12 entry daha
  • scuderia alpha tauri'nin parlayan yıldızı pierre gasly'den podyum beklediğim yarış.

    mercedes'ler birbirini taciz edip lastiklerini falan patlatmadığı sürece 1-2 zaten belli, düşününce canım sıkıldı.

    vettel'den de aracı retire etmesini bekliyorum yarın için bak. zamanı geldi ferrari'yi şahlandırmanın.
  • nico hülkenberg'den ve daniel ricciardo'dan podyum beklediğim yarıştır.

    geçen haftadan sonra sebastian vettel'in bugünkü performansı ve halet-i ruhiyesi üzmüştür. umarım yarış performansı ile geçen haftayı bizlere unutturur.
  • hulki podyum görür inşallah artık
  • can artam'ın kazanması beklenen yarış. ünlü genç yetenek jason tahincioğlu da 3. falan olabilir.
  • ilk iki zaten belli (çok can sıkıcı bir durum bu) 3. sıra için favorim verstappen plase riccardo. inşallah yağmur yağar da yarışa heyecan katar.
  • yarın yapılacak olan ingiltere gp öncesi takımların durumlarını özetleyen bir yazı yazmak istedim,aslında takımlardan çok pilotların performansları odaklı bir yazı olacak.

    buyrun efendim,

    öncelikle geçen yarıştaki lastik patlamalarından sonra pirelli buraya daha düşük basınçlı lastikleri getirdi,böylece araçların lastiklerde oluşturduğu baskıyı azaltacağını düşünüyorlar,bu yarışta takımların özellikle soft lastikleri kullanmamaya çalışacağını düşünüyorum.

    bugün de artık alıştığımız şekilde mercedes dominasyonu ile geçen bir sıralama turları izledik.bottas her ne kadar bu sezon hamilton'a karşı bazen bir adım öne çıksa da,yapısı ve karakteri gereği şampiyonluk yarışını sonuna kadar götürecek bir potansiyele sahip değil.kendisiyle de 1 sene daha sözleşme uzatıldı,yani hem mercedes hem de hamilton bottas'tan memnun.schumi'nin yanında barrichello neyse bu adam da o,fazlasını beklemek gereksiz olur.önümüzdeki yarışlarda da start anı kazası veya yağmur olmazsa bu adamlar her podyuma en az bir araç sokacaklar.

    mercedes'e yarış performansında en yakın olan takım olan red bull ise bu sıralama turlarında iyi bir performans gösteremedi,özellikle albon için çanlar çalıyor.hem avusturya'nın ikinci yarışında hem de macaristan'da berbat bir performans gösterdi.her ne kadar red bull aracını verstappen'e göre odaklıyor,albon'a verstappen odaklı bir araç veriyor dense de,albonun hem 2019 brezilya hem de 2020 avusturya performansı bence bunu yalanlıyor.bence albon o yarışta hamilton ile yaşadığı kazadan sonra kafasını bir türlü toplayamadı,alboun'un performansı bu şekilde devam ederse helmut marko bunu toro rosso'ya paketler.

    mercedes dışındaki araçlara bakıldığında renault geçen seneye göre inanılmaz gelişim gösterdi.hem ricciardo gibi bir pilota sahip olmaları hem de araç güncellemelerinde başarılı olmaları gelecek yarışlar için olası bir podyum ihtimalini ortaya çıkarıyor.her ne kadar ricciardo'yu ellerinde tutamasalar da gelecek sene için alonso ile birçok yarışta podyumu zorlayacaklarını düşünüyorum.mclaren ve racing point'e göre bir adım daha önde görüyorum bu yüzden renault'u

    bir diğer gelişim ise racing point tarafında,her ne kadar 2019 mercedes aracını pilotlar hariç tamamen kopyalasalar da,yarış içinde değişen şartlarda mühendislerin ve pilotların araca uyum sağlayamadığını düşünüyorum.bu haftaiçinde de özellikle renault tarafından yapılan şikayetler sonucunda 15 puan silme gibi hafif bir ceza aldılar,bu yüzden de ferrari ve mclaren de dahil birçok takım cezaya itiraz etti.fakat ilginç olan şu,fia racing point'in fren kanallarının direkt mercedes'ten arak olduğu konusuna vardı ancak bu takım yarınki yarışta bu fren kanallarını aktif olarak kullanacaklar,dolayısıyla 15 puan karşılığında tüm bir sezon bu avantaja sahip olacaklar

    racing point demişken hulkenberg'e de değinmeden olmaz.racing point pilotu perez'in covid 19 testinin tekrar pozitif çıkmasından sonra bu hafta da racing point adına yarışacak.kendisi f1 topluluğunun en sevdiği pilotlarından,ben de dahil çoğu kişi bu adamın çoktaaaan podyum görmesi gerektiğini düşünüyor,brezilya 2010 ve brezilya 2012'den sonra podyuma en çok yaklaştığı yarış bu olabilir.start anında deli oğlan verstappen ile çarpışmazsa podyum şansı yüksek.

