• yüzde 70 in altında da mı var? diye böğürmeme neden olmuştur. öyleyse gider yine okurum lan...

    normaldir.
  • devamsizlik resmiyette derslerin yuzde otuzudur ama bu konu hocadan hocaya fark eder. kimisi hic yoklama almaz, kimisi formaliteden musvedde bir kagida isim soyisim yazdirip imza atar sonra gider onu cope atar, kimisi de oyle bir takip eder ki sinav haftasinda duyuru tahtasinda isminizi gorursunuz gelecek sene o dersi tekrar alirsiniz.
  • dönemin ilk bir iki ayı sıkıntı yoktur aslında ama devamsızlık 12 13 saati bulduğunda bir bilinmezlik dönemi başlar. lan acaba kaldım mı kalacam mı, bugün gitmesem kalıyo muyum? diye diye bütün 8 30 dersleri için 6 da felan kalkmaya başlarsınız. lezzetli değil.
  • hocaların doğru söylediği üniversite: "öğrenciysen derse geleceksin".

    üniversitelilerin çoğunun "üniversiteli olmanın tadını çıkarmak" eylemin yanlış anladığını düşünüyorum. pek çok öğrenci için bu eylem; derse asgari sayıda katılım göstermek, gezmek, batak oynamak, gece dışarı çıkmak temelinde sınırlı kalıyor. hatta pek çoğu bunları üniversiteli olmanın bir gereği olarak görüyor. dersi aa ile vermekle cc ile vermek arasında bir fark görmemekle birlikte, her dönem 1 2 dersin kalmasında hatta okulun 1 sene uzamasında da bir beis görmüyor. lisede arka sırada oturan haylaz ergen mantığıyla başarısız olmayı marifet görenler bile mevcut.

    oysaki; bu üniversiteli olmanın temeli görülüp uğruna devamsızlık yapılan fiillerin pek çoğu mezun olunduktan sonra da pek ala yapılabilecek şeyler. üniversite eğitimi sırasında asıl önemli olan ise; üniversiteli olmanın ve üniversitenin tadına varmak. bunu sağlamak için öncelikle derslerin bir çoğuna katılmak elzem. çünkü üniversiteler meslek edindirme kursları değildir. buralarda okumanın belli yükümlülükleri vardır.

    son olarak; maalesef bu dediklerim normal şartlarda geçerlidir.
  • devam zorunluğu dersine ve kendisine güvenmeyen hoca tarafından zorunlu tutulur. bir, akademisyen kendine ve dersine güveniyorsa, verdiği derse zorunluluk getirmez. bazı üniversitelerde resmi sınır %85 olmasına rağmen kendine güvenenler bu kuralı deler geçer, geçmelidir.
  • lanet olsun onadır.
  • bizde dersten derse değişirdi. devam zorunluluğu olmayan dersler de vardı ama bir ders core ve area elective ise a'lı b'li notlar almak için zaten devamsızlık yapmamamız gerekiyordu.

    hiç unutmam,
    ınternational business dersinde devam zorunluğu yoktu ama 4 süpriz quiz vardı ve dersin ilk 10 dakikası içinde yapılırdı.
    bi dönem boyunca derse 4 kere geç kaldım (devamsızlık yapmadım. 5- 6 dakika trafik kaynaklı vs. gecikmeler) 2'si quize denk geldi. quizlerde %40 etkili. kafadan 80 üzerinden başlamış oldum derse.

    fıstık gibi de dersti, çok da seviyodum.
    a almaktı hedefim c+ alabildim..
  • teorik olarak tüm üniversitelerde böyledir ancak uygulama hocanın inisiyatifindedir.

    %70'ten fazla olan dersler ise:
    laboratuvar: %80
    yabancı dil: %90'dır.
    bu iki derste de tabii ki hoca inisiyatifi vardır ama özellikle laboratuvarda, devamsızlık hoş karşılanmaz.
  • %70 diye söylenir ama bütün derslere gitmezsen kalma olasılığın da yüksektir. (bkz: itü kimya mühendisliği)
hesabın var mı? giriş yap