• üst edit: uzun sürmesine rağmen dava lehime sonuçlandı. kimse böyle haksızlıklara uğradığında üşenmesin. hakkını arasın.

    öncelikle yıllardır entry girmeyen şahsıma bunu zorunlu kıldığı için trendyol firmasına teşekkür ederek ilk rezalet başlığımı açmış bulunuyorum.
    sözlük ahalisinin de durumdan haberdar olarak bu firmadan alışveriş yapmadan önce bir kez daha düşünmesini rica edeceğim.
    gelelim rezaletimize;

    9 mayıs 2019 tarihinde trendyol isimli siteden 7 adet ürünü kapsayan 444,71 tl'lik bir alışveriş yaptım. bu yaptığım alışveriş bu siteden yaptığım ilk alışverişti ve aynı zamanda sonuncusu da olmuş oldu. bir daha böyle bir şey tabi ki yapmayacağım ve yapılmamasını da şiddet ile tavsiye ederim.

    9 mayıs tarihinde sipariş ettiğim ürünler 17 mayıs tarihinde çalıştığım ofise gelmiş ve o gün ofiste olmadığım için benim adıma yine aynı ofiste çalışan birisi bu paketi benim adıma almış.

    4 gün sonra paketi açtığımda içinden sipariş ettiğim 7 üründen sadece 2 tanesinin olduğunu ve yine aynı paketin içinde 7 ürüne ait faturanın olduğunu gördüm. trendyol'u arayarak durumu anlattım ve bana kargodan tutanak tutturmam gerektiğini söylediler. peki dedim. pakete baktığımda trendyol lojistik tarafından paketin yollandığını görünce tekrar aradım ve paketi siz yollamışsınız, bir yetkili yollayın tutanak tutalım dediğimde, sizinle konuşan arkadaşımız farketmemiş trendyol lojistik olduğunu, sizin yapmanız gereken bir şey yok. biz kontrollerimizi yapacağız dediler. bu yapacakları kontroller bu sabaha kadar sürdü. yani siparişi verdiğim 9 mayıs tarihinde başlayan bu saçma süreç, trendyol için 21 haziran tarihinde son buldu.

    asıl rezalet burada başlıyor. 1,5 ay boyunca beni beklettikten sonra ürünlerin bana teslim edildiğini ve yapacakları bir şey olmadığına dair az önce bir mail attılar. bu 1,5 aylık süre içinde de sürekli olarak attığım maillere işlemleriniz devam ediyor, özür dileriz blabla diyerek saçma bir şekilde beklettiler.

    resmen dolandırılmış oldum trendyol firması tarafından. 7 adet ürün için para ödedikten sonra bana 2 adet ürün teslim edildi ve ne para iadesi yapıyorlar ne de eksik ürünleri yolluyorlar. hiç uğraşasım yok gerçekten bu insanlar ile fakat bu sefer bu işin peşini bırakmayacağım.

    sadece sizlerin de haberinin olmasını istedim bu saçma salak süreçten. trendyol'un nasıl bir firma olduğunu az çok sizler de biliyorsunuz tabi ama bir kere daha duyun istedim.

    edit1: trendyol’dan son gelen mail beni çıldırttığı için hızlıca yazmak istedim. müsait olunca görseller ile anlattıklarımı destekleyeceğim.

    edit2: az önce aradım çağrı merkezini. yasal yollara başvurun çok istiyorsanız. bizim yapacağımız bir şey yok dediler. inanılmazlar gerçekten. hem beni yalancılıkla itham etmiş oldular bu süreçte, hem de resmen dolandırdılar şaka gibi.

    edit3: bana teslim etmeleri gereken kargoyu bana teslim etmemeleri ve bu durumdan da beni sorumlu tutmaları da rezaletin ayrı bir boyutu diye düşünüyorum.

    edit4: unuttuğum bir detay daha. sipariş verdiğim bütün ürünler aynı markalı ürünlerdi. yani farklı farklı satıcılardan almadım ürünleri.

    edit5: görsel.

    https://eksiup.com/p/hf37682umefh (içine 2 gömleğin zor sığdığı ama trendyol'un içinde 7 ürün olduğunu iddaa ettiği paket)

    https://eksiup.com/p/jx37684yekus (aynı paketin içinden çıkan 7 ürüne ait fatura)
  • ancak muz cumhuriyetinde yasanabilecek bir rezalet.
  • konu hakkında tüketici hakem heyetine başvuru yaptığım rezalettir aynı zamanda. başka bir yöntem bilen var ise yeşillendirebilir.
  • yazarın 2015'den beri entry girmemesi ve bu durum yüzünden entry girmesi haklı olduğunun ispatı değildir.

    trendyol'un da çok büyük bir firma olması hata yapmayacağının ispatı değildir.

    alınacak ders: gelen kargoyu kontrol edip öyle teslim alın ya da aldırın.

    özel istek: şu hanımefendinin adını soyadını bilen varsa lütfen bana ulaşsın.
  • e-ticaret sitelerinde çalışan çoğu insan bu tarz olaylara aşinadır, öncelikle geçmiş olsun. firma güzellemesi yapmayacağım rezalettir ama bir kargo geliyor sizin almanız gereken bir paketi sizin adınıza bir arkadaşınız alıyor sonrasında 4 gün sonra farkediyorsunuz eksik olduğunu sizin de hata demeyelim de ihmaliniz var sanki biraz. ayrıca birden fazla ürün aldığınızda hepsinin kargosunun aynı güne gelmesi çok büyük bir şans eğer özellikle seçip almadıysanız. 2. bir kargo gelmiş, kaçırmış ya da başkası almış da olabilir şayet bu tarz durumlar genelde 4-5 gün içerisinde çözülüyor. son olarak firmaya kızıp yükselmek, bir daha alışveriş yapmayacağım demek hakkınız tabiki ama nacizane tavsiyem her yerden alışveriş yaparken kargo kısmında dikkatli olmanız, aksi halde çok fazla bu tarz ya da benzer sorunla karşılaşabilirsiniz.
  • her yere reklam verip satış odaklı olmak yerine birazcık müşteri odaklı olsalar keşke.

    10/10 rezalet puanım
  • bugün itibari ile açtığım mahkeme lehime sonuçlanmış bulunuyor. trendyol para iadesi yapmak zorunda kaldı. ne olursa olsun sonuna kadar uğraşmak lazım böyle durumlarda.
hesabın var mı? giriş yap