• çok fazla paralar kazandığı zannedilen doktorlarımızın güncel maaş durumu. devlet kurumlarında en az 25-30 yıl çalışmış olan en kıdemli (1/4 dereceli) uzman doktorların maaşı bile 8.675 tl.
    https://i.hizliresim.com/nafoxg.jpg
    https://www.milliyet.com.tr/…si-zam-tablosu-6252488

    (bkz: doktorların en az 10 bin tl alması gerekliliği)
    (bkz: tüm doktorların en az 10 bin tl kazandığını sanmak)
    bütün çocukluğunu ve gençliğini ders çalışmakla geçirdikten sonra günde 100-150 hasta muayene edip veya çok zor ameliyatları başarıyla yapıp ayda sadece 7-8 bin tl kazanan doktorlar da var. doktorlarımızın daha huzurlu ve motivasyonlu olabilmesi için kıdem fark etmeksizin en düşük doktor maaşının en az 10 bin tl olması gerekiyor.
  • doktor maaşını dillerine dolayan doktor düşmanlarının yüzüne çarpılması gereken bilgilerdir. üstteki özele geç bilmem kaç katını kazan diyen vatandaş cehaletini başka bir yere kusabilir. öyle bir dünya yok. artık özellerde de o tahmin ettiğiniz paralar verilmiyor. hele de şu ekonomi krizde. ayrıca siz hafta sonu bi tarafınızı yayarken özeldeki doktor çalışıyor.
  • kesinlikle katılmamla birlikte 2 noktaya da dikkat çekmek istiyorum;

    1- döner sermaye ile bu ücret artar
    2- neden sadece doktora yoğunlaşılıyor? öğretmenin maaşı iyi mi mesela?

    selamlar
  • öncelikle bazı mesleklerde o "ham maaş" düşük olsa bile yeri geliyor o maaştan daha fazla ek ücret alınıyor. öğretmenler ek ders, polis-asker bir takım risk tazminatları, bazıları harcırah, bazıları döner sermaye. burada en şanslı grup doktorlar. esneseler maaşlarına ekleme olarak dönüyor. o yüzden hiç o topa girmeyin.

    edit: uzman hekim bir arkadaş özelden şöyle bir mesaj attı. iznini de alarak paylaşıyorum:

    "yine coşmuş arkadaşlar şimdi e-devlet'te maaş bordrosu açtım 1/4 uzman hekim temmuz 2020 maaşı 4.558,86 tl kuruşu kuruşuna emekliliğe yansıyan temel ücret buna sabit ek ödeme eklenir 3.551 tl (vergi dilimine girince her ikiside düşer) uzman hekimlerin yüzde doksanı totalde 8 bin nöbet vs varsa 9 bin tl alır döner sermayesi örn 4 bin çıktı (hastane ortalaması genelde bu rakamdır) 3.500 sabit olduğu için mahsuplaşılır 500 tl ek döner sermaye ek alır bu yıllık izin kullanmazsan tabi yıllık izin kullanırsan çıplak maaşa talim.pandemi döneminde sadece covid ile ilgili çalışanlar biraz fazla aldı 3 ay ama sonrasında hastane gelirleri olmadığı için sıfır tl çektiler yani yıllık ortalamada değişen bir şey olmadı."
  • döner sermayeden bahsetmeyi unuttunuz sanırım. covid 19 sürecinde en çok diğer sağlık çalışanları(hemşire, hasta bakıcı, laborant vs) birebir hastayla çalıştı ama gene en çok ağlayan siz oldunuz. sağlık sektöründeki adaletsiz dağılım için hiç konuştuğunuzu görmedik.
  • çoğu hastanede doner sermaya sıfır total uzman maaşı budur , ki su anda corona sebebiyle her yerde sifir. su an ki doktorlari emekli maasinin ilerde diger memurlardan daha dusuk olacağını da ben söyleyeyim, doner sermaye ek ödeme diye bilmeden öten tipler bunada inanmasın. cerrahide istifa edip , en rahat branşa girmeye calisan bir hekim , 10 bin liraya siz olun cerrah ben vazgectim
  • diner sermaye birçok hastanede alınmamaktadır. bulunduğum ilçede dahiliye uzmanı total 9000 almaktadır.
  • benim bile fazla yani.
  • okumayanlar daha fazla kazanıyor bu ayrı bir konu..
    sadece maaşa talim etmeyen, yan getirileri de olan bir meslek bu. dolayısıyla sadece maaşa bakacaksak yine 9 milyar civarı iyi paradır.
    çok iyi doktorsa yurt dışına gitsin.
  • döner sermaye bu hesapta yok diyen arkadaşlara ufak bir ek bilgi vereyim.artık çoğu hastanelerde döner sıfırlandı.kardiyoloji uzmanının(hacettepe mezunu) geçen ay aldığı döner 90 tl idi.hem de 3 ayrı ilçede pin pon topu gibi görevlendirme ile gece gündüz çalışırken.ele geçen toplam para 8000 tl ki,bunca yılın emeği ve halen gece gündüz demeden çalışma var ortada.gerçekten bir nalbur dükkanı açsa bir insan kat ve kat fazlasını kazanır.
    doktor düşmanları bilsin ki,yurtdışı kovalıyor doktorlar artık.siz de sandığınız kadar iyi bir hasta popülasyonu değilsiniz.türkiyeye yabancı doktor gelecek haberleriyle sevinç çığlıkları atanlar sanıyordu ki,amerikalı,ingiliz doktorlar gelecek,suriyeli ve afganlar geldi beklendiği üzere.siz yurtdışındaki arkadaşlarınıza bir sorun bakalım sağlık hizmetine ulaşım nasılmış.bir düz grafi kaç dolarmış.bakkaldan ister gibi kendine tahlil,ilaç,mr,usg talep edebiliyormuymuşsun?
    tüm hümanist insanlara saygı ve sevgilerimle...
hesabın var mı? giriş yap