• hdp'nin oyu mhp'den daha değerli hale geldiğine göre yakında megri megri demeye başlar akp.
    gerçi terörist başının kardeşinin devlet kanalında çamur ittifakı için oy istemesini içine sindiren mhp'nin de bu birlikteliği midesi kaldırır.

    akp öyle ya da böyle tarihin tozlu sayfalarına karışacak.
    son yerel seçimler bu sürecin başlangıcı oldu, ekonomik başarısızlıklar da bu süreci hızlandırıyor.

    son günlerdeki bayrak, ezan muhabbetleri ise seçmenlerinin gönlü davutoğlu veya babacan'a kaymasın diye bir arada tutma çalışmalarından başka bir şey değil.

    not: hdp'nin daha doğrusu hdp seçmeninin bir daha asla akp ile ortaklığa gireceğine inanmayan, pkk ile arasına mesafe koymuş bir hdp'nin de mecliste yeri olduğuna inanan bir türk.
  • evet,kesinlikle kaçınlımaz son geldi gibi görünüyor.bunu sokakta ufak bir analiz yaparak anlayabilirsiniz.tek korktuğum konu ise chp nin türkiye gerçeklerine göre değil de twitter,ekşi sözlük gibi platformların gazına gelerek popülist bir aday çıkarması olur.demek istediğim türkiyenin her kesimin den oy alabilecek imamoğlu değilde sosyal medyanın gazı ile sadece ve sadece milliyetçi ve ulusalcı kesim den oy alabilecek mansur yavaş ı aday göstermek.türkiye gerçekleri sadece sosyla medyayı kullanan insanlar değildir.van ın ucra köyü,karadeniz de çay toplayan teyzelerdir.başkanlık seçiminin finalinde hdp nin yüzde 10 kemik oyu ve alevi vatandaşın buna yakın oy u asla mansur yavaş a gitmez .muhsin yazıcıoğlu güzellemelerin den sonra alevi vatandaş da mansur a sahip çıkmaz.chp yönetimi bu gerçekleri görüp akıllıca ve doğrucu hareket ederse sayın erdoğan ın seçimi kaybetmesi kaçınılmaz son.
  • %35 seviyesi akp’nin minimumudur. babacan buradan tirtiklamayi basaramadigi surece bu oranin altina inmesi imkansiz.

    hesaba gore 2018e kiyasla akp’nin ve mhp’nin kaybettigi oy, iyi parti, babacan ve davutoglu artislarindan fazla, kalani chp’ye gitmis gibi.

    avrasya, buyuksehirleri olcmekte gosterdigi isabeti anadolu tasrasinda sergileyemiyor. akp’ye 2-3, mhp’ye 1 puan ekleyip chp’den ve iyi partiden dusurmek daha mantikli bir sonuc verebilir.
  • akp'den chp'ye oy kayması (4-5 puanlık) olduğunu gösteren bu nedenle ciddiye alınmaması gereken ankettir.

    iyi parti'ye filan kaysa yine anlarım, oraya sadece 1,5 puan gitmiş görünüyor. akp'li seçmenin bu kadar büyük bir kısmı partilerinden kopacak gelecek chp'ye oy verecek he mi? üstelik mhp de oy kaybetmiş...

    şaka gibi!

    bu anketi ciddiye alıp umuda filan kapılanlar yine hüsran yaşarlar maalesef. gerçi seçime daha çok var. ancak mevcut koşullarda akp'nin % 40 altına düşmesi için hiç bir neden yok. statüko sarsıntılar geçirse bile bozulmadı. akp oy kaybetse bile bu ilk anda mhp'ye yarayacaktır. pahalılık ve işsizliğin iktidara elbet bir faturası olur, ancak bu muhalefetin bu sıkıntılar karşısında halka umut vermesi haline mümkündür. chp'nin ve iyi parti'nin ekonomik sorunlar karşısında ne yapacağını bilen var mı? yok. o halde toplum her zamanki gibi bundan kötüsü olmaz, olmasın diyerek oy kullanacaktır.

