• bir küçük açarak 0.2 küçülme vw bir miktar slumpflasyon ile katılabileceğiniz krizdir. tercihen masaya kriz yok diyen hıyar da eklenebilir.
  • --- spoiler ---

    iş kur, şubat ayı kayıtlı işsiz verilerini sayfasından neden sildi? @ozngndgdu uyarana kadar bir aksaklık var diye düşündüm. meğer önce yükleyip, sonra kaldırmışlar sayfadan.

    iş kur'un önce yayınlayıp sonra kaldırdığı ve bana @ozngndgdu 'nun yolladığı veriye göre durum şöyle.
    kayıtlı işsiz sayısındaki artış
    1 yılda: 1.534.712
    şubat'ta: 177.665
    son 2 ayda: 443.772
    --- spoiler ---

    link
  • atm den sadece para çelebileceğini sanan zavallıları gösteren başlık.
  • evimi ve arabamı kaybedip askere gitmeme neden olmuş kriz
  • kriz falan yok. sadece aşırı büyümüş bir ekonominin biraz frenlenmesi olayı var. ekonomi çok ısınmıştı. piyasada haddinden fazla para vardı. yani şuan yaşanılan durumu kriz olarak adlandırmak yanlış. doların 3 tl olması bu ülke açısından iyi bir durum değildi. neden mi ? çünkü aşırı değerli tl ihracat için bize darbe vurur. cari açığı artırır vb pek çok alanda sıkıntı yaratır. bu nedenle aşırı ısınmış bir ekonomiye kısmi olarak fren yapıldı. bu ülke krize alışkın merak etmeyin. kriz olsa bile bir çeyrek sürer. yatırımlarınızı özellikle banka hisselerine yapın. bankalar bu sene coşacak. hani davalık olan ve davası devam eden bir banka varya halkın bankası. işte 4-5 kat bir kar bırakacak. demedi demeyin. yatırım tavsiyesidir.
  • bakın burası çok önemli...
  • artik krizi degil, bizimkinin boynuna tasmayi kim vuracak onu tartisalim.

    imf'nin getirebilecegi yaptirimlardan oturu gerceklesmeyecegini dusunuyorum. sarayindaki bos odalarin isigini falan kapattirirlar mazallah heybetine leke surulur asrin liderimizin.

    s400 yuzunden abd/avrupa/nato ile de bozusacagiz, sonra gidip pasa pasa halihazirda iki diktatorun yonettigi rusya ve cin'in kucagina oturacagiz.
  • ülkede herkes her şeyden anlıyor zaten, o cepte ama bari şu süreçte ekonomiden anlamayanlar anlıyormuş gibi veri yorumlamaya kalkmasın. neymiş ihracatla düze çıkacakmışız.

    paramız değer kaybettiği için ihracatımız artıyor bu da büyümeye olumlu katkı sağlıyor. bu doğrudur. ancak esas olarak ihracatın ithalatı karşılama oranına bakmak gerekir. ne kadar bağımlı olduğuna da. ortalama olarak ihracatın ithalata bağımlılığı %60 civarı. bu da şu anlama geliyor: ilk aşamada iç pazardaki stok ürünler tl’nin değer kaybı ile birlikte dış pazara yönlendirildi. iç pazarda enflasyon şahane seviyeye ulaştı, stoklar dışarı satılarak ihracatımız iyi bir artış gösterdi ve ekonomik büyüme verisini en olumlu etkileyen kalemlerden oldu. peki ya sonra? bu ne kadar devam edebilir? bunun sürdürülebilir olması imkansız. zira dediğim gibi ihracatın ithalata bağımlılığı yüksek. gıda sektörüne bakıyorsun tarımda bile gübresi tohumu her şeyi ithal. bir sonraki çeyrekte rahat rahat satacağın stok olmayacak. üretim maliyetin artacak. ihracatta bu seviye sürdürülebilir değildir.
  • bazı mallar ısrarla 2001 krizi vardı, onu atlattık minvalinde saf saf konuşuyorlar hala.

    bak mal, hadi burada bir sürü insan niye ve nasıl daha kötü olduğunu bir sürü veri ile anlatıyor, sen de anlamıyorsun, tamam olabilir.

    peki şunu da mı basmıyor kafan; 2001 de bu devletin, rafinerileri, telekomu, limanları, kurumları, işletmeleri, fabrikaları vardı şimdi hiçbir şeyi yok, üstüne bağ bahçe satmaya başladı. şimdi nasıl aynı oluyor anlat bakalım at kafası.

    bu saatten sonra dünyanın en iyi ekonomistini getirsinler, ki getirmezler, onlarca yıldan önce bu ülkenin ekonomisini düzeltemez. bunlar kıbrıs'ı satar, aşırı borçlanma yapar idare ettiği yere kadar idare ederler, sonra da kapanış. 2019, 2020, 2025 hiç fark etmez. sonuç, batmış dükkanın debelenmesidir, olacak olan bellidir.

    ekleme: başka cins bir mal, bunu okuyup her şey devletin olsun, devlet çok iyi yönetiyor yazmışız gibi cevap yazmış az aşağıda. işte arkadaşlar okuduğunu anlayabilecek kapasitede olmak bu kadar önemli.
  • seçim bitecek, ramazan gelecek. gıda fiyatları iyice coşacak. seçim de bittiği için tutmak için de bir çaba harcanmayacak... o zaman işte enflasyon kodu mu oturtacak.
hesabın var mı? giriş yap