• 20-22 temmuz 2018 tarihleri arasında almanya'nın hockenheimring pistinde koşulacak olan yarış. türkiye saati ile etkinlik takvimi şöyle

    free practice 1: 20 temmuz, 12.00-13.30
    free practice 2: 20 temmuz, 16.00-17.30
    free practice 3: 21 temmuz, 13.00-14.00
    qualiflying: 21 temmuz, 16.00-17.00
    race: 22 temmuz, 16.10-18.10

    ayrıca seyirci olarak gitmeyi düşündüğüm yarıştır. tavsiyesi olan varsa yeşillendirsin.
  • bugün alınan sonuçtan bir tifosi olarak tabi ki memnunum.
    ricardo ya üzüldüm orası ayrı da, yarın büyük bir direnişle karşılaşıp, yükselişin engelleneceğini düşünmüyorum. hatta aksine riccardo arkadan gelirken daha güçlü sizlerinde bildiği gibi, aynı şekilde hamilton da gayet rahat bir kaç tur içerisinde arkadan hızlıca yükseleceğini umuyorum.
    geçen hafta güzel bir örnek veya ondan önceki haftalar. geçen hafta da dedim bu üç marka başka boyutta ve arkada olmaları, geçişlerin bol olması da ayrı bir zevk veriyor.

    tabi hamilton bugün resmen yıkıldı. araçtan inip arabayı bir telaş ile pite taşımak istemesi, yanında dizlerinin üstüne çökmesi, arabaya kafasını dayayıp başını eğdiği hal benim için oldukça trajikti. 4 şampiyonluğu, çaylak olduğu ilk sene ki nefis mücadelesi, daha nice başarısı yanında, belki ileride benim aklım da o kare kalacak.
    dünyanın en iyi pilotlarından birinin çaresizliği.
    yukarı da belirttiğim üzere, en iyi şekilde telafi edeceğini bilmekte biraz rahatlatıyor.

    yarıştan sonra gelen düzenleme: dev hayal kırıklığı. bizler için tabi. hamilton için, dev sürpriz.

    serhan acar bir kaç kere, hamilton pite girip, sonra yoldan geri dönüşüne ceza gelmesi gerekiyor demesine rağmen herhangi bir inceleme gelmedi. garip buldum doğrusu.

    vettel'in yarış dışı kaldığı sırada ise, bir çok araç benzer bir problem yaşıyor, neden güvenlik aracı o turda girmedi onu da anlamadım. yani pist yarı ıslak, yarı kuru, kayan kayana, buna rağmen vettel den sonra bir müdale, geçen hafta güvenlik aracıyla podyum kazananların, bu hafta da güvenlik aracı sayesinde duble yapmalarına sebep oldu.

    alonso-massa ikilisinin yarışını da canlı izlemiştim, bu sene vet-rai de nasip oldu.

    rai startta hayal kırıklığı yarattı, bottasın ensesine binmesi gerekiyorken, verp'e karşı kendisini savunmak zorunda kalışı, gerçekten üzücü.

    verp yağmurun bir başka kaybedeni, ricardo da güme gitti.

    bu hafta komple hayal kırıklığıdır ben için. alonso 16 mı, 17 mi neydi. yağmura kadar her şey güzeldi ya.

    ayrıca dün hamilton ve ricardo için, hızlı yükselirler, öndeki araçların bir maniler olmaz dedim. bu sene hep böyle ve müdale edicekse buna edilmeli. bu real madridi, barcelona yı, ptt 2.lige koymak gibi bir şey. onların deyişiyle b ligi a ligine çok uzak. ne yapılır, tabi ben bilemem de eskiden böyle değildi, arkaya bir düştün mü, ohooooo uğraş dur. şimdi neredeyse tur başına bir araba geçiliyor.

    mag akıllısının da rai engelledi gibi geldi bana, telsiz den benzer bir şey rai dedi, ama ceza falan hak getire.

    serhan abi, okuyorsan bak, bazı şeyleri üst üste belirtme ya! olmayacağı varsa da, oluyor.

    "en büyük kumarbaz, gasly çıktı" ile de akılda kalanlara eklendi.

    not: hamiltom'a kınama geldi.
  • hamilton, kendi evinde, ingiltere'de vettel'in kazanmasının intikamını, vettel'in evinde almaya çalışacaktır. mükemmel bir yarış daha bizi bekliyor.
  • f2 ve gp3 yarışlarının olmayacağı yarış. f2 ve gp3 serisi patronu bruno michel takvimi açıkladığında hockenheim'in takvimde olmamasını hata olup olmadığı sorulduğunda, michel, özellikle almadıklarını belirtmiş.
  • vettel reyizin, mercedes'leri yine tokatlamasını istediğimiz hatta ve hatta izleyeceğimiz yarış.
    "biz şampiyon olacağız, diğerleri sıralamayı yapsın".
    - sebastian yanal.
  • hockenheim'da fp1 sonu

    fp1
  • mercedes'in toplu nikah töreninden sonra ekstra motive olmasını beklediğim gp.
    önce o konuya değinmek gerek. bottas ve hamilton'ı yeni kontratlarından ötürü tebrik ediyor başarıların devamını diliyorum. mercedes doğru karar verdi.
    ilk iki antreman seansında takımlar birbirine çok yakın gözüktü. cuma antremanı bir gösterge olmasa da birinin baskın olamayacak olması çıkarımını yapabiliriz. heyecanlı bir hafta sonu olacaktır.
    mercedes'lerin ya da vettel'in kazanacağını düşünüyorum. farkındayım çok düz yorum oldu ama sürpriz olmayacak bir hafta sonu olacak.
    red bull'lar iyi görünse de zafer için dış faktörlere ihtiyaçları var.
    raikkonen birkaç haftadır iyi sürdü, bu hafta batıracaktır. malum yeni kontrat almaya çok yaklaştı bunun stresi ile önce sıralama turlarında hata yapar 6. olur, daha sonra yarış dışı kalır diyorum.
    not:sıralama turlarından sonra yarış tahminimi ayrıca yaparım, pole vettel'in olur diyorum.
    düzeltme: sıralama sonrası tahmin
    vettel yarışı kazandı diyebiliriz.
    bottas, son sektörde ilk çizgiye kendini atmayı başardı. iyi start alsa da vettel'i geçebileceğini düşünmüyorum. raikkonen'e karşı yerini koruyacaktır.
    raikkonen 2. sırayı kaçırmakla yarışı kaybetti bence. arkasında kendisinden 0.2 saniye daha hızlı max olacak. ilk tur sonunda sırasını kaptırmış olur. diğer taraftan kötü bir start olursa da haas'lardn biri ile temas yaşayıp yarış dışı kalır. yarışta kalırsa da ancak 6. olabilir.
    max yarış temposu olarak daha hızlı araca sahip raikkonen ve bottas'ı çabuk avlarsa yarışı bile alabilir.
    ricciardo ve hamilton yağmur ile yarışı güzel kılacak faktörler olacaktır.
    tahminim: 1. vet 2. max 3. ric yarış dışı: 1.rai 2.ham
  • yağmurun yüzünü gösterdiği fp3 sonu

    fp3
  • ferrarilerin duble yapması gereken bir yarış.
hesabın var mı? giriş yap