• en son böyle bir konuya bulaştığımda, savcısından polisine hepsi tezgahın içinde çıktı. özetle uğraşmayın, yedirmezler.
  • öncellikle yazar arkadaşa geçmiş olsun diyorum.

    atalarımız ne demiş?

    (bkz: bir musibet bin nasihatten iyidir)
  • ...
  • sanırım dolandırıcılığın altın kuralı şehir dışındayım/ülke dışındayım demek. bulunduğum yere gelip ev ararken ilanlara bakarken ne kadar ucuz uygun ilan bulduysam hepsi eyalet dışındaydı, kimisi kanser hastası tedavi görüyor, kimi eğitimi dolayısıyla başka eyaletteydi. hepsi de parayı gönder, anahtarı sana hızlı posta ile göndereceğim diyordu. bir süre sonra bunlarla dalga geçmeye başladım ben de. burada hırsızlık vb. suç oranı çok düşük ancak bu tarz dolandırıcılık olayları çok yüksek. bir şey alıyorsanız ve büyük bir aracı kurum garantör değilse mümkünse kendiniz görmeden para vermeyin. kaçan fırsat olsun, başınıza bir şey gelmesin, paranız cebinizde kalsın.
  • dolandırıcılık sayılmaması gerçekten ilginçmiş.
  • "if you fool me once, shame on you. but if you fool me twice, shame on me" demis ecnebi.

    yani gecmis olsun, tum olanlar o orospu cocugunun ayibi, sen insan gibi guvenmissin yollamissin parayi. evet belki tanimadigin gormedigin adama para yollamak pek akillica degil ama olsun. bu vesileyle ben dahil bircok insana ders olacaktir gelecekteki alisverislerde.
  • güven kazanmak dolandiricilarin ilk kuralidir.

    guvenmediginiz kisi sizi dolandiramaz.
  • sahibinden.com' da geçen günlerde dizüstü bilgisayarımı satmıştım hem de get özelliğiyle ve de buna rağmen ' kesin dolandırılacam lan ben ' demiştim. çünkü get özelliğinde dahi dolandırılma vakaları mevcut... buna rağmen bodoslama birinin hesabına para geçirilmesini kişinin hipnotize olduğu/edildiği fikrini aklıma getiriyor.
  • sahibinden.com dan hiç görmeden bmw r1200c marka motosiklet almışlığım var. internetten istanbul 'da bmw motosiklet servis adresi bulup satıcıya motoru oraya götürmesini söylemiştim. adam da dediğimi yaptı ve servisten beni arayıp ustayla görüştürdü. daha sonra adamı istanbul 'da bir nakliye firmasına yönlendirip motoru oraya bırakıp bana göndermesini söyledim. nakliye firmasındaki adamı arayıp abi motoru tarif edermisin dediğimde bmw marka javanın büyüğü dediğini hatırlıyorum. adamın bu tarifi ile dünya kadar parayı eft yaptım. birkaç gün sonra motor geldi ve beklediğimden çok daha temizdi. verdiğim tüm parayı helal ettim satan arkadaşa.
hesabın var mı? giriş yap