    ferrari ve ferrari motoru kullanan takımların performansı geçen seneye göre berbat halde,q3'e kalamayan vettel ile birlikte bu sezon için bir amaçlarının kalmadığını düşünüyorum.özellikle vettel bu sezonu kafasında bitirmiş,geçen haftaki ingiltere yarışı ve bugünki sıralama turlarından sonra binotto ve pit duvarı ile iletişiminin kalmadığını düşünüyorum.vettel'in kendisi de takım tarafından sabote edildiğini düşünüyor bence,pit duvarı ile yarış sonraki telsiz konuşmaları bunu gösteriyor çünkü.vettel'in gelecek seneden itibaren aston martin ile sıfırlanmış bir kafayla baskı altında olmadan daha iyi performans göstereceğini düşünüyorum,özellikle aston martin vettel'e istediği gibi bir araç verirse

    leclerc ise altındaki araç ile maksimum performansı vermeye çalışıyor,elde ettiği 2 sürpriz podyum ile kalitesini belli etti,leclerc,bu sezon kullandığı aracın etkisiyle yarış sırasında risk almadan diğer pilotların hatalarını kollayarak ön sıralara atıyor kendini.bu pit duvarı ve altındaki hurda araç ile daha iyisini yapabilmesi çok zor.hala önümüzdeki yarışlarda beklenmedik podyumlar alacağını düşünüyorum.çünkü yarış temposunu diğer pilotlara çok daha iyi ayarlıyor.

    alpha tauri özelinde ise gasly inanılmaz bir performans gösteriyor.bugünki sıralama turlarında red bull pilotu albon'u altına alıp sıralamada 7.oldu,avusturya ve geçen haftaki ingiltere yarışlarını da 7.bitirdi,özellikle takım arkadaşı kvyat'ı tokat manyağı yapmaya devam ediyor.red bull'da yapamadığı sıralamaları alpha tauri'de çok rahat gerçekleştiriyor,en geç gelecek sezon red bull'un ikinci koltuğuna oturacağını düşünüyorum,özellikle albon'un bu performansından sonra.

    mclarenler ise bu sıralamalarda iyi bir performans gösteremediler,geçen hafta sainz'in son turda lastiğinin patlama şanssızlığından sonra bu sıralamalarda da sadece norris'i q3'e soktular,buna rağmen yarış performansında en iyi araçlardan birine sahip olduklarını düşünüyorum,özellikle racing point ve ferrariyi yarın bir hayli zorlarlar.

    williams'da ise russell 3 sıralama turunda q2'ye kaldı,geçen sezon ortalama sıralama turu sıralaması 18 iken bu sezon alfa romeo ve haas'ın kötü performanslarıyla 14'e kadar yükseldi.hamilton ve bottas'dan sonra mercedes koltuğu için en büyük aday.önümüzdeki yarışlarda sürpriz puanlar alacağını düşünüyorum.

    haas ve alfa romeo ise ferrari motorunun bu sene sıçmasıyla kendilerini alt sıralarda buldular.geçen seneye göre özellikle alfa romeo'da çok ciddi bir düşüş var.raikkonen'in pit duvarına sövdüğü kadar kötü durumdalar yani.

    yarın yapılacak olan yarış içinse tek temennim özellikle start anında mercedesin dahil olduğu bir kapışma sonucunda en azından bir mercedes'in yarış dışı kalması ve olası bir hulkenberg podyumu.her ne kadar yarışlar hamilton ve bottas dominasyonunda geçse de özellikle orta sıralarda çok sağlam kapışmalar dönüyor.

    umarım izleyenlerin keyif aldığı ve sonunda hulkenberg'in podyumda olduğu bir yarış izleriz.
  • geçen haftakinden çok daha ilginç geçeceğini düşündüğüm yarış. pirelli bu hafta geçen haftakilerden daha yumusak bir lastik seti getirdi. farklı lastik stratejileri ve 1’den fazla yapılacak pitstoplar yarışa renk getirebilir.
  • 1950'de ilk yarışın koşulduğu yer olan silverstone'de koşulacaktır. normal şartlarda kesinlikle iki mercedes'ten birinin (ve muhtemelen lewis hamilton'un) kazanacağı yarışır.

    ayrıca sıralama turlarında 11. olan renault pilotlarından esteban ocon, 3 sıra grid cezası aldığından yarışa 14. sırada başlayacaktır.

    racing point'te cuma günü covid-19 testi pozitif çıkan meksikalı pilot sergio perez'in yerine yarış tarihinde en uzun süre podyuma çıkmadan yarışan nico hülkenberg yarışmaktadır. sıralama turları sonucunda şaşırtıcı şekilde üçüncü sırada yer almıştır. kariyerinde ilk kez podyuma çıkabilecek mi, göreceğiz.

