• 2018 mart ayından bu yana sene sonu itibari ile doların 5,5 tl olacağını tahminlemiş biri olarak kışın d.gaz fiyatlarının ne olacağını merak ediyorum. elektrik de demeyin. çünkü ülkedeki elektrik dağıtıcıları da bir bir kepenk kapatıyor. o konuda da devlet, firmaları piyasada tutmak için fiyatlara bir güzellik yapacaktır. vergi affı v.s. de gündeme gelir. bize kaçacak çok şey var. geriye kömür kalacak. bu kış soba üstünde yarılmış kestane bolluğu olacak gibi.

    üretici firmalar için durum sıkıntılı yine. bu kadar önemli bir kalemin sürekli artması onların fiyatlandırmalarını, rekabet seviyelerini de etkiyelecektir.
    bu da çalışanların maaşlarını ve hatta işte kalıp-kalmayacaklarını etkileyecek.
    sana bana da zam olarak yansıtacaklar. zamların gelmesi de enflasyonu azdırır.
    enflasyon bozulursa ekonomik uygulamalar tamamen çöpe dönüşür.

    bunların sebebi faiz lobisi veya dış mihraklar değil. sıcak paraya kolay para kazandırıyordun, geliyordu. kazandıramayınca da gidiyor. üstelik yönetimin güven vermiyor.yani bugün avantaj yaratsan bile yarın için sana güven duymuyorlar. çünkü çok kolay fikir değiştiriliyor bu ülkede.

    rte'nin 2015 yılında "ben bu ülkenin anonim şirket gibi yönetilmesini istiyorum" dediğini hatırlatırım. devlet, devlet gibi yönetilmezse anonim şirket gibi batmaya doğru gider.
    muhalefeti geçtim de ülkede gazeteci kaldıysa bu soruyu şimdiden sorması lazım.kışın ne olacak?
  • boşunamı taşındık merkezi sistem kömürlü kaloriferi olan eve demek istediğim durum. geçen kış kaloriferci parası dahil yaklaşık 1800 tl verdim rahat ettim. ipin ucu puşt da diye bir söz var. türkiyenin enerji politikası için çuk diye oturuyor.
hesabın var mı? giriş yap