• istanbul-izmir otoyolu'nun faaliyete giren altınova-gemlik arasındaki kısmı için ödediğim para. benim anlamadığım ülkenin diğer otoyollarında benzer mesafeler için 3-3.5 tl gibi bir meblağ öderken buranın farkı ne de fiyat 8.35 oluyor? neymiş yüce devletimiz otoyolun ücretini km başına 0,05$+kdv olarak belirlemiş. yolda özel bi teknoloji kullanıldı da araba burada giderken benzin mi yakmıyor aq niye ücretlendirme diğer otoyollardan farklı? kaba bir hesapla köprü geçiş ücretiyle birlikte istanbul-izmir otoyolu'nu kullanmak isteyen bir vatandaşın 150-160 tl gibi bir ücret ödemesi gerekecek. kıçı kırık otoyolunuz için o parayı ödeyeni siksinler dicem de yap-işlet-devret anlaşmasından dolayı yolu kullanmasak da sikeceksiniz nasolsa.

    edit: +kdv
  • devletin yapılan yollardan ve köprülerden kullanım ücreti alması şu mantığa dayanır.

    devlet vatandaşın kullanması için yol yapar ve bu yolun yapılmasının ardından bu yolun yapım maliyetini çıkarana kadar kullanım ücreti alır.

    ancak bizim ülkemizde bu şekilde olmuyor. 30 sene önce yapılan yoldan köprüden hala para kesilmeye devam ediliyor ki benim şahsi görüşüme göre bu vatandasa atilan arsizca bir kaziktir.
  • "istemiyorsan kullanma" diye yanıt veren bir zihniyeti duyar gibiyim. neden kullanmayalım, bizim vergilerimizle yapılıyor.
  • devletin yapılan yollardan ve köprülerden kullanım ücreti alması şu mantığa dayanır.

    elimde fırsat varken sikeyim yoksa ben sikmesem başkası sikecek. bizim millet alışıktır buna din,milliyetçilik,goy goy yaparım üç beşin hesabını yapmaz bana. karıncanın belini incitmemek ilk şart bunu bilirim,incinecek olursa din ve milliyetçilik dozunu biraz arttırım yoksunluk ortadan kalkar.
  • köprü 2017 model ferrari 488 gtb ile aynı yakıyor amk.
  • yıllardır görüşmeyen iki arkadaş bir gün karşılaşırlar. adamlardan biri çok güzel bir takım elbise giymekte, son derece lüks aksesuarlar kullanmakta, son derece lüks bir arabaya binmektedir, arkadaşını şirketine davet eder.
    son derece ihtişamlı bir binadaki son derece lüks ofiste, arkadaşı adama, "görüyorum ki, bu süre zarfında almış yürümüşsün, nasıl oldu bu iş?" diye sorar, adam da arkadaşını pencerenin kenarına çağırır ve "şu otoyolu görüyor musun?" diye sorar, adam da "evet" der. "işte o otoyolunu 100 liraya mal ettim ve devlete 1000000 liraya sattım" der.
    ikili yine yıllar sonra karşılaştıklarında, diğer adam çok daha zengin görünmektedir ve arkadaşını bu sefer kendi şirketine davet eder. çok daha ihtişamlı çok daha güzel bir ofiste arkadaşı sorar, "sen benden de zengin olmuşsun nasıl oldu bu iş?" diye sorar, arkadaşı da kendisini pencerenin kenarına çağırır. "şu otoyolu görüyor musun?" diye sorar, arkadaşı da "yoo" diye cevap verir, adam da "işte böyle!" der.
  • vergi size yol su elektrik olarak geri dönecektir derlerdi eskinden.

    şimdi vergi verip üstüne de hepsi için ayrı ayrı para ödüyoruz.
    o zaman niye vergi ödüyoruz?
  • devletin yapılan yollardan ve köprülerden kullanım ücreti alması şu mantığa dayanır

    devlet der ki seven sikilir siken sevilir ben bunlari daha fazla sikiyimki yol yapiyor ama sevdiginden degil sikmek icin yapiyor desinler oy atsinlar
hesabın var mı? giriş yap