• anlaşılan sıradaki papaz olunacak ülke rusya. olası bir rusya - türkiye krizi, zaten kritik unsurlara bağlı bulunan turizm sektörümüze pamuğu tıkar. öte yandan suriye sınırındaki gerilim, göç tehdidi, ekonomik kriz, günden güne artan asayiş sorunu, bunlar da yetmezmiş gibi bir de iran kaynaklı coronavirüs tehdidi, bu sene turizmdeki gidişat açısından belirleyici faktörler olacak. misal, eğer beklenen olur da iran sınırı kapatılırsa seyreyle gümbürtüyü.

    hele "uygur türklerine zulüm yapıyolar" diye sokakta bulduğu her çekik gözlü insanı dövme potansiyeline sahip çakmak gazıyla çalışan bir güruh var ki, bir iki rus vatandaşının benzer nedenlerle tartaklanma ihtimalini düşünmek bile istemiyorum.
  • rezervasyon iptalleriyle birlikte olması kuvvetle muhtemel kriz. sadece bizde değil dünyada bu sene turistik seyahatler ciddi miktarda azalacaktır; öyle böyle değil!
  • rusya ıle savas ve cın-iran vırus meselesı 2020 turizmini bitirme seviyesine malesef getirecektir...
  • eğer corona ile ilgili bir haber çıkar, vaka görülmesi söz konusu olursa,
    avrupa'dan turist gelmez, rusya'dan da gelmez.

    çin'den gelen malları gümrükten geçirmeyen adam corona görülen bir yere vatandaşını göndermez.

    1500-2000 kişinin çalıştığı, aylık kiraların milyonlarca lira olduğu herşey dahilci, devasa tesisler ne olur ?

    peşi sıra iflaslar, ardı arkası kesilmeden gelir mi ?

    çok stratejik, mantıklı kararlar, sıkı inceleme, derin etüt ve analizler gerektiren konular.

    bir tarafta üç kuruş kazanmak için milyar dolarlık turizm sektörü feda edilir mi ?

    mesela bir iki hafta sonra çin uçuşları tekrar başlatılır mı ?
    veya çin'e yakın ülkelere uçuş var mı ?
    taiwan, vietnam, honk kong, singapur vs. ile uçuş trafiği devam ediyor mu ?

    çok yönlü bir konu, çok düşünülmesi gereken bir konu.

    inşallah vatanımız, milletimiz için en hayırlısı olur.
  • hastalık ve kör milliyetçilik yüzünden asyalı, "muhteşem" politikalar sonucu hem rus hem de avrupalı turist sayısında oluşacak düşüş sebebiyle yaşanması muhtemel kriz.
  • a haber manşeti : (bkz: yerli turiste ucuza tatil sürprizi)

    corona virüsünün turizm ve havayolu taşımacılığına vurduğu ağır darbenin üzerine suriye'de rusya ile sıcak çatışma durumu 2020 yazını turizm açısından bitirmiştir. (bkz: 27 şubat 2020 idlib saldırısı)

    turizmden gelecek milyar dolarlık hard cash dövizler olmadan da cari açığı kapatmak ve hem faizi hem döviz kurunu baskılamak için neler yaşayacağız göreceğiz.
  • 2020 dünya turizm krizi olarak düzeltilmesi gereken başlıktır. virüsten dolayı pek çok insan, özellikle de yaşlılar - ki dünya turizminde özellikle avrupalı yaşlı turist büyük yer tutar - seyahat etmeyi bir süre erteleyeceklerdir.

    artı olarak içinde bulunduğumuz dış politika krizi bizi ekstradan etkileyecektir. ülkeye döviz girişi bakımından kötü olsa da, özellikle güney hattındaki turizm firmaları için zerre üzülmeyeceğim durumdur.
  • suriye'de toprağa düşenleri etkilemeyecektir.
  • almancilarimiz yeter
hesabın var mı? giriş yap