• bu gece oynanan genclerbirligi-galatasaray macinin 1- 0 genclerbirligi lehine sonuclanmasiyla iyice karmasik hesaplara neden olan sampiyonluktur. ınce ince detaylayarak anlatalim.

    simdi ligin bitimine 6 hafta var. puan durumu şu şekilde ;

    1.basaksehir : 59
    2.galatasaray : 57
    3.besiktas : 56
    4.fenerbahce : 54

    kalan maclara bakilinca fenerbahce nin sampiyon olma şansi samimiyetle söylüyorum dün oldugundan cok daha yuksek . kalan maclar icinde puan kaybedecegi mac neredeyse yok ki en zor deplasman sivas kume dusmeye oynayan konya dan 5 yedi 2 gun once.

    her neyse bu son 10 sezonun en kotu feneri nasil sampiyon olur hemen onu aciklayim. biraz muhendislik hesabi yapar gibi ugrastim ama olabiliyormuşuz sevindiren nokta bu oldu :).

    basaksehir le fener arasinda 5 puan fark var ikili averajda fenerbahce onde. yani puan esitliginde fenerbahce sampiyon olacak.

    kalan fiksturlerine bakinca ; gs(d), kayseri(i),osmanli(d),sivas(i), antalya(d),kasimpasa(i).

    bu 6 maca bakilirsa basaksehir in 5 puan kaybetmesi icin galatasaray a yenilmesi ve osmanli ya da antalya deplasmanlarindan birinden en az bir beraberlikle donmesi sart ki osmanli ile olan iliskilerini dusunursek en yuksek puan kaybi ihtimali antalya deplasmaninda oluyor. yani kisacasi ;

    gs- basak:1
    antalya-basak : 10 ç

    simdi sakin olun. bana kufredip ulan gs basak i yenerse fener nasil sampiyon olacak dediginizi duyar gibiyim . hele bi soluklanin anlatiyorum.

    lider basaksehir i hallettigimize gore sirada galatasaray var. fener ve gs arasinda 3 puan fark var ve yine 2 li averajda esitlik var fakat fener in tum maclarini kazanacagini dusundugumuzde gs nin muhtemel 2 macta puan kaybi lazim bunun da nedenini acikliycam az sonra.

    gs-bjk: 2
    akhisar - gs : 10 ç

    şeklinde sonuclanmasi gerekiyor. peki fener le gs arasinda 3 puan fark var 2 li averaj da ortada fener maclarin hepsini kazanirsa geneldede gs yi gecebilir ne sikime gs ye 2. puan kaybini yaziyorsun diyenlere gelsin ;

    ligin bitimine 6 hafta var , basak 5 puan gs 3 puan kaybeder geri kalan puanlari toplar ise lig sonunda şoyle sacma sapan bir durum ortaya cikiyor ;

    1.basaksehir 72
    2.fenerbahce 72
    3.galatasaray 72

    ıste bu sacma sapan 3 lu averaj durumundada basaksehir iki takimla oynadigi 4 mactan 6 puan topladigi icin ( fener ve gs diger iki takimla oynadigi maclardan 5 puan topladi --gs nin basaksehiri yendigi varsayimi--) basaksehir yine sampiyonluga uzaniyor. yani isin ucu yine boklu değnek bu yuzden gs nin 2 kez puan kaybina ihtiyac var .

    ulan buraya kadar guzel geldin peki bjk ye deplasmanda gs yi yendirdin bjk nasil sampiyon olamiyor sayin amina kodugum diyorsaniz iste cevabi ;

    bjk nin fiksturunde ic sahada puan kaybi olacak bir mac veya ortam olusamayacagindan olay gelip donup dolasip onumuzde ki hafta oynanacak akhisar deplasmanina geliyor . eger onumuzde ki hafta bjk akhisar karsisinda yenilir fakat sonra 2 hafta sonra gider gs yi deplasmanda yenmeyi basarirsa lig sonunda gorulecek tablo şu sekilde oluyor.

    oncelikle olmasi istenen sonuclar ;

    gs- basak :1
    antalya- basak :10ç
    gs-bjk: 2
    akhisar- bjk :1
    akhisar - gs : 10 ç

    bu sonuclarla ve yine tekrarliyorum ""fenerbahce nin kalan tum maclarini kazanmasi halinde ""oluşacak puan durumu şu şekilde olacak ;

    1. fenerbahçe : 72
    2. başakşehir : 72
    3. beşiktaş : 71
    4. galatasaray : 69 veya 70 ( ahisar macinin 1 ve ya 0 olmasina gore degisir )

    valla şu hesaplari bizim topculardan biri ve ya aykut hoca yapmismidir bu aksam ki sonuctan sonra bilmiyorum ama muhtemelen basta fenerin butun maclarini kazanma ihtimali ne kadar dusukse diger bahsi gecen 5 macin istenilen skorlarla bitmeside o kadar dusuk ihtimal fakat imkansiz degil elbette. ve tum bu hesaplara gore şampiyonlugun muhtemelen akhisar stadinda belirlenecegi bir lig bizi bekliyor.

    sonuc olarak her ne olursa olsun gercekten guzel lig oluyor ve objektif bakildiginda bu aksam ankara da gs nin aldigi maglubiyet sonrasi ligin şu an ki en buyuk favorisi basaksehirdir. bunun aksini iddaa eden holiganin onde gidenidir. umarim hakemsiz makemsiz son 6 haftada catir catir topunu oynayan hak eden kupayi kazanir.

    fakat insallah çok zor da olsa imkansiz olmadigini paraflarca yazarak dusunerek kanitladigimiz fenerbahcemiz sampiyon olur.
  • fenerli kardeşlerim ümitlenmesin, bursa fenere patlayacak. kasımpaşadan da korkun.
    not : fenerliyim.
  • başakşehir olmasında yeni malatya kayısıspor bile olabilir.
  • yat istersen geç oldu kuş
  • klasik türkiye ligi kalitesizliği
    yine son haftalara kadar şampiyon belli olmayacaktır ve bu sefer bir iki değil tam 4 aday vardır!
  • fenerbahçe'nin geleceği açısından umarım galatasaray şampiyon olacak.
hesabın var mı? giriş yap