• benim de dikkatimi çekti.
    ilk seçimde her yerde kuyruk olmasına rağmen, şimdi kuyruğu bırak 2 kişi bile yoktu.
    direkt girdim kullanıp çıktım.
    belki tek pusula olduğu için kolay olduğundandır.
  • tek pusula olduğundan ve işlemlerin kısa süreceğini düşünen vatandaşın gün içinde kullanmak istemesinden dolayı erken saatlerdeki kullanım düşebilir. bunu söylemek için çok erken, 14 mayıs seçiminde de sandıklardan yoğun bir katılım olduğu ve rekor gelebilir söylentileri gelmişti ama sonucunda gördük ki öyle bir şey olmamıştı. bu saatler için çok erken yorumlar yapılmamalı.

    edit: sabahtan beri çok eleştiri ve mesaj aldım bu entry yüzünden ne oldu arkadaşlar verilere göre katılım çok düşük mü kaldı? özellikle sandık hacmi daha boştu ya diyen arkadaşlar beni çok güldürdünüz geçen seçimde sandığa kitap gibi zarf attınız bu sefer ise bir sayfa zarf attınız. bunu da idrak etmedikten sonra da size gülmek dışında bir şey yapamadım.
  • müşahit olarak buna ben de katılıyorum. iki ihtimal var: birinci ihtimal katılımın düşük olması, ikinci ihtimal oy pusulalarının küçük olmasından dolayı sıranın daha hızlı ilerlemesi.
  • tek pusulanın da etkisi var hızlı ilerliyor sıra olmuyor ama ilk tur bu saatlerde 100 kişi civarı oy kullanmıştı şu an 80 kişi.. ilerleyen saatlerde artar umarım. aksi halde düşük katılım erdoğan lehine olur. çünkü erdoğan seçmeni daha sadık, muhalif seçmenin bir kısmı pek nazlı. arkadaşlarınızı yoklayın oy vermeyenleri zorlayın lütfenn
    edit: 11:10 itibariyle katılım %35.
    edit2: 13:03 itibariyle katılım %55.
    edit3: 14:12 itibariyle katılım %71
    edit4: 16:36 itibariyle katılım %89
    not: yer mudanya önceki katılım %93
    sandık sonucu 229 kılıçdaroğlu 94 erdoğan 25 oğan 1 ince idi.
    bugünkü sonuç 244 kılıçdaroğlu 100 erdoğan :/
  • bu durum erdoğan’a yarar arkadaşlar.

    %57-58 bandına çıkmasına yol açar.

    %57.44’ü görürseniz şaşırmayın.

    edit : (bkz: #152889095)
    nereden bu rakama ulaştığımı soran çok oldu.

    edit : katılımın %81’lere düşmesini bekliyordum.
    muhalif seçmenin ilk turdan sonra tekrar motive olup sandığa gitmesine şaşırdım.
  • pazar sabahı uykusuzlar, ruh hastaları ve yaşlılar dışında kimse kalkıp oy vermez arkadaşlar bu kadar kabak tadı vermiş bir seçim için, öğleden sonra artacaktır.
  • en üst edit: eşim öğle gitti çok kimse yoktu dedi. ben şimdi gittim, gayet yoğundu sandık da neredeyse doluydu. imza attığım sayfada boş imza bir iki taneydi. beylikdüzü. şimdi bekliyoruz, sandıklara koşun.

    üst edit: arkadaşlar 2018'den önceki seçimlerde erdoğan'a oy vermiş, şeker, kolestrol, tansiyonu olan 75 yaşındaki annem iki dik rampanın olduğu yerde üşenmeden gidip oyunu kılıçdaroğlu'na verdi. lütfen ama lütfen gidip oyunuzu kullanın ve imkânı olanlar sandık sayımlarını izlesin. yoksa beş sene sonra arap afgan ve pakiler karar verecek kaderimize!

    rte'nin üyelere bugün attırdığı sms

    benim gibi akşam geç gidip sandık sayımını izleyecekler yüzündendir.

    e: pozitif düşünün gitmeyenler mhp, yrp, bbp seçmenidir. :)

    e2: sivas'ta bbp teşkilatındaki ablam özellikle akp bbp seçmeninin gitmediğini gidenlerin az bir kısmının tepkiyle kk'ya, diğer kısmının da geçersiz kullandığını söylüyor. umarım dediği gibi olur.

    rehavete kapılmayın, lütfen oy kullanın kılıçdaroğlu seçmeni. zafere çok yakınız sandıkları korursak.

    lütfen akşam sandıklarınıza gidin izleyin sayımı.
  • yahu bu ne acele ben daha yeni uyandım
  • sabah erken kullandık oyu, iki hafta önceki heyecan olmadığı doğru. iki adaylı tek pusula olduğu için çabucak bitiyor oy verme işlemi. bu da birikmeyi önlüyor olabilir. herneyse.. inşallah sandığa gitmeyen seçmen rte seçmenidir :/

    edit: son iki saat. oyunuzu kullanın
  • ılk secimde partilere oy vermek icin oy kullanilmasi, bu secimde sadece iki cb adayi olmasi kaynakli gelisme.

    kk nin oyu %5 sadece buradan dusecektir.

    hdp’lilerin en az yarisi gitmiyorlarmiz zaten oy kullanmaya gelen bilgilere gore.
hesabın var mı? giriş yap