• şuradan görülebilecek tweetlerdir

    --- spoiler ---
    6 şubat 2023 günü ülkemizde yaşanan kahramanmaraş merkezli ve toplam on ili etkileyen deprem nedeniyle depremden zarar gören vatandaşlarımızın çadır ihtiyacını karşılayabilmek için tüm ülke seferber olmuş, derneğimiz de tüm ülke çapında çadır üreten firmalar ile temasa geçmiştir.

    ancak; depremin 10 ili etkilemesi ve yıkımın olağanüstü düzeyde olması nedeniyle ülkemizdeki tüm çadır üreticilerinin mevcut stokları vatandaşlarımızın mağduriyetlerini karşılayamamıştır.

    o tarihte iletişime geçtiğimiz firmalarda hemen o sabah deprem bölgesine gönderebileceğimiz çadırlar yoktu. en erken 1 hafta içinde yetiştireceklerdi.

    arkadaşlarımız, kızılay’ın iştirakinde olan kızılay çadır ve tekstil a.ş ile görüşme gerçekleştirdiler. ellerinde 2050 adet olduğunu öğrendiğimiz çadırların sözleşmesini hemen yaptık ve ertesi sabah 2050 tane çadırı deprem bölgesine gönderdik.
    --- spoiler --

    şeklinde açıklamalardır. yani ahbap derneğinin kızılay denen binali yıldırımın çiftliği olan kurumdan çadır aldığı iddiaları doğrulanmış oldu.

    benim anlamadığım nokta ise şu: kızılay’ın madem 2050 çadır gönderebilecek imkanı vardı neden direkt olarak bedava bir şekilde deprem bölgesine göndermedi de bu çadırları ahbap aldı?
  • kizilay'in sadece vergiden kacinmak icin kullanilmadigini ayni zamanda depremzedelere cadir da sattigini ogrendik.
  • neden kızılay ya da başka bir kuruluşa yardım yapmadığım konusunda bana bir kez daha doğru yolda olduğumu gösterdiğini düşündüğüm olay..

    edit: arkadaşlar mesaj atmış. sen yardım yapıyorsun ama senin yaptığın yardımı da aynı yere aktarıyorlar diye. entry'de de zaten "başka bir kuruluşa da yardım yapmam" yazmıştım

    1500 lira yardım yapabildim bu depremde. o da buraya gelen iki aileye elden verdim. birine 500, birine 1000 lira. gücüm o kadardı. önümüzdeki ay yine yapmayı düşünüyorum.

    yardım yapanlara saygım sonsuz ama ben hiçbir kurumu araya sokmayı düşünmüyorum. bu da benim kişisel düşüncem.
  • neden güvenilmez olduklarını bir kez daha kanıtladılar.

    şimdi aklıma tek soru geliyor, kızılay kuruluş amacı insanlara yardım etmek olan bir kurumun, çadırları bile yardım için göndermek yerine stk'lara satıyorken, toplanan 115 milyar tl gerçekten ihtiyaç sahiplerine gidecek mi ?
  • hatay defne'deki depremde b.başkanı hala çadır yok diye bağırıyordu. ki aradan 15 gün geçmişti, çadır yoktu. insanlar soğukta kalamadıkları için evlerinde yakalandı.
    biz de neden gitmedi diye soruyorduk! afaki sordum, cevabını biliyoruz. bu açıklamaya göre adamlar 3.günde çadır satışına başlamış! lan o zaman depremin olduğu dakika para yardımı için neden sms atıyorsunuz? halktan aldın, ahbap'tan aldın... e nerde bu paralar. ne için kullanıyorsunuz?
    ayrıca (bkz: 7.9 milyon $ kızılay bağışının ensar'a verilmesi)
  • --- spoiler ---

    ellerinde 2050 adet olduğunu öğrendiğimiz çadırların sözleşmesini hemen yaptık ve ertesi sabah 2050 tane çadırı deprem bölgesine gönderdik.
    --- spoiler ---

    çadırları deprem bölgesine ücretsiz göndermek yerine başka bir yardım kuruluşuna satması büyük bir saçmalıktır,rezalettir.

    gel de küfür etme!
  • ondan sonra niye kızılay'a bağış yapmıyorsunuz.

    çok açık ve net söylüyorum, yarrağımın başını alırsınız.

    t: kendilerine yapılan bağışlarla temin ettikleri çadırları, depremzedelere satan kuruluş.

    satan evet. demek yarın savaşa girsek, kan lazım olsa onu da satacaklar.

    edit: ne safım amk. satıyorlar zaten diye 10 tane mesaj geldi.

    ne diyeyim pes ya.
  • bunun hesabını neden ahbap veriyor? kızılay çadır satamaz varsa elinde olanı gönderir ülkenin geldiği hale bak benim aklımdan saniyelik böyle bir şey geçse kendimden tiksinirim. vay anasını gerçekten madem en zor anımızda bile devletten gelmesi gereken yardıma para vererek ulaşacaktık neden o kadar vergi veriyoruz? vergi hiçbir şekilde (direkt-indirekt) bizden kesilmesin biz de sağlığa eğitime ve bilumum vergilerle sürdürülen her imkana kendi paramızla ulaşalım.
  • ahbap'ın topladığı paralarda gözlerinin kaldığını biliyorduk, o paraları öyle ya da böyle alacaklarını anladığımız tweet.

    ücretsiz dağıtılması gereken çadırları başkası sattığında fırsatçı diyerek küfür ediyoruz, fakat bunu kızılay yapıyor. eleştirince küfür yiyoruz malum şahıstan.
  • açık açık ahbaptan haraç kesmişler. kızılay'ın elinde çadır varsa ücretsiz vermeli zaten para almak, sözleşme falan nedir. bir tutanak tutulur olur biter.
hesabın var mı? giriş yap