• nedense pek merak edilen bir meseledir ve "o öyle bir ruhtu ki" değildir. gerçek her dem çiğdir. ortamlardaki kadın kıtlığı. o dönemi şöyle anlatırsak eğer durumun vahametini daha iyi fark edersiniz. tomris uyar liseden mezun olduğunda liseden mezun olan öğrenci sayısı 20 bin civarı. bunun dörtte biri anca kadın. yani 5 bin civarı liseden mezun kadın var. bunların sanat sepetle ciddi ciddi ilgileneni birkaç yüz ancadır. bu birkaç yüzden sanat sepet ortamlarında takılanı elli altmış ancadır. bir de bunların istanbul'da takılanı da bir yarısı kadardır. bir de bunların ciddi bir beraberliği ya da evliliği olmayıp ortam simalarıyla yakınlaşma ihtimali olanı da elde kalan yarının da yarısı falandır anca. yani ortamlarda bir düzine kadın ya var ya yok. birkaç yaş genç, birkaç yaş büyük kadınları da ekleyelim. tüm istanbul enteliz danteliz, sürüden farklı yaşarız kafasındaki yüzlerce bohem hayat erkeği eldeki elli civarı kadına bakıyor. ha bu elli kadın da aynı zamanda güzel yahut eli yüzü düzgün kadın olmuyor. yanisi aç kitlenin gözünü diktiği kadın sayısı aslında toplamda 10 falandır. manzara bu özetle.
  • yukarıdaki arkadaşa katiliyorum, sosyal bir insan olmadiklari için olabilir.tomris uyar, cemal süreya hakkinda şöyle bir anı anlatmistir;

    “akşamları eve biraz geç gel yahu bir erkek hiç dolaşmaz mı” dedim. ertesi gün altıyı çeyrek geçe geldi. sonraki gün altı buçuk. normalde altıda gelirdi. bir gün toz aldım bezi silkelemek için pencereden eğildim ki kapının önünde oturmuş saatin dolmasını bekliyor.
  • sosyalleşememe. devamlı kitap yaz, devamlı aynı çevrede takıl. farklı mecralara yelken açma. sonunda çevrende kim varsa ona yönelirsin. mesele bu (tamamen mabadımdan salladığım bir hikaye, belki de çok sosyallerdi ama bana öyle değillermiş gibi geliyor).
  • şimdi nasıl bilmiyorum ama bizim zamanımızda edebiyat ortamlarında fazla kadın olmazdı, elde kim varsa sırayla ona aşık olurduk.
  • dört şairin de kendisine her gülümseyene "bu verecek" diyerek yaklaşması. elemanlar da dönemlerinin nerd'leri.
    melankolik, duygusal takılan adamdan korkacaksın.
  • kadın olmasaydı ikinci yeni olmayacakmış. kadın daha ne yapsın
  • sanat sepet işlerinin eskiden beri karı kız etkilemek için yapılıyor olmasıdır.

    bir tane sıradan tipli kadın görünce çok büyük dediğimiz adamlar nasıl da habam sınıfının taksim'de kızlarla buluşması gibi madara olmuş. hiç öyle romantiklik addetmeyin. türkiye'de dört "sanatçının" arasına bir tane tomris uyar gibi kadın sal, her zaman aynı sonucu elde edersin, bir de her zaman buna derin anlamlar yüklemeye çalışan bir kitle.
  • edebiyat tarihimize geçmiş , değerli insanlarımız hakkında yazılanlara bak. oğlum siz iyice zıvanadan çıktınız. şu eleştirdiğimiz facebook'taki ergen gruplarında bile cemal süreya için 31ci denmez. bu nasıl seviyesizliktir.
  • çalıştığım şirkete çok güzel bir kadın başladı bütün erkekler tabiki de tamamen iyi niyet ile yardımcı oldular. fakat zaman geçtikçe kızın çevresinde erkek kalmadı çünkü kadın süzme salak. tomris uyar muhtemelen hem güzel hem akıllı.
  • türk edebiyat dünyasına tek başına yön vermiş özgür ruhlu kadın. tek bir kadın kaç kişiyi birden şair yapmış, parmağında oynatmış helal olsun, ne diyelim. biz de kadınız diye geçiniyoruz.

    "tomris rakıyı çok severdi,
    bense onu…" vay vay vay…

    cemal süreya’ya içki içmesini ben öğrettim.
    *

    edip’e şiir yazmayı ben öğrettim.
    *

    bu ikisi bunu tartışırken ben de gittim tomris’le evlendim… *

    adamlar zarif zarif birbirine girmiş ayrıca. şahane olay.
hesabın var mı? giriş yap