• hangi yaştan sonra çökeceğimiz tamamen genetik ve sağlıklı yaşamla alakalı bir durumdur.
    tek tecrübe ettiğim gen kendiminki olabildiği için kendi üzerimden örnek vereceğim.
    annemden beyaz saç genini almışım. daha 21 yaşında tepede beyazlarım çıkmaya başlamıştı. 26 yaşındayım ve boyamadığımda göze çarpabilen beyaz saçlarım var, az da sayılmaz.
    bunun yanında 25 yaşımda lisede öğretmenlik yaptığım zamanlar, kantinde dersine girmediğim sınıflar tarafından lise öğrencisi zannedilmiştim. dışarıda hala teyzelerin “kızım kaçıncı sınıftasın sen” sorularıyla karşılaşırım. tamamen genetik. saçımı boyarsam makyaj yapmazsam lise öğrencisi görüntüsündeyken makyaj yaptığımda biraz daha yaşıma yakın görünebiliyorum. kalan 4 senede de -çok sağlıksız bir yaşam sürmezsem şayet- birden çökeceğimi zannetmiyorum.

    ha ama şu da bir tecrübedir paylaşayım hemen, sigara yaşlanmayı hızlandırıyor biraz.

    spor yapmazsan, sigara alkolün dibine vurup sağlıksız beslenirsen genetik de kurtarmaz anlayacağınız. öyle yabancı türk bakmıyor bu işler.
  • allah vergisi deyip bilimsel bi aciklama getiremiyorum. zira ruhen hassas biriyim aglarim sinirlenirim. duygularim cok güçlü her durumu dibine kadar icsellestirip etkileniyorum.bu beni ilerde cabuk yipratir diyordum. 30 sendromunu bile hissedemedim. bahisler 22-23 u gecmiyor. umarim kale icten çökmez.
hesabın var mı? giriş yap