• atatürk havalimanındaki patlamada insanları 100usd/kişi başına taşıyan insanımsı yaratıkların şikayetleri üzerine olmuştur.

    hollanda'da kullandım ve uber yasal zemine oturtulmuştu. vergisi de ödeniyordu. türkiye'de de kullandım. şoför çantamı elimden alıp, merhaba eyitimli erkek bey dedi ve çok kibardı. ilk defa birtaksiye iğrenmeden binmiştim. artık hep uber kullanıyorum ve kullanıcam.

    bu tür olaylar bana sürekli iğrenç insanlar tarafından yönetildiğimiz, sürekli onların istediklerinin olduğunu her gün tekrar tekrar hatırlatılıyor.

    (bkz: türkiye'den siktir olup gitmek)
  • yaptıkları şey mağdur edebiyatıyla serbest rekabeti engellemek isteyen (http://www.internethaber.com/…rahatsiz-1742101h.htm) statükocu zihniyeti ihya etmekten başka bir işe yaramaz.

    ne demiştik? taşımacılığı da kapsayan hizmet sektöründe rekabet fiyatları düşürür, kaliteyi yükseltir. nasıl ki yıllardır sözde "özelleştirme" adı altında aklınıza gelen her alanda kontrol tek şirkete verilerek özel sektör tekeli yaratılıyorsa bu alanda da yine aynısı yapılıyor. aman taksici-dolmuşçu-minibüsçü esnafını kızdırmayayım da oyum azalmasın diye hür müteşebbisleri ülkeden kaçırmak için her şeyi yapıyorlar. oysa uber de herkes gibi vergisini vererek çalışan bir firma.

    plakaya gelince, kimse plaka almak için ödenen yüksek meblağlardan bahsetmesin. uber sertifikası almak için de benzer (makul) bir iş modeli rahatlıkla kurulabileceği gibi, o taksi ve minibüs plakası sahipleri arasında sanat ve siyaset hayatından çok sayıda ünlünün olduğunu da muhtemelen duymuşsunuzdur. birilerinin derdi farklı yani, pastayı bölüşmek istemiyorlar. sonunda pasta büyüyecek ama adamların haberi yok. bütün sektörler için konuşuyorum: kalite yükselmesin diye özel olarak uğraşsalar bu kadar başarılı olabilirlerdi. yıllardır illallah ettiğimiz minibüs hatlarından yıllardır niye kurtulamıyoruz sanıyorsunuz?

    ha, 'yerli üreticiyi/hizmet vereni koruyalım, o da odun gibi hizmeti verirse versin' kafasıyla da gelmesin kimse. yerli üretici korunur ama eğer benzer kalitede malı, rekabetçi fiyatlara üretiyorsa korunur. almanların çoğu yerli arabaya biner. neden? alman arabasının ne olduğu bellidir de ondan. benim yerli telefon üreticim de korelilerle kıyaslanabilecek telefon yapsın, ben de seve seve onu kullanayım. ama gidip o teknolojisi 3-4 sene öncede kalmış takozları satabilmek için için gümrük vergileri koydurmaya, lobi faaliyeti yapmaya kalkmasın. ben esnafı ya da üreticiyi koruyacağım diye kimsenin kıytırık hizmetini/ürününü almak zorunda değilim. (sanırım bu kafa devam etseydi bugün hala saman balyasından yapılma arabalara biniyor olacaktık)

    anap döneminde yapılan radyomu istiyorum kampanyasını hatırlayın. önce tüm radyo tv vericilerini kapatmışlar, aradan birkaç ay geçip insanlar tercih özgürlüklerinde ısrar edince eninde sonunda serbest bırakmaya mecbur kalmışlardı. ortada bir ihtiyaç varsa o ihtiyacı karşılayanların karşısında durmaya çalışmak hayatın doğal akışına aykırıdır. über de eninde sonunda legal bir çalışma zemini bulacaktır.

    ( edit:
    yerli bir marka > "yerli telefon üreticim",
    yerli bir marka > "saman balyasından yapılma araba",
    yabancı bazı markalar > "koreli telefon üreticileri"
    yabancı bazı markalar > "alman arabasının ne olduğu bellidir" olarak değiştirildi.)

    bonus:
    https://www.eksiduyuru.com/…i-neden-bu-kadar-pahali
  • o güzel insanlar arabalarına atlayıp gittiler, demirin tuncuna taksicinin picine kaldık.
  • altından damat çıkacak. at fav'a bekle.
  • uber'den biz gitmiyoruz, aynen devam mesajı gelmiştir.

    https://www.facebook.com/…ye/posts/1887729381459078

    --- spoiler ---

    uber olarak türkiye’ye ve türkiye’deki operasyonlarımıza sonuna kadar bağlıyız. uberxl ve taksi ürünlerimiz aynı şekilde devam etmektedir ve edecektir. dünyanın her yerinde şehirlere ekonomik katma değer ve teknolojik inovasyon sağlayabilmek için bakanlık ve belediyeler ile iş birliği içerisinde çalışıyoruz. istanbul’daki iş ortaklarımızın ve araçlarının yasal bir zeminde ulaşım hizmeti sunabilmeleri için gerekli lisansları mevcuttur. uber teknolojisini kullanıyor olmak yasaldır. sürücü iş ortaklarımızın ve yolcularımızın her zaman yanındayız ve onları desteklemeye devam edeceğiz.

    --- spoiler ---
  • (bkz: careem)
  • yerli rakibi piyasaya çıktıktan sonra gerçekleşendir. benim anlamadığım bir nokta var ve gerçekten buna da el mi atıldı yukarıdan diye düşünmekteyim.

    öncelikle uber neden tercih sebebidir?
    uber gerçekten çok kaliteli bir hizmete sahip. gerek araçlar, gerek sürücüler olsun. herkes çok nazik ve herkes görevinin bilincinde.araçlar yeni, sigara kokmayan, koltuğu paramparça olmamış araçlar. marka olarak da genellikle mercedes ve volkswagen kullanılıyor. hem kaza durumunda daha korunaklı bir arabada bulunmak bile başlı başına bir sebep olabilir uber tercihi için.
    bu durum ülkemizdeki taksi standartlarını yükseltmek için çok güzel bir çıta olarak kullanılabilirdi. ama bunu yapıp modernleşmek, yenilenmek yerine tabii ki en klasik çözümü seçtik, yasaklamak.

    peki yerli rakibinin yasal olduğu ortamda uber avukatları şirketi nasıl o çizgiye çekemiyorlar onu da anlamış değilim. ya uber bu işi bilmiyor ya da 14 yıldır olduğu gibi kanun herkese eşit(!) işliyor.

    birçok kez kullandım uber'i, giderse üzülürüm çok.
  • yine günü iyi bir haber duyamadan kapatacağız.
  • nereye gidecek olursam olayım çevremde maksimum 10 dakika içinde gelebilecek bir uber aracı varsa kesinlikle onu tercih ediyorum. taksiden bir tık pahalı ancak insan gibi yolculuk yapabiliyorsun.

    kesin yandaş birileri bu işe giriyordur ya da girmiştir daha önceki örneklerinde olduğu gibi. (bkz: paypal)
  • vergi kacakciligini tesfik edecektir. uber kullanicilarinin su an akp secmeni olmadigi dusunulurse, cok sasirtmayan karardir.
hesabın var mı? giriş yap