• ver allahim ver sicim gibi yagmur yoksa 5 tur sonra uyuklatacak yaris izleyecegiz
  • hava durumuna göre en fazla geçiş lastiği takılacak kadar yağmur yağacak, değişen bir durum olmazsa tabii.

    mercedes'in vites kutusu problemlerini de çözdüğünü göz önünde bulundurunca, başlangıçta stroll veya perez birilerini biçmezse mercedesleri bir daha zor görürüz gibi geliyor.

    benim esas ilgimi çeken gasly'nin eksik tura rağmen albon'un önünde başlaması oldu. bu redbull'u ikinci koltuğunda bir lanet var heralde, alpha tauri'den yükselen patates oluyor, redbull'dan atılan redbull tokatlıyor. veya verstappen'in çok saçma bir sürüş tarzı var, redbull bunun için dizayn edince diğer pilotlar patates oluyor.

    -- yarış editleri--

    ferrarinin pit duvarındaki dangalakların vetteli pitte biçtiği yarış oldu ayrıca. mükemmel strateji gerçekten, 9.2 saniyelik pit.

    leclerc'e de soft takmışlar, yeni farkettim. yemin ediyorum şuradan 10 kişi alıp pit duvarına koysak daha iyi iş yapar şu denyolardan.

    öte yandan haas'ın pit duvarı inanılmaz iyi kararlar verdi. araba racing point ayarında olsa podyumun ilk iki sırasını bile kapatırlardı, şaşırtıcı.

    honda motoru da müthiş dayanıklılığını gösteriyor, haftasonu neredeyse baştan takılan motor yine yandı.
  • sıralama ve antrenman turlarında mercedes-amg f1 w11'in virajlarda aşırı rijit kaldığı gp. araba yarışlarındaki edit arabalar gibi; full throttle dönerken bile yapışıyor yola. diğer arabalar zargana balığı gibi titriyor.

    adamlar hem aerodinamiği hem motor gücünü çözmüş usta, yapmış doyçlantlılar.

    not: mclarenspor
  • hamilton iyi diye mercedes iyi araç üretti diyen arkadaş; formula 1’e ya yeni başlıyorsun, ya da hiçbir şey bilmiyorsun.

    meecedes fabrikada çalışan sayısı, arge’ye ayırdığı bütçeyi, toto wolf’un nasıl adamlarla çalıştığına bir bak istersen.

    mclaren’dan mercedes’e geçerken hamilton, bu sporu domine edecek altyapıyı çoktan kurmuştu mercedes. hatta öngörü 5 yıl kadardı ama uzadı gitti bu süre.
  • mika hakkinen yarışmadığı için heyecanı olmayacak yarış.
  • mercedes'in en yakın rakibinin;2019 model kopyalanmış pembe mercedes olacağı yarıştır.
  • geçen sene pole ü alan max 14.572 yapmıştı; bu sene 4. olan sergio perez 14.545
    no comment
  • pembe mercedesler bence en çok hamilton için kötü çünkü onları görünce aklı olan herkesin düşüncesi şu eski mercedes bile dereceye giriyorsa maharet gerçekten arabadaymış şeklinde olacaktır.

    bu yüzden de mercedes'in tarihi bir araç yaptığını kabul ediyorum ama hamilton'un tarihin en iyi pilotu olduğuna inanmıyorum. hadi hamilton süper diyelim bottas da mı süper pilot? hadi ikisi de süper perez ve stroll da mı harika?

    bunlar mümkün değil bence harika olan mercedes mühendisliği. şundan eminim o aracı verstapen'e versen her yarışta kesin geçer demiyorum ama çoğu yarışta hamilton'u ezer geçerdi.
  • keyifsiz heyecansız atraksiyonsuz bir yarış olacak at fava bekle.
  • monaco ile birlikte takvimin en sıkıcı iki üç pistinden biri. mercedes'lerin durumu da belli. startta bottas zorlamaz, hamilton uzar gider, bottas arkada olacak olan mercedes'in b takımını hamilton'dan uzak tutar. perez de takımın sahibi velet podyuma çıksın diye kendi arkasındakileri uzak tutar. geçiş falan hak getire zaten bu pistte, sürpriz olmazsa başladığı gibi biter.

    ah ulan istanbul park atıl olmaya devam ediyorken boktan boktan pistlerde f1 izliyoruz. ilk virajda 4 mercedes birbirine tokuştursa da heyecan gelse biraz.
hesabın var mı? giriş yap