• efsaneler efsanesi kasparov'un sahalara döneceği turnuva. 14 ağustos pazartesi t.s.i 21:00'de başlayacak olan turnuvada kasparov'un yanı sıra aronian, caruana, anand,karjakin, nakamura, nepo, leinier, navara ve niem katılacaktır. dünya şampiyonu carlsen maalesef turnuvada yer alamayacak. yine de dünya ilk beşinden dört oyuncu turnuvada boy gösterecek. merakla bekliyoruz. turnuva sayfası *
  • saat 21.00'de başlayacak turnuvadır. kasparov'un ilk günde oynayacağı 3 maç şu şekildedir; *

    ilk maç son dünya şampiyonası finalisti karjakin ile. maç başlamadan karjakin'in defansif oyun anlayışı nedeniyle beraberlik kokmakta ama kasparov ustadan sürpriz bir başlangıç izlemek hiç de şaşırtmaz bizi.
  • büyük ustanın ilk maçı başlamak üzere. maçı buradan takip edebilirsiniz;
    link
  • kasparov'un oldukça değişik jest ve mimikleri olduğunu öğrendiğim turnuvadır.
  • kasparov'un ilk günü üç beraberlikle kapattığı turnuvadır. çok güzel maçlar oldu ve birazdan ilk gün tamamlayacağız.
  • ilk günün az önce tamamlandığı turnuva. oyuncular üçer maç yaptı ve ilk gün sonunda 4er puanla 4 oyuncu liderliği paylaştı.

    günün iyi anlamda sürprizi quang liem le oldu. çinli sporcu 2 galibiyet 1 mağlubiyet aldı.

    günün kötü anlamda sürprizi ise kasparov ile maçını dört gözle beklediğimiz anand'dan geldi. 3 maçta yalnızca 1 beraberlik alabildi kalan 2 maçını kaybetti.

    kasparov üstad ise 3 maçta 3 beraberlikle eski günlerden pek iyi bir sinyal veremedi.

    ilk gün sonunda puan durumu;

    1 le, quang liem 4 pts
    2 aronian, levon 4 pts
    3 caruana, fabiano 4 pts
    4 nepomniachtchi, ıan 4 pts
    5 nakamura, hikaru 3 pts
    6 karjakin, sergey 3 pts
    7 kasparov, garry 3 pts
    8 dominguez perez, leinier 3 pts
    9 anand, viswanathan 1 pts
    10 navara, david 1 pts
  • 2.gün maçları sona erdi ve kasparov beklenen galibiyetini bugün de alamadı aksine bir yenilgi aldı üstüne. 6 maç sonunda 5 beraberlik 1 mağlubiyeti var kasparov üstadın.

    2.günün sonunda liderliği artık tek kişi devraldı. kasparovu güzel bir oyun sonucunda mağlup eden nepomniachtchi 2.günü 8 puanla lider tamamladı.

    günün en güzel maçı da mükemmel bir geri dönüşe sahne olan caruana-dominguez mücadeleseydi. caruana gitti denilen maçı mükemmel savunarak galibiyet durumuna çevirdi. maçı hamle hamle analiz etmek için; *

    2.günün sonunda puan tablosu;

    1 nepomniachtchi, ıan 8
    2 le, quang liem 7
    3 aronian, levon 7
    4 caruana, fabiano 7
    5 nakamura, hikaru 7
    6 dominguez perez, leinier 6
    7 anand, viswanathan 5
    8 karjakin, sergey 5
    9 kasparov, garry 5
    10 navara, david 3
  • 3.gün maçları sona erdi ve yeni bir liderle karşı karşıya durumdayız; levon aronian. 3.günde 2galibiyet 1 beraberlik alan aronian rapid bölümünü lider bitirmiş oldu başka bir deyişle turnuvanın rapid şampiyonu oldu ama blitz bölümünde geriye düşerse bu 1.liğin bir karşılığı olmayacak.

    kasparov için umutlarımızı hep bir sonraki güne sakladık ama bugün zaman sıkıntısıyla nedeniyle 2 kötü oyun sonu sonucunda 2 mağlubiyet aldı, aldığı tek galibiyeti ise vietnamlı rakibi liem le'nin inanılmaz blunderı ile geldi. oyunu analiz etmek için tık

    günün geri dönüşüne hikaru nakamura imza attı. 9.tur maçında lider nepomniachtchi karşısında kaybedecek pozisyondan kazanç pozisyona geçip hem rakibini liderlikten etti hem de puanlamada onu geride bırakıp 2.liğe yerleşti. oyunu analiz etmek için; tık

    günün hamlesi ise 7.tur maçında kasparov karşısında 49... qxc6+ ile navara'dan geldi. kasparov bu oyunda açık ara kazanç durumundayken yaptığı hatalarla önce eşitliğe getirdi oyunu ardından da bu hamleyle oyunu kaybetti. oyunu analiz etmek için ;tık

    edit: liem le'nin uyruğu hakkında uyarısı için panda yuva yapmış söğüt dalına'ya teşekkürler
  • 3.günün ardından oluşan aynı zamanda rapidin nihai puan durumu şöyle;

    1 aronian, levon 12pts
    2 caruana, fabiano 11pts
    3 nakamura, hikaru 11pts
    4 nepomniachtchi, ıan 10pts
    5 dominguez perez, leinier 9pts
    6 le, quang liem 8pts
    7 karjakin, sergey 8pts
    8 navara, david 7pts
    9 kasparov, garry 7pts
    10 anand, viswanathan 7pts
  • turnuvanın 4.günü aynı zamanda blitz(yıldırım) satranç gününün ilkini geride bıraktık. satranç severleri tatmin eden bir blitz günü oldu turnuvada. 9'ar maç yaptı oyuncular ve kazandıkları maç başına 1 beraberlik için yarım puan aldılar. rapid bölümünde kazandıkları maç için 2 beraberlik için 1er puan alınıyordu.

    ilk günün yıldızı tartışmasız sergey karjakin oldu. dünya blitz şampiyonumuz kendisinden beklenilen performansı sergiledi ve 9 maçta 7 beraberlik 2 galibiyet alarak inanılması güç bir başarı yakaladı.

    liderimiz aronian ise günü 6.5 puan ile kapattı ve arayı açtı. en yakın rakibiyle arasındaki puan farkı 2 ve şampiyonluğa çok yakın diyebiliriz artık.
hesabın var mı? giriş yap