• ton balığının kapalı bir paket olduğu düşünülünce hamam böceği içinde nasıl üremiş sorusu geliyor akla..
    alırken bir mala dikkatli incelemede bulunmuyorsan bilinçsiz tüketici olduğun için o rezil malı satan kadar suçlusun demektir.
    rezalet : 5/10
  • aklıma bazı sorular getiren rezalettir:

    - hamamböceği konserve kutusunun içinden mi çıkıyor?
    - hamamböceği nasıl olur da konserve kutusunu deliyor?
    - deldiyse nasıl oluyor da dışında izi olmuyor?
    - izi varsa nasıl oluyor da alışveriş poşetini vs. sarmıyor?
    - minnacık konserve kutusuna 25-30 hamamböceği nasıl sığıyor?
    - konserve kutusunda iz yoksa eğer böcek daha paket kapatılırken vardı demek oluyor, eğer öyleyse nasıl hava aldı o böcekler?
    - eğer üretim esnasında içine girdiyse ne yediriyorlar bize ton balığı niyetine?

    konserveler bazen üçlü paketlerde falan satılıyor ya, streç folyo ya da karton sarılı oluyor, öyle bir şey miydi aldığı ürün? konserveye girmemiş olsa da kutunun içine girmiş olabilir sonuçta.

    edit: madem aküyü çaldınız, kaputu niye açık bırakıyorsunuz? hadi kaputu açtınız, neden aküyü çalıyorsunuz?

    edit üzerine edit:

    - madem streç folyo içinden çıkıyor, arkadaşın nasıl olur da fark etmiyor bunu? streç folyo dediğin şeffaf sonuçta,
    - neden o kadar hamam böceği rafın içinde bulunan bir demir kutusuna gitsin ki? beslenebileceği bir şey yok sonuçta, raflarda poşete sarılı, plastik ambalajlı, ne bileyim hatta açıkta olan ürünler varken neden konservenin etrafını sarsınlar?
    - hadi o şekilde aldı, alışveriş arabasına koyduktan sonra hamamböcekleri hareketlenmedi mi? kasadaki banta ürün yerleştirirken hiç şüpheli bir şey olmadı mı? araba ile gittiyse arabanın içine de bulaşmadı mı hamamböceği çetesi?

    bence iki ihtimal var:
    1. hamamböceği çetesi büyük vurgun için profesyonel destek aldı,
    2. arkadaşın abartıyor, streç folyonun içinde 1 tane ölü, ölü olmasa da ölü taklidi yapan bir hamamböceği çıktı, (ki sen söyledin hamamböceği bi bulaştı mı bir daha gitmiyor diye, carrefour binlerce farklı ürün alıyor, yüzlerce araçlara biniyor bu mallar, onlarca depoda tutuluyor, dünya kadar tedarikçisi var, dolayısıyla haşere konusunda zaten yüksek riskli yerler buralar, bu riskin onlar da farkında ve haliyle nasıl ilaçlama yapması gerektiklerini senden benden iyi bilirler, belli ki hayvan zehirden kaçmaya çalışmış ambalajın içine sığınmış... evet hoş bir şey değil, evet rezalettir, hak veriyorum sana ve arkadaşına ama lütfen (bkz: atma ziya)

    bu arada: hadi kaputu açtınız, neden aküyü çalıyorsunuz? madem aküyü çaldınız, kaputu niye açık bırakıyorsunuz?
  • eğer anlatılan gibiyse, 7 aralık 2017 dardanel ton rezaleti şeklinde açılması gereken başıktır. kapalı kutunun içinden hamam böceği çıktıysa carrefour ne yapsın?
  • rezalet puanım 0/10. konserve olmayan bir üründen hamam böceği çıksa anlarım da, konserve üründen nasıl hamam böceği çıkıyor ve de üstelik hala yaşıyor ve de evi istila ediyor anlayabilseydim belki 1 falan verirdim puan olarak. hayatımda duyduğum en saçma rezalet.
  • müşteri bilinçli olsun olmasın mağazanın içeriği bozuk mal alması kabul edilemez, ben aldığım ürünün dikkat ederim ama başka bi vatandaş aldığı ürüne bakmadı diye hiç bir şekilde suçlanamaz rezalet puanım 9/10
    anlamadığım durum o hamam böcekleri nasıl yaşamış orada ? şahsın kapağı açarkan ki anını düşünüyorum da hiç yaşamak istemiyeceğim bi durum, bi anda hamam böceği çıkıyo filan.. berbat bi durum..
  • yazarına fazla yüklenilen olay.
    rezalet gibi rezalettir çünkü bu mağazanın ve deponun hatasıdır, ihmalkarlığıdır.
    benzer bir olay migrosta arkadaşımın başına geldi, aldığı 6'lı kolanın içinden çıkan böcekler arabasını istila etti. ve migrosa girdiğimde de çok kez hamam böceğiyle karşılaştım, adamlar sebze reyonunda açık büfe ziyafeti yapıyorlardı.
    bu şirketler geri planda mağaza ve depo temizliklerine gerekli özeni göstermiyorlar, düzenli ilaçlama yapmıyorlar. bu yüzden alınan ürünlere çok dikkat etmek gerekiyor, sağlık açısından da çok tehlikeli.

    mağdur arkadaşa da sonik dalgalar yayan haşere kovucu elektronik cihaz öneriyorum, bende kesin çözüm oldu. eve adım atamıyorlar. kimyasallar hem bize zararlı hem de artık bağışıklık kazanmışlar, sadece kafa yapıyor zatı muhteremlerde. eve çok temiz tutmak da önemli, 1 gram yağ damlası ile 1 hafta gecinebiliyorlar çünkü. tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.
  • geçtiğimiz yıl?
  • yazar arkadaşa da mesaj attım, böcekler konusunda sorun yaşayan insanlar için %100 çalışan bir yöntem paylaşmak istedim: kedi beslemek.

    kediler zaten evrimsel süreç olarak haşereleri avlamaları için evcilleştirilmiş canlılar, ve bu konuda gerçekten muhteşemler. izmir'de yaz aylarında ister istemez böcek sorunu yaşanabiliyor iklimden dolayı. öğrencilik zamanlarımda özellikle çok çekmiştim bundan. lakin bu konudan bağımsız bir şekilde kedi bakmaya başladığımda tüm sorunum çözüldü. işi biraz da abartıp dört kedi beslemeye başlayınca evde hiçbir haşere sorunum kalmadı. kitinofobik bir insan olarak -evet, 190 üstü boyla, iri yarı halimle böceklerden korkuyorum, daha doğrusu acayip tiksiniyorum- artık eve böcek girdiğini gördüğümde akıbetini düşünüp acır oldum.
  • bunun bir alt leveli aldığınız 3 ü 1 arada nescafe paketinin boş çıkmasıdır. 50 kuruşluk hava almıştım. hey gidi günler.
  • hikayedeki tutarsızlıklar (konserve içinde hamamböceği olması, göt kadar paket içinde 25-30 böcek sığması vs) ve rezaletin asıl kaynağının dardanel olmasına rağmen başlığın carrefour diye açılmasından dolayı olmamış rezalettir.

    rezalet puanım 0/10.
hesabın var mı? giriş yap