    istanbul seçimi filan diyecek olanlar hiç boşuna zahmet etmesin. o apayrı koşullarda yapılan kendi içinde değerlendirilmesi gereken bir seçimdir.

    tutarsız, saçma sapan bir anket. 18 senedir bir bitmediniz. 18 senedir ne anketler gördük. sonu hep sapsarı haritalarla bitti...

    chp, ip hatta hdp ne zaman ki toplumsal yapıyı dönüştürücü bir güç halini alırlar (ki bu çok zor) o zaman her şey farklı olur. zaten bu durum hissedilir. işçi patron herkes bu iktidarı adeta çağırır. bağıra bağıra gelir iktidar. 2002'deki gibi.

    edit: tüsiad ile avm-inşaat-ihale burjuvazisinin işbirliğine dayanan statüko ne zaman bozulur. iktidar o zaman değişir. bu statüko kolay kurulmadı, arkasında otuz kırk senelik bir çekişme var. o nedenle öyle kolay kolay da bozulmaz.
  • akp nin hala % 34 alabilmesi çok kimselere şaşırtıcı gelebilir ama ben şahsen seçimlerde bunun da üzerine çıkacaklarını düşünüyorum. zira akp-mhp lehine kolay yürütülen ama muhalefetin bin türlü engelle karşılaşacağı seçim süreçleri yaşıyoruz. keza sandık üzerindeki iktidar tahakkümü de cabası. ama daha da kötü olan akp nin bunca kötü gelişmeye rağmen % 34 ve fazlası oy potansiyeline sahip olmasıdır. nitekim bu oylar "dava" oyudur. işte burada muhalefetin özellikle chp nin büyük bir ihmali söz konusu. türkiye'de siyasetin yeniden şekilleneceği bir döneme giriyoruz. artık her şey bizi yeni bir "dile" zorluyor. chp kadrolarını yenileyemedi. hala laiklik- dindarlık çelişkisi üzerinden siyaset yapıyor. oysa tam da şu anda türkiye'de yeni şeyler söylemenin ve o şeyleri gerçekleştirebilecek kadroları vitrine çıkarmanın zamanı. ben chp de yetkili biri olsam tam da şu anda iktidara yapılan "somut olay eleştirisi" dışında tüm eleştirileri yasaklardım. tam da şimdi muhalefet gibi değil, iktidar adayı gibi konuşmalı chp. yoksa siyaseti "dava" siyaseti olmaktan çıkaramazsa bu iş yine başka bahara kalır. laiklik en nihayetinde sadece chp tekelinde olmamalı. türk toplumu kendi dinamikleriyle laik kazanımlara sahip çıkabilmeli.
    ancak tüm bunların ötesinde ben yine de yakın bir zamanda bir seçim göremeyeceğimizi hatta bu sürenin yasal süreleri de aşabileceğini düşünüyorum. bu benim sıradan vatandaş olarak görüşüm.
  • %35 oturduğu yerden alan bir akp varsa, seçim dönemi en az 10 puan daha üstüne koyar. küçük enişte de 3 5 toplar herhalde bir yerlerden. bu muhalefete bel bağlayıp kendinizi gaza getirmeyin.
  • bunun mühürsüzü var, bişey olmuşu var, muhalefetin sandık başında olmadığı onbinlerce sandığı var... var oğlu var yani fazla ümitlenmeyin ekşiciler.
  • kürt halkının yeniden değere bineceğini gösteren olay.
  • deva + gelecek = %5 dedi.
    beni bir gülme aldı.

    chp, %28 dedi, beni yine bir gülme aldı.

    bak daha ak parti'yi okumadım, yoksa kahkaha atmaktan buraya yazamayacağım. asdfghjkl.
  • troller toplaşmış yine ahahaha

    önce gidin de kemal özkiraz kimdir, avrasyaanket'in seçim anketi başarısı nedir bir bakın, sonra gelip konuşun.

    kemal diyorsa tutarsa, maksimum %1-2 oynar. o da sizin tarafa doğru oynamaz haberiniz olsun.
hesabın var mı? giriş yap