• virüsün tüm dünyayı sardığı şu coronalı günlerde meclise getirilecek olan af yasasının kimleri kapsadığı ile ilgili henüz net bir bilgi yok. kimleri kapsamadığı hakkında belli başlı başlıklar var, ancak bu af kimlere vuruyor. bu bahsi geçen doksan bin kişi kimler olacak, bununla ilgili bilgisi olanların, hukukçu yazarların bizleri bilgilendirmesini rica ediyorum. bizler evlerimizde karantinadayken kimler hangi gerekçelerle salıveriliyor. mhp'nin başlattığı bu af kapsamı ilk günler sert dillerle reddedilirken, şu an neden az konuşuluyor bilemedim. gördüğüm, sadece twitter gibi mecralarda sürekli üst sıralarda mahkum yakınlarının kendileriyle ilgili de af istemeleri ve bazı affı kesin kimselerin ne olur artık çıkarın yasayı demeleri. cezaevlerindeki kötü koşulların düzeltilmesiyle ilgili adımların atılması taraftarıyım, ancak bu af düzenlemesiyle ilgili kaygılıyım. ciğeri yanmış, yara almış, dolandırılmış, şiddete ve hakarete uğramış vs. kimselere yapılanlar affediliyorsa ya da daha başka zarar verici unsurlardan.. herkesin buna dur demesi gerekmez mi? bizleri aydınlatacak olanlara şimdiden teşekkürler.
  • gün geçmesin başka bir rezalet. mafyaları çıkarın amk. aferin size.
  • tutukluları bu düzenlemeye dahil etmeyip sadece hükümlüler için çıkarılması eşitlik ilkesine aykırıdır. muhalefetin itirazlarını görmezden gelmiştir akp ve mhp. her tutuklu hüküm giyene kadar suçsuzdur bu evrensel hukuk kuralıdır.

    örnek vermek gerekirse hırsızlık yapmış ve suçunu itiraf etmiş bir hükümlü aftan faydalanıp dışarı çıkarken hırsızlıktan tutuklanmış ama belki de mahkeme sonucunda beraat edecek bir tutuklu cezaevinde kalmaya devam edecek.

    diğer bir örnek düşünce suçluları için de geçerli mesela yolsuzluk, dolandırıcılık yapmış ve hüküm giymiş birisi aftan faydalanıp dışarı çıkacakken, bunu haber yapmış ve kitabını yazmis tutuklu gazeteci veya sosyal medyada bu suçu eleştirmiş bir tutuklu vatandaş cezaevinde kalmaya devam edecektir.
  • bu af yasasının kimleri kapsayacağından ziyade, kimleri kapsayacak olursa olsun arkasında bırakacağı hayal kırıklığına odaklanmak lazım.

    hayal kırıklığı derken yanlış anlaşılmasın. yararlanamayan mahkumlardan bahsetmiyorum. suça müşteki olarak dahil olan insanlardan bahsediyorum.

    bu yasal düzenlemenin vebalinin altından hiçbiriniz kalkamayacaksınız sayın hükümet ve muhalefet yetkilileri. özellikle 3 kuruş oy kırıntısı için ruhunu satan muhalefet partileri.

    suçun affı olamaz, olmamalı. bu insanları suça teşvikten başka bir şey değil.hırsızlık yap, milleti dolandır. insanların hakkına gir. sonra cezanı çekmen gerekirken şakkadanak af gelsin. başlığı açan yazar arkadaşın serzenişine katılıyorum. muhalefet partilerinin birkaç terörist çıkarırız dışarıya yaklaşımı da ayrı fiyasko. bunu düşünmeniz bile vatana ihanet gerçi orasında değilim ama 20 yıldır bu hükümeti hiç tanıyamadınız mı siz. ulan en çokta siz içindesiniz.

    kapsam diye bir şey yok arkadaşlar, olmamalı. bu yasanın yanında ne kadar çok durursanız, ilerleyen zamanlarda artan tecavüz, hırsızlık nitelikli dolandırıcılık haberlerinde payınızın o kadar çok olacağını unutmayın.

    şunu bilin ki muhalefeti, iktidarı ile onlar zırhlı mercedesleri ve yüzlerce korumaları ile bu belalardan uzak kalacaklar. ama siz içerisinde kalacaksınız. bunu unutmayın.

    bu nedenle kapsamı değil, komple af yasasının çıkarılmasının tartışılması ve gerekirse halka sorulması gerekmektedir.
hesabın var mı? giriş yap