tamamlamazsa turnuvayı, çelme taktığı takım turnuva dışı kalır. ingiltere'nin nedense şeytanın bacağını kıracağını, italyanın erken veda edebileceğini düşünüyorum.
    e grubunda fransa çok iyi bir kura çekmiş gibi görünse de bana kalırsa elenecek. isviçre ve ekvador 1 ve 2 bitirir diyorum.
    f grubu turnuvanın en renkli grubu olmuş. arjantin bosna iran ve nijerya. dünya kupasının ismine yakışacak bir grup olmuş. bosna hersek elemelerde çok başarılı olsa da nedense turnuvada bir bocalama yaşayacakmış gibi geliyor bana. böyle bir tecrübeyi ilk kez yaşayacaklar. nijerya ve arjantin çıkar gruptan gibi geliyor.
    g grubu da zorluk bakımından turnuvanın en güzel gruplarından birisi. gana ve abd hiç de çerez takımlar değiller. portekiz ve almanya'nın işi hiç de kolay olmayacak. erken bir portekiz vedası izleyebiliriz.
    h grubu zayıf gruplardan, oyuncu kalitesi çok iyi olan ama takım halinde büyük tecrübeleri bulunmayan belçika bu turnuvanın gizli favorilerinden bana kalırsa. rusya son yıllarda organizasyonlarda bir var bir yok, etkisiz eleman gibi. cezayir'in ne yapabileceğini kestirmek kolay değil. güney kore de güçsüz görünen ama istikrar sağlayan bir ekip. belçika bu gruptan çıkar ama 2.'yi tahmin etmek zor. güney kore daha yakın gibi duruyor.

    genel tahminlerime göre büyük adlandırılan ülkelerden en az biri (hatta fransa, italya ikilisinden biri) grup aşamalarında veda edecek.
    belçika, bosna gibi takımların dışında küçük olarak adlandırılan bir takım büyük süpriz yapıp çeyrek final görecek. (imkansız olsa da gönlümden yeni zelanda geçiyor)
    fikstür imkanı var mı bilmiyorum ama almanya brezilya finali oynanır, almanya kazanır gibi geliyor.

    not: bu tarihi hata dursun diye silmeyeceğim uyaranlara teşekkürler, avusturalya'dan yeni zelanda diye bahsetmişim sürekli.
  • bugün güncellenen fifa dünya sıralaması ve grupların karşılaştırması ile hangisinin ölüm grubu olduğuna bakılabilir.

    ölüm grubu
  • bu kupa öncesi brezilya'da kitlesel gösteriler ve grevler devam ediyor. polis sendikalarının grevi bitti ancak statları yine de ordu koruyacak.

    daha önemlisi ise ülkenin en büyük kenti sao paulo'da metro çalışanları süresiz greve gidiyor. kupanın açılışı da burada yapılacak.

    http://www.marksist.org/…oncesi-grev-ve-protestolar
hesabın var mı? giriş yap