• aklımın almadığı çocuklardır bunlar. ne akla hizmet dünyaya getirilir, hangi arada yapılırlar aklım dimağım almıyor.

    bir savaş çıksa insanın ihtiyaçları hiyerarşisi gereği önce canını kurtarırsın sonra yiyecek ararsın sonrasında kalacak yer bakarsın. en sonraki aşama kendini sağlama almak üzere kalıcı yaşam çözümleri ararsın. bu süreçte seks yapmak hele ki çocuk yapmak akla gelecek en son şeydir.

    bir bakıyorsun mültecilere ellerinde ufacık ufacık çocuklar. hangi arada nerede yaptınız bunları? bu lanet ortamın içine nasıl çocuk getirebiliyorsunuz? nasıl kendinizle birlikte sürüklüyorsunuz oraya idrak edemiyorum.

    varsa idrak eden buyursun anlatsın üremekten başka bir işe yaramayan ortadoğu insanının mantığını.

    edit: entel olacağım humanizm kasacağım diye uğraşanlar ne yaptınız bu çocuklarla ilgili? ellerine 1 tl verip vicdan rahatlatmaktan başka ne yapıyorsunuz?

    anaları savaş zamanlarında peydahlamış genç enteller rahatsız.

    "ihtiyaçlar hiyerarşisi öyle değilmiş de böyleymiş" diyen he canım he. zaten hepimizde maslow'un başucu kitabı var ona göre ihtiyaç olunca ordan bakıyoruz "sıradaki neydi" diye. önce canı sonra cananı düşünürsün. savaş çıksa seks aklıma gelecek en son şey olur. ki seks yapmaları değil çocuk yapmaları problem. geri çekilme diye bir yöntem var sözlükteki ona buna orospu çocuğu diyenlerin babalarının beceremediği hani!.
  • savaş ve afet gibi durumlarda insan bilinçaltı, mantığı pas geçerek üremeye odaklanır ve cinsel dürtüyü arttırır. ikinci dünya savaşı dönüşünde savaşın korkunçluğu ile yüzleşen askerlerin "baby boomer" nesli üzerinden dünyada nüfus patlaması yaratması da bundandır mesela.
  • "susar mısın gerizekalı adamlar savaştan kaçtı" zihniyetiyle savunulan, düşüncesizce dünyaya getirilmiş, aileleri de dahil gelecekleri kimsenin umurunda olmayan zavallılar.
    adamlar savaştan kaçıyor, adamlar aç ama ne hikmetse sikişecek enerjiye her daim sahipler, be allahın barzosu sana sikişme diyen de yok her seferinde karının içine boşalmasan da olur.

    "savaş bölgelerinde doğum kontrol gereçleri bulunmuyor"muş yapma yaaaa. boşalacağı zaman siklerini dışarı çıkarmak da mı erişilemeyen doğum kontrol gereci oldu? doğurdukları çocukları sefaletin kucağına doğuyor. sanki burası isveç, ulan bu ülke daha kendi çocuklarına bakamayan milyonlarca aileyle dolu.
    bu elbette bir korunma yöntemi değil ama önemli olan o çabanın bile sarf edilmiyor oluşu.
  • doris lessing children of violence serisinde ve daha sonra otobiyografisinde şöyle bir durumdan bahseder. 2. dünya savaşı. güney amerikadalar. sevmediği kocasıyla evli. iki çocuk yapıyor. çevresindekiler de öyle. savaş var ve herkes sanki vahiyle gelen bir emirmiş gibi çocuk yapıyor. kocayı terk edip sevgili yapıyor, bir de ondan çocuk yapıyor kadın. yarın ne olacağın belli değil, kadın "islam ülkelerinden" değil.

    neden?

    doris lessing'in açıklaması şöyle. tür olarak içgüdüsel olarak çoğalmak istiyoruz savaş olduğunda. mantıklı bir nedenle, "halimiz vaktimiz yerinde, evin kredisini de ödedik, şimdi geldi zaman çocuk yapmaya" tadında yaşamıyorsun hayatını. uçlardasın, yarın ne olacağın belli değil. sevişmeyip ne yapacaksın? siz çok elit, çok aklı başında, süper planlı insanlara göre "akla uygun değil" yaptıkları. değil de zaten. savaş deliliğin kendisi.

    allah "idrak" ettirmesin.
  • yek diğer elalemin hayatı benden sorulur başlığı. bi bilmeyin be. savaş bölgelerinde doğum kontrolü gereçleri bulunabiliyor mu bulunamıyor mu bilmiyorsunuz, elalemin ne zaman çocuk yapması gerektiği ne zaman yapmaması gerektiğini de bilmeyiverin.
  • the walking dead'de lori'nin kimden peydahladığı belli olmayan bebeğini akla getirmiştir. hadi bunlar mülteci, ellerinden tutan olur mutlaka da zombi istilasında çocuk yapmak nedir amk?

    bak nereye bağlattınız bana sinirlendim ya.
  • sevişmeyin amk. ülkenizin amına koymuşlar siz hala sevişiyorsunuz. çoğalıyorsunuz.
  • allah rızkını vermez. verse verse kendini allah yerine koyan devletler bebek başına bomba, mermi vs. verir.

    eğitimsizlik ve cahillikten başka bir şey değildir.
  • hayata 10-0 yenik başlayan, ilk golü babalarının ve annelerinin roveşata ile attığı çocuklardır.
hesabın var mı? giriş yap