• bir arkadaşımın başına gelmiş rezalettir. kendisinin anlatması için klavyeyi ona bırakıyorum:

    merhaba,

    apple (ios) uygulamaları üzerine çalışıyorum, işim gereği senelerdir olduğu gibi yeni bir bilgisayar almaya karar verdim. apple'ın 2018 model 15 inch i9 işlemcili macbook pro modelini aldım. 22400 tl ödedim, şunu söylemek istiyorum ki işim gereği ödedim ve bu rakam bence kimse için az bir rakam değildir.

    ilk 15 gün iş yoğunluğu sebebiyle eski bilgisayarımı kullanmak zorunda kaldım, çünkü tüm dosya ve ayarlarım ondaydı. sonrasında yeni bilgisayarıma geçtim, bilgisayarda ilk etapta hiç bir sıkıntı yokmuş gibi görünse de ortalama günde 1-2 kez ekran kararmaları, ses takılmaları, ekran piksellenmeleri, trackpadin kitlenmesi gibi saçma sapan olaylar meydana gelmeye başladı. sonrasında işlemci ısısını takip etmeye başladım, ısıların 90-100 dereceye çıktığını gördüm.

    internetten araştırınca bu ve benzeri problemlerin i9 işlemcili tüm macbooklarda olduğunu gördüm. tüm resetlemeleri yaptım, yazılım güncelledim, formatladım; aklınıza ne geliyorsa muhtemelen yaptım. sorunlar çözülmedi.

    apple akasya'dan randevu almam 2 haftadan uzun sürdü, götürdüğümde tüm sıkıntıları ve sıkıntıların videolarını da attım. sorun yazılımsal dendi ancak ben tüm ayarları sıfırladığımı, formatladığımı belirttim. yine de yazılımsal dediler, peki dedik.

    7 gün sonra, bilgisayarımı geri verdiler. formatlanmış bir şekilde... sorunlar çözülmedi, daha teknik sorular sorunca da malesef bir de orda ismini bilmediğim bir çalışan tarafından fırçalandık.

    sonrasında applecare ile irtibata geçip, 2 hafta içerisinde 16 telefon görüşmesi yaptım. benden video göndermemi istediler, 4 farklı video gönderdim. aradan 3 hafta geçtikten sonra benden bir yazılım kurmamı ve sorun gerçekleşince göndermemi istediler. onu da gönderdim, hem video halini hem takip yazılımının çıktısını attım.

    sonuç olarak aylardır, değişim yapmadıklarını, sorunu tespit etmeye çalıştıklarını dinliyorum. değişim yapmamalarının tüketici haklarında herhangi bir yeri yok, ayıplı mal satıyorlar, ezici bir marka bilinirliği ve güvenilirliği olduğundan malesef yapılacak pek bir şey de kalmıyor. servise götürüyorsunuz, şaka gibi formatlayıp geri veriyorlar.
  • ikinci nokia vakası dediğim markadır. aynı şekilde yok olacaktır.
    mid 12 pro modelini hala yaşatıyorum, teknik servis ile muhatap olmayın.
  • 2017 model turkiye garantisi bile olmayan macbook pro'nun 2 kere klavye-ekran-ust alt kasa degisimini sorgusuz sualsiz yaptilar 2 ay once ve 6 ay once. o kadar para dokup turkiye'den garantili alip bir de bu kadar ugrassaydim onlerine firlatir cikardim.
  • apple a hoşgeldin dostum. es kaza bir iphone almıştım servis e gitmem gerekti ki o da ne. hiç bir bok bilmeyen ergenler beni azarlıyor. apple amerika yı aradım dedim bak sizin türkiye distribütörü böyle yapıyor. o sizinle onun arasında biz karışamayız dediler. yıl 2014 dedim bana twitter adresinizi verin yok dediler facebook yok. sesimi duyurabiliceğim hiç bir mecrada yok adamlar. sizin amk deyip telefonu çöpe attım.
  • makul fiyata sizden satın alabilirim. belli ki kullanamıyorsunuz, lütfen teklifiniz için yeşillendirin. bakın malsınız demiyorum, kullanamıyorsunuz diyorum.

    edit : "ortalama günde 1-2 kez ekran kararmaları", ortalamayı kes! bu adama macbook satıyorlar. hepinizi kınıyorum apple yetkilileri.
  • merak etme yakında yenisi ile değiştirirler. buradaki ithalatçı da direniyor olabilir. ama apple bu.. yukarıda belirtmişler "bok atılamaz"

    kesin sen bozmuşsundur)))

    tanım: kanımca süreç devam ettiğinden henüz sonuçlanmamış rezalettir. yani henüz rezalet değildir.
hesabın var mı? giriş yap