• adam seni otelinde istemiyor amk sebebi tamamen bu. yurtdışından gelen adam kaç paraya tatil yapıyorsa, senden de o kadar kazanırım ya da kapatırım oteli hiç kazanmam diyor.

    uygun fiyata sadece yerli turist gelirse bir sürü organizasyon yapılacak, otel çalışacak, malzemeler eskiyecek ama eskisinin çok daha azı bir kar elde edilecek, belki maliyetini ancak karşılayacak.

    adam bunun yerine sikerler yerli turisti, bu sene kapatır yatarız başımız ağrımaz diyor.

    patronun virüs var, artık 1/3 paraya çalışacaksın dese çalışır mısın istifa mı edersin? istifa eder başka iş ararsın değil mi? otelin patronu da aynısını yapıyor. bu paralara çalışacağıma gider yatarım tatil yaparım diyor.

    bazı arkadaşlar kapitalizmi çok yanlış anlıyorlar. arz talep eğrisi önemlidir ama talep çok düşünce 1 tl'ye mal alamazsınız, malı satan adam dükkanı kapatır. dolayısıyla arz da azaldığından fiyatlar tekrar artar. arz ve talep eğrileri daima makul bir kazanç elde edilecek noktada buluşurlar: https://www.neo-ekonomi.com/…ktisatta-arz-ve-talep/

    bu tip problemler turizmi içinden değil dışarıdan güç alan tüm ülkelerde mevcut. eğer eskisi gibi 1 dolar 1.1 tl olsaydı insanlara çok koymazdı, fakat mevcut kurlarda maalesef şikayetçi olduğunuz yer yanlış. otellerden değil hükümetlerden hesap soracaksınız. bu kur neden böyle gardaş diyeceksiniz.

    not: hayatımda butik otelin çadırını tutup orada kalmak haricinde hiç otel tatili yapmadım, otelcilik ile bağım yok. fakat gerçeklikle bağı kopmuş arkadaşları bilgilendirmeyi uygun görüyorum. otel sahipleri sizin sikik yıllık izinlerinizde tatil yapıp yapamadığınızla ilgilenmiyorlar. adam cebim dolarsa dükkanı açarım, dolmazsa kapatırım diyor. onu tatmin edecek kar düzeyine göre fiyat koyuyor, talep gelirse işe devam edecek, gelmezse kapatıp keyfine bakacak. bu adamlar günlük hesap tutan bakkal amca değiller, kenarda milyonları duruyor.
  • giyatlar 5 sene oncesi gibi olsun ama emekcilerin maasları şimdiki gibi odensin, aldıgın peynirin zeytinin etin ücreti şimdiki gibi olsun ama yine de biz 5 sene onceki fiyattan odeme yapalım. hatta 15 sene sonrada biz 5 sene onceki yaptıgımız tatil parasını odeyelim.
  • turizm sektörü batsın!
    batsın ki yerli turistin değeri anlaşılsın!
    batsın ki uçuk fiyatlar, normal değerlere insin!
    artık kazıklanmayalım!
    zerre kadar üzülmüyorum turizm sektörüne!
  • evet otel sahipleri kapattıkları arazileri işgal ettikleri sahilleri dolar maliyeti ile karşıladıklarından fiyatlarını da dolara göre belirliyorlar.
  • fiyatlar niye arttı diyenlere şunu diyeyim haziran gibi bu fiyatları da bulamayacaksınız. tüm zararı yerli müşteriden çıkarmak için kökleyecekler fiyatı. uçak krizinde de böyle olmuştu.
  • makro bilmeyen, işletme bilmeyen tüm sığırcıklar bu olayı otel odası fiyatları ile açıklamaya çalışıyor ve üzerine 'oh iyi oldu' diyor.

    bilmiyor ki bir otelin açılmayacak veya 6 ay kapalı kalacak olması; beyaz eşya, mobilya, sebze, meyve, bakliyat, süt ürünleri, et ürünleri, mutfak gereçleri, banyo gereçleri, mefruşat, kozmetikler, yiyecek gıda hammaddeleri, temizlik malzemeleri, bahçe bakım masrafları, ilaçlama, kırtasiye, kolajlama, transfer ve sayamayacağımız yüzlerce tedarikçiyi de etkiliyor ve bunların da iş yapmasını engelliyor. işletme nedir bilmeyen bu sığırcıkların ''beter olsunlar'' dediği sektör kümülatif olarak 12-14 milyon insanı etkiliyor. tedarik zinciri nedir, üretim nedir, stok nedir bilmeyen nefretcikler ilk fırsatta damlamışlar buraya. neymiş beyefendinin götünü koyacağı yatağa şu kadar lira demişler, beter olsunlarmış.

    dandik yorumlara bakılmayacak kadar önemli bir krizdir bu ve bunun bedelini önce milyonlarca insan, dönüşümlü olarak da türkiye öder. siz bakmayın seher marka donu ve dizi çıkmış eşofman altı ile nefret saçan lalelere.
  • geldi gelmekte olan...
  • ağustos eylül aylarında herkes tatile gider denmiş de millette para mı kaldı, yıllık izin mi kaldı ya da iş mi kaldı. gidebilecek olanlar zaten şuan bodrumda orda burda yazlıklarinda.
  • anlamı bakılan açıya göre değişecek kriz. lüks otele tatile gitmek her zaman midemi bulandırmıştır. fakat bu yaz turizm yapılabileceğini mi öngörüyor bu oteller, asıl onu anlamadım.
  • zaten kimse bir yere gidemiyor neyi tartışıyorsunuz?
hesabın var mı? giriş yap