• beymen.com'dan almış olduğum ürünün satış etiketsiz* ve defolu olarak gönderilmesi, sonrasında ise yapmış olduğum ödemenin 2 aydır iade edilmemesi sonucu yaşamış olduğum rezil durumdur.

    beymen.com üzerinden arkadaşım için bir pantolon aldım.
    görsel

    17 haziran'da vermiş olduğum sipariş,
    görsel

    20 haziran cumartesi günü, hediye paketi olarak tarafıma teslim edildi.
    görsel

    kutuyu açmadan 22 haziran pazartesi günü arkadaşıma verdim. kendisi akşam 20:16 saatinde whatsapp üzerinden etiketsiz, yırtık kotun fotoğrafını gönderdi.
    görsel

    23 haziran salı günü ürünü arkadaşımdan aldım ve 24 haziran çarşamba günü kargo yolu ile iade ettim.
    görsel

    bir hafta sonra beymen.com tarafından arandım ve "ürünün etiketini söküp, kullanıp, yırtmış olduğumu düşündüklerini" söylediler. bu nedenle de iade sürecinde problem olduğu söylendi.

    pantolunu geldiği gibi iade ettiğimi söyledim (kullanılamayacak durumda gelen ürün, kullanılmadan iade edildi) ve kendilerinin "yeni dönemde 3-4 günlük kullanım sonucu aşınarak yırtılabilecek kotlar satıp satmadıklarını" sordum (daha önce böyle bir sorun yaşamadım), cevap alamadım.

    geçen 2 aylık sürede 5 defa telefonla görüştüm ve "süreç devam ediyor" dışında bir cevap alamadım. siparişimde bulunan ve iade ettiğim 2 ürünün de ücret iadesi yapılmadı. ücretlerini ise ödemiş bulundum.

    ilk internet alışverişim değildi, bu siteden de daha önce alışveriş yaptım. güvenilir olduğunu düşündüğüm yerlerden alışveriş yaptığım için benzer bir durum daha önce meydana gelmedi.

    yarın yasal yollara başvuracağımı da kendilerine ilettim.

    beymen.com'dan gelen kargolarınızı şahitler huzurunda ve video kaydı alarak açmanızı tavsiye ediyorum.
  • kakalamışlar. geçmiş olsun. video kaydı vs gibi kanıt olmadığı için otomatik olarak haksız sayilacaksiniz
  • etiketi yırtsalar iyiymiş.
hesabın var mı? giriş yap