    ayrıca racing point'in 2019 mercedes aracının frenlerinin kopyasını yaptığı şeklinde fia'nın verdiği karara iki taraftaki takımlar da itiraz edecekler dolayısıyla bu yarışın sonucu da pembe mercedesler için önemini yitirebilir. çünkü rp'ye verilen ceza yalnızca spielberg'de gerçekleştirilen ilk yarıştaki puanların silinmesi ve diğer yarışlar için ise takıma yalnızca uyarı verilmesiydi. mclaren, renault ve mercedes'in başını alıp gitmesiyle red bull gibi orta sıra takımları da bu kopyalamanın emsal karar olabileceğini, bu yüzden tüm yarışlardaki tüm puanların silinmesi gerektiği konusunda cezayı temyize götürme kararı aldılar. aynı şekilde racing point de cezayı kabul etmeyerek temyize götürme kararı aldı. yani temyiz mahkemesinin sonucuna göre racing point'in bu yarıştaki muhtemel puanları da silinebilir. konunun diğer muhatabı mercedes ise fia'nın belirlediği talimatlar çerçevesinde racing point ile bilgi paylaşımı yapıldığını dolayısıyla bir bakıma içlerinin rahat olduğunu belirtiyor. (bkz: toto wolff)

    red bull'da max verstappen için işler ne kadar yolunda (otomobildeki sorunları saymazsak) ise alexander albon için de o kadar ters gidiyor. takımın müdürü christian horner, albon'un yarış mühendisi başta olmak üzere ekibindeki birkaç elemanı değiştirdi. albon'un performansı ileri gitmezse takımdaki geleceği tartışılabilir. horner, "albon konusunda red bull'un biraz daha sabretmesi gerekiyor." dese de şimdiden yerine sebastian vettel, daniil kvyat ve george russell isimleri geçiyor.

    yeni geliştirilen ve fia kuralları gereği yalnızca bu yıl kullanılabilecek bir sistem olan das sisteminin gelmesiyle gerçekten (ve yarışın tüm zevkini çalacak şekilde) rakipsiz olan mercedes'in finlandiyalı pilotu valtteri bottas'ın pole pozisyonundan başlayacağı yarış 9 ağustos pazar günü saat 16.10'da başlayacak ve s sport kanalından serhan acar'ın bence muazzam anlatımıyla naklen yayınlanacaktır. "ingilizce biliyorum ve yarışı her şeyiyle yaşamak istiyorum" diyorsanız sky sports f1 kanalı tam sizin liginizdir.
  • tek umudum memur bottas ve arkadan gelecek bir torpido’nun hamilton’ı biçmesi olacak. zira kara oğlan öne geçerse iki saat boyunca “lastiklerim bitti bono”, “motoru aç bono, 3.’ye tur bindiricem” diye ağlamalarını izleriz.

    ön taraf dağılsın da formula 1.5’un ön taraf için çekişmesini izleyelim.
  • bottas pol pozisyonunu alarak en azından yarış startına bir heyecan getirdi. iki mercedes startta birbirini fazla zorlamayacaktır. bottas önde kalabilirse; ilk pit öncesindeki temposu ve lastik kullanımı yarışı kazanma şansı açısından çok büyük önem taşıyor. üçüncü sırada hulkenberg var ve elde ettiği sonuç inanılmaz. hiç kullanmadığı ve ilk kez on gün önce oturduğu otomobille müthiş bir iş yaptı. hulkenberg performansı otomobilin önemini gösteriyor. stroll performansı ise paranın önemini gösteriyor.

    diğer taraftan redbull farklı bir strateji deniyor. max yarışa daha sert lastikle başlıyor. sanırım normal şartlarda şansının düşük olduğunu bilen redbull böyle bir deneme yapmaya karar verdi. eğer şans faktörü de yardım ederse öndeki ikiliye yakın kalabilir. albon ise ciddi anlamda büyük bir balon. bu adam böyle giderse bu koltukta fazla kalmaz.

    ferrari için ise sözün bittiği yerdeyiz. bir takımın bu kadar geriye gitmesi kabul edilebilirlikten çok uzak. öte yandan renault performansı umut verici. üstüne koymaya devam ederlerse önümüzdeki sezon daha yukarıda görebiliriz. bana göre ricciardo takım değiştirme kararıyla hata yaptı. mercedes oldukça mercedes motorlu bir takımın şampiyon olması zor. en azından renault fabrika takımı olması sebebiyle burada şansı daha çoktu.

    birincilik için olmasa da podyum için güzel bir savaş izleyeceğimizi düşünüyorum.
189 entry daha
hesabın var mı? giriş yap