• link

    veganları oldukça rahatsız edecek fotoğraftır.

    edit: göremeyenler için link
  • veganlar neden rahatsız olsun ki ? saygı neydi ? nasıl ki şortla gezen kişiye başörtülü kişi saygı duyacaksa, vegan olmayan kişi vegana saygı duyacak ve vegan kişide vegan olmayana
    sonra hepsi uşağa...
  • iğrençlik. varoşluk. barzoluk. avamlık.
    bunu seven bunları da sevdi:
    (bkz: arda turan)
    (bkz: acun)
    (bkz: demet akalın)
    (bkz: seda sayan)
    (bkz: ali ağaoğlu)
    vs vs. hepiniz mi tornadan çıkmış gibi tek kalıp olursunuz arkadaş?
    not: vegan değilim. etoburum.
    hayvanların manda olması, kesim değil de süt için orada olması fotoğraftaki avamlığı değiştirmiyor. demagoji yapmayın. insan gibi yaşayın. görgülü olun.
  • çoğunluğun aksine, nusret'in instagram profilini, paylaşımlarını düşününce belki de beni en az rahatsız eden gönderisi bu fotoğraf olmuş olabilir.
  • yalnız bu sığırlar (hayvan olan sığırlardan bahsediyorum) anladığım kadarıyla dişi. arkalarında süt sağım makinesi olduğunu görüyoruz. nusret'in de kullandığı etlerin dana(erkek sığır) eti olduğunu düşündüğüm için vejeteryanları çok da rahatsız edecek bir görüntü göremedim. ama tabi bahsettiğimiz kitle veganlarsa durum değişir. hayvanlar bu arada ölümü değil sağımı bekliyorlar. o yüzden böyle düşünen arkadaşlar rahatsız olmasın.
  • abi bu fabrikasyon da hayvana canlı gibi davranıyorlar oda sıkıntı ya
  • görmemişe trilyonlar değil katrilyonlar da verseler değişmiyor gördüğünüz gibi. kıro kelimesinin vücut bulmuş hali. fazlası değil.
  • et yiyorum. son dönemde önemli şekilde azaltmış olsam da hala yiyorum. bu fotoğraf beni rahatsız etti.
    hayvanlarin eti için beslenip kesilmesi çok derin bir tartışma konusu. ben kendi adıma 30 yıllık körlüğün ardından yemek alışkanlıklarını tamamen degistiremesem de samimi duygularla tükettiğim et miktarını önemli derecede düşürdüm. veganlar ya da vegeteryanlar gibi konuşamam, asıp kesip yargı dağıtamam, ama en azından samimiyim.

    edit: bir mesaj geldi, sütlerinin sagilmasi için geçici olarak o mekanizmaya yerlestirildiklerini, sütleri sagildiktan sonra ahirlarina döndüklerini belirtti. ben az et tüketmeye devam edeceğim.

    edit: hem et yiyip hem de bu fotoğraftan rahatsız olmak üzerine bin çeşit entry girilmiş. neredeyse tamamı hakaret ve küfür içeriyor. işte böyle beyinsiz bir topluluk oluştu burada. sanane amk, ben az da olsa et yiyorum, ama yediğim etin sağlandığı hayvana zulmedilmesini de istemiyorum. sen mi karar veriyorsun benim neyden rahatsız olacağıma yavşak?
  • sakin olunuz burası süt mezbahı,ha kesim mezbahı bundan hallice değil tabii
    edit:edit
  • bu fotoğraftan rahatsız olmayan kişi mutlaka kendisini sorgulamalıdır.
    konunun vegan olmak ile ilgisi yok. etini ye sütünü iç ama biraz da olsa üzül, merhamet duy, sinirlen, empati kur.
hesabın var mı? giriş yap