• 16 nisan 2014 güney kore'de feribot kazası üzerine gerçekleşen olay. bizim ülkede yaşasa adamlar toplu harakiri yaparlardı eminim.
  • şaşırtan olay.

    burada olsa bir ''milli iradeye saygı'' mitingi ile yırtabilirdi. güney kore'nin bizden ne farkı var ki istifa etmiş?

    edit: yırtabilirdi hafif kalmış. oyunu arttırıp bu kazadan mağdur olarak bile çıkabilirdi.
  • feribot olayinin kendi sucu olup olmadigini sandikta belirlemek yerine onurlu sekilde istifa eden bir basbakandir.
  • hayırsever p...klerin önüne yatmaktan onurlu olmaya fırsat bulamayanların anlayamayacağı olay.
  • güney kore başbakanı chung hong-won, 300’den fazla kişinin öldüğü ya da kaybolduğu feribot kazasında hükümetin müdahalesinin zayıf ve yetersiz olduğu iddialarını kabul ederek istifa ettiğini duyurdu.

    bu da haber linki

    arama kurtarma çalışmalarına gelen eleştiriler üzerine "olay yönetimimiz üzerinde ağır bir yük olmuştur, felakete sebep olan çok sayıda düzensizlik ve yasaya aykırı şartlar vardı" diyerek direk istifa etmiş. insan gerçekten hayret ediyor. adımın duruşunu onurunu takdir ettim. meydana gelen kazadan ortaya çıkan "devlet yönetimi" kaynaklı sebeplerden dolayı istifa etmiş. bunlardan ötürü yüzüne su atılıp, tokat vurulduğunu zaten hatırlıyorsunuzdur.
  • mal mıdır nedir, bırakmış koltuğu gidiyor? bak hong-won kardeşim, bu işler böyle olmaz. sana şimdi bu işlerin nasıl yapılacağını öğreteceğim. aşağıdaki cümleleri salyalar saçarak höykürüyorsun:

    --- hava durumu lobisinin oyunları bunlaaaaar!!

    --- biz gemi batırmayı da, çıkarmayı da iyi biliriz!!

    --- allah'ın takdiri, çocuklar güzel öldüler. ölmek öğrencilerin kaderinde var.

    --- geminin sahibinin dedesi cehapeli. hep aynı zihniyet!!

    --- farkettiyseniz gemide ölenlerin hepsi, çok afedersiniz, şinto dinine mensup. soruyorum sizlere, bu bir tesadüf olabilir mi?

    --- geminin altını kendileri delmişler. hükümetimizi yıpratmak için ölüyorlar.

    --- kurtarma ekiplerimiz destan yazdı. kurtarmayı en iyi biz biliriz, zaten halkımız sandıkta bunu defaatle onayladı.

    --- ölen yarısını görüyorsunuz da, hayatta kalan yarısını niye görmüyorsunuz? böyle oyunlarla bizi yıpratabileceklerini sanıyorlar ama icraatlerimizi halk görüyor!!

    --- binmişler gemiye kızlı erkekli, zaten kadınlar mı, kızlar mı belli değil. denizin altindan soju şişeleri çıkıyor.

    --- 500 bin trilyon ağaç diktik, 3829266495 kilometre duble yol yaptık

    --- kore'yi global güç yaptık, bunu çekemeyenler, bizden korkanlar istikrarımızı yok etmek istiyor. ama benim halkım bunu yemez!!

    hadi iyisin keranacı, kurtardık koltuğu yine. bir dahaki seçimden sonra yerim bi duble iskenderini.
  • şerefi ve onuru olan bir başbakanın yapmış olduğu eylem.
  • allah bilir bu saf istifa etmeden önce bir milyar dolar değil, yüz milyon dolar bile cukkalayamamıştır. naçiz yorumum beceriksiz herifin tekinin istifasıdır.
  • şimdi durup dururken ne gerek vardı diye düşündüren eylem.
    halbuki çözümü basittir. önce hiçbir şey olmamış gibi davranılır, tepkiler olursa çıkıp televizyonlarda, meydanlarda eskiden feribot mu vardı, ilk seferler bizim zamanımızda konuldu diye bağırılır (burası önemli, öyle böyle değil ses kısılana kadar bağırılır). o da olmadı hemen gündem değiştirmek için parlak bir fikir ortaya atılır. zaten bir iki güne kalmadan olayın üzeri örtülür. suçlular falan varsa salınıverilir hatta televizyonda güney kore'nin cari açığını ben kapattım falan diye röportaj verir.
    aslından bunlara da hiç gerek yok, en önemli ulaşım aracı zaten karayoludur, o kadar duble yoldan sonra feribotu kaldırırlar biter gider. bir de üstüne güney kore havayolları'nın ülkelerinin doğusundaki havaalanına uçacağının reklamı patlatılır ki, sormayın gitsin. millet feribot kazasına değil, bir anda milli duygularının bam teline dokunulmasına ağlarken bulur kendini.
    yani demem o ki, ben bile oturduğum yerden iki dakkada bu kadar çözüm bulabiliyorsam, bu istifa hiç olmamış şimdi.
hesabın var mı? giriş yap