• bir arkadaş rezaletiyle karşınızdayım. aynen kopyalayıp yapıştırıyorum.

    internet sayfası aracılığıyla central rent a car dan düğün işlerinde kullanmak ve tatile giderken de sabiha gökçen havaalanında bırakmak üzere 4. levent şubeden araç kiraladık.ücreti kartımdan geçildi. rezervasyon günü geldiğinde aracı 4. levent şubeden almak üzere yola çıktım. saat 17:00 da aracı teslim alacağımdan yoldayken dedim şubeyi bir arayayım kaçta kapanıyor öğreneyim. telefonu açan kişi böyle bir rezervasyonun olmadığını,belki iptal olmuş olabileceğini söyledi. hemen çağrı merkezini aradım. onlarda fiyat güncellemesi geldiğini bu yüzden iptal olduğunu,yeni fiyattan araç verebilceklerini söyledi. düşünün kartınızdan aracın parası geçmiş, arabayı almaya gidiyorsun haber bile verilmeden iptal ediyorlar. sonra daha yetkili biriyle görüştük. ekstre görüntüsü falan attım ve sonunda aracı teslim aldım. ben dizel kiralamıştım benzinli vermişler önemsemedim. çünkü düğüne kalmış 5 gün bir sürü yapılacak iş var siktir et dedim kendi kendime.
    neyse düğün işlerini hallettik. tatile gideceğiz. uçak biletini aylar önceden almışım. aracı sabiha’da teslim edip uçağa bineceğim için erken de gittim. havaalanına gelince rent a car tabelalarını takip ettim. otoparkta -3 üncü kata indim. dolaşıyorum dolaşıyorum bunların şube yok. acaba dedim bi yukarı katta mı? orayı da dolaştım orda da yoklar. bir yandan şubeyi arıyorum meşgul çalıyor. sonra tekrar aşağı indim birine sordum. bunların taşındıklarını söyledi. ulan madem taşındınız benim aracı vereceğim saat belli gün belli niye arayıp teslim alma yerinin havaalanı içinde olmadığını söylemiyorsunuz. ben müneccim miyim yerinizi tahmin edip aracı teslim edeceğim?
    neyse en sonunda ulaştım bunlara bir konum attılar havaalanıyla alakası yok. tabii bu arada bi sürü vakit kaybettim. uçak saati yaklaştığından biraz da panik oldum. lafın kısası bunların attığı konuma gidip aracı teslim edip geldim ve iç hatlardan girdiğimde uçağın kalkmasına 10 dk vardı görevliyle konuştum kapılar kapanmış. 32 yaşıma kadar otobüs bile kaçırmamışken evliliğin ilk gününde bunların sayesinde uçağı kaçırdım.3-4 saat havaalanında bekleyip yeni bir bilet aldım.
    çağrı merkezine durumu bildirdim 3 gün oldu ses seda yok.
    normalde araç kiralamalarda kartınızdan bir miktar provizyon ücreti kesilir. araç teslim edildikten sonra ücretli yol paraları,köprü ücretleri kesilip geri yatırılıyor. kartımı inceledim bunlar provizyon bile kesmemişler. firma allah a emanet iş yapıyor. rezalet üstüne rezalet yaşadım.
  • rezalet puanı 8/10. o 2 puanda aracı havalanında anahtar üstünde bırakıp gitmediğin için kırıldı. geçmiş olsun gerçekten can sıkıcı bir durum. araç kiralayacak olursam aklımda bulunsun, kiralayacak yakınlarımıda uyaracağım bulaşmasınlar bu şirkete.
  • bugün de rezalet başlığı yağıyor sözlüğe. ülkede bi tarafları kaşınan epey bi yaşam formu olduğunu bir kez daha ispat eden rezalettir. bir günde bu kadar rezalet başlığı açılınca yine de afallıyor yani insan.
  • nedense bu tarz olaylar hep beni sinirlendirir. firmadaki bir kişinin yapmış olduğu bireysel hatadan çok daha farklıdır. kurumsal zannedilen firmaların bakkaldan hallice yönetildiğini yüzümüze vururlar. nerden tutsan elinde kalır. iş bilmezlik nedir tanımını yaparlar. kurumsal zannettiğiniz firmaların aslında ne kadar dandik olduğunu kanıtlayan olaylarlardan biridir.
hesabın var mı? giriş yap