311 entry daha
  • adam seni otelinde istemiyor amk sebebi tamamen bu. yurtdışından gelen adam kaç paraya tatil yapıyorsa, senden de o kadar kazanırım ya da kapatırım oteli hiç kazanmam diyor.

    uygun fiyata sadece yerli turist gelirse bir sürü organizasyon yapılacak, otel çalışacak, malzemeler eskiyecek ama eskisinin çok daha azı bir kar elde edilecek, belki maliyetini ancak karşılayacak.

    adam bunun yerine sikerler yerli turisti, bu sene kapatır yatarız başımız ağrımaz diyor.

    patronun virüs var, artık 1/3 paraya çalışacaksın dese çalışır mısın istifa mı edersin? istifa eder başka iş ararsın değil mi? otelin patronu da aynısını yapıyor. bu paralara çalışacağıma gider yatarım tatil yaparım diyor.

    bazı arkadaşlar kapitalizmi çok yanlış anlıyorlar. arz talep eğrisi önemlidir ama talep çok düşünce 1 tl'ye mal alamazsınız, malı satan adam dükkanı kapatır. dolayısıyla arz da azaldığından fiyatlar tekrar artar. arz ve talep eğrileri daima makul bir kazanç elde edilecek noktada buluşurlar: https://www.neo-ekonomi.com/…ktisatta-arz-ve-talep/

    bu tip problemler turizmi içinden değil dışarıdan güç alan tüm ülkelerde mevcut. eğer eskisi gibi 1 dolar 1.1 tl olsaydı insanlara çok koymazdı, fakat mevcut kurlarda maalesef şikayetçi olduğunuz yer yanlış. otellerden değil hükümetlerden hesap soracaksınız. bu kur neden böyle gardaş diyeceksiniz.

    not: hayatımda butik otelin çadırını tutup orada kalmak haricinde hiç otel tatili yapmadım, otelcilik ile bağım yok. fakat gerçeklikle bağı kopmuş arkadaşları bilgilendirmeyi uygun görüyorum. otel sahipleri sizin sikik yıllık izinlerinizde tatil yapıp yapamadığınızla ilgilenmiyorlar. adam cebim dolarsa dükkanı açarım, dolmazsa kapatırım diyor. onu tatmin edecek kar düzeyine göre fiyat koyuyor, talep gelirse işe devam edecek, gelmezse kapatıp keyfine bakacak. bu adamlar günlük hesap tutan bakkal amca değiller, kenarda milyonları duruyor.
1195 entry daha
hesabın var mı? giriş yap