• ysk, zeydan'ın başvurusu üzerine, il seçim kurulu'nun kararını iptal ederek, mazbatanın dem parti adayı abdullah zeydan'a verilmesine karar verdi.

    kaynak

    edit: kaynak eklendi
  • ysk, il seçim kurulunun kararını iptal edip mazbatasının verilmesine karar verdi.
    edit: devlet ciddiyeti sarsılmamalı. aday, kanunlara uygun olarak başvurmuş, kabul edilmiş. kazanınca da böyle gerginlikler yapmak hoş olmuyor. başkanlığında bir hatası olursa kanunlar doğrultusunda uygun tedbirleri alırsınız. 3.000 yıllık devlet geleneğinin ani tavırlarla sarsılması ülkeyi boş yere geriyor. önümüzdeki dönem enerjimizi ülke halkının refahı, mutluluğu ve çağdaş bir dünya ülkesi olması için gereken ilkelere harcayalım. bu arada van halkı da tepkilerini çevreye zarar vermeden gösterseydi daha iyi olurdu. abdullah zeydan'ın yeni dönemde van halkını asla ayrıştırmaması ve güzel hizmetler ortaya koyması dileğiyle.
  • son dakika olarak aktarılmış haber. kaynak

    edit: r nedir? nasıl yapılır?
  • adam terörist ise müracaat sırasında adaylığını reddedersin, kaç yerden olur alınıyor aday olana kadar, fakat seçildikten sonra yapılması adalet duygusunu sorgulatıyor... akp buradan da puan kaybetti.
  • hahahaha geri vites. baktılar ülkenin tamamına yayılacak , alın naparsanız yapın dediler. halkın iradesine kimse karşı çıkamaz.

    adam suçluysa en başında adaylığını onaylamayacaktınız
  • demek ki birilerinin aklı başına geliyor. şimdi yapılacak şey belli.

    hakim dahil bu işi planyanları sorgulamak.

    edit: olayın detayını anlamak isteyenler için bir açıklama:

    malum belediye başkanı adayının memnu haklarını geri alabilmesi için infazın tamamlanmasından itibaren 3 yıl geçmesi gerekiyordu. ancak bu 3 yıl tamamlanmadan zeydan, memnu haklarını geri almak için müracat etmiş ve memnu hakları iade edilmiş. (buna karar veren hakimin aklı neredeydi merak ediyorum)

    ysk memnu haklarını geri alan bir kişiyi doğal olarak aday olarak kabul edebilir. burada da sorun yok. ancak... adalet bakanlığı buradaki kanuna aykırı memnu hakların iadesi kararını biliyor ve bu durumu seçime 48 saat kalana kadar bekletiyor. burada da hukuki boşluklardan ve yanlış kararlardan faydalınarak herhangi bir şekilde dem partisinin alacağı belediye, akp'ye veriliyor.
  • ülkeye demokrasinin ve adaletin ağır ağır da olsa geldiğinin göstergesi olan karadır. adamı koskoca yargı aklamışken bize laf düşmez. bizim yorumumuza göre adamı görevden alacaksak mahkeme neden var? mahkemenin kararına uymuyorsak papua yeni gine'den bir farkımız kalmaz. adaleti sevin, size de lazım olur.
  • inşallah bu saçmalığa son veriler. yakışıklı kürt erkek görmekten yoruldum.
  • değişik bir şeyler oluyor sanki bu ülke'de.
  • birleşmenin gücü işte.
hesabın var mı? giriş yap