• art direction
    the aviator
    dante ferretti (art direction); francesca lo schiavo (set decoration)

    actor in a supporting role
    morgan freeman
    million dollar baby

    animated feature film
    the incredibles
    brad bird

    makeup
    lemony snicket's a series of unfortunate events
    valli o'reilly and bill corso

    costume design
    the aviator
    sandy powell

    actress in a supporting role
    cate blanchett
    the aviator

    documentary feature
    born into brothels
    ross kauffman and zana briski

    film editing
    the aviator
    thelma schoonmaker

    writing (adapted screenplay)
    sideways
    screenplay by alexander payne & jim taylor

    visual effects
    spider-man 2
    john dykstra, scott stokdyk, anthony lamolinara and john frazier

    short film (live action)
    wasp
    andrea arnold

    short film (animated)
    ryan
    chris landreth

    cinematography
    the aviator
    robert richardson

    sound mixing
    ray
    scott millan, greg orloff, bob beemer and steve cantamessa

    sound editing
    the incredibles
    michael silvers and randy thom

    documentary short subject
    mighty times*
    robert hudson and bobby houston

    music (score)
    finding neverland
    jan a.p. kaczmarek

    music (song)
    the motorcycle diaries
    "al otro lado del río"
    music and lyric by jorge drexler

    actress in a leading role
    hilary swank
    million dollar baby

    foreign language film
    the sea inside
    spain
    directed by alejandro amenábar

    writing (original screenplay)
    eternal sunshine of the spotless mind
    screenplay by charlie kaufman; story by charlie kaufman & michel gondry & pierre bismuth

    actor in a leading role
    jamie foxx
    ray

    directing
    million dollar baby
    clint eastwood

    best picture
    million dollar baby
    clint eastwood, albert s. ruddy and tom rosenberg
  • akademinin ne asiri tutucu (ornek: passion of the christ) ne de asiri liberal fimlerden (ornek: fahrenheit 9/11) hazzetmedigini bir kez daha kanitlayan toren olmustur.
  • her yil oldugu gibi bu yil da lutfen (bkz: akademinin onlenemeyen martin scorsese nefreti)
    ayrica martin scorsese'nin yanisira johnny depp ve leonardo dicaprionun da bu kara listeye girdigini gosteren odul toreni olmus.
  • oscar töreni öncesi yapılan kırmızı halı geçiş fotoğrafları için (bkz: http://www.oscar.com/…carnight/redcarpet/34549.html)
  • hollywood'un en guzel iki kadininin odul aldigi toren olmustur..
  • elde bira ve pizzayla oh pazar eglencesi cikti derken beyonce (balik kiliginda), yine beyonce (gumuslu siyahli korku filmi olarak) ve 3. kez beyonce (bu sefer daha iyiydi de sarki eurovizyon sarkisi kivamindaydi), bir de antonio banderas-santana ikilisiyle napiyosunuz kardesim kulaklarima sicildi dedirten, (counting crows fena diildi bari, saçlarina hastayim zaten abinin, sideshow bob tiplemesi) gecenin en komik insani olarak yine robin williams'in one ciktigi ve sunucu chris rock'i geride biraktigi, jeremy irons'in adeta bir sean connery gibi seneler gectikce daha guzel bir insan oldugunu kanitladigi, johnny depp'in yine aday olup odul alamadigi, kiyafetleri seyredip pazar keyfi kivam aaaa bak o kurdele oraya olmus mu simdi, veya, cok zengin gostermis kutluyoruz filan diyerek tam laçka hale getirilebilmiş, salak ve paradan baska hicbir sey ifade etmeyen bir ödül olmakla beraber kesinlikle seyretmenin çok eglenceli oldugunu tekrar gosteren bir toren olmustur. detaylari, dedikodulari bol bol gazetede cikar herhalde zaten yarin.
  • martin scorsese'nin yine ödül alamadığı, leonardo dicaprio'nun jamie foxx'a geçildiği, clint eastwood'un 'million dollar baby'sinin en iyi film, yönetmen, kadın oyuncu ve yardımcı erkek oyuncu ödüllerini kazandığı, amenabar'ın da en iyi yabancı film ödülünü aldığı ödül töreni.

    martin scorsese için bu sene kesin ödülü alır denirken ve the aviator için de film dalında oscar'ı kazanır gözüyle bakılırken tahminlerin boşa çıktığını göstermesinin yanı sıra gecenin sunuculuğunu yapan chris rock'ın performansının pek de beğenilmediği, beyonce'un muhteşem sahne şovuna tanıklık edildiği tören.
  • gözlerimin sharon stone 'u aradığı tören, ama yoktu sanırım. olsa kesin görürdüm
  • cok surprizli ve abartili olmayan; bilakis gayet sade ve "beklenen" sekilde sonuclanan bir toren oldu. yine kimileri sevindi, kimileri hayal kirikligi yasadi. akademinin ikiyuzlulugu bir kere daha teshir edildi *.

    ote yandan toreni canli yayinlayan ntv'nin, gecen yilki ceviri skandalindan sonra bu yil sukseli bir sey yapmasini beklerdim. ama olmadi. bir kere konuklar cok sonuktu. amerikan sinema endustrisi'nin en cok bilinen odul toreni hakkinda yorum yapmak uzere bizim sinema endustrimizin en bilinen kisilerini ve dahi yan sektorden profesyonelleri gormek isterdim acikcasi. buna karsin, kiyafetlerle ilgili fikir beyan eden kisi dilek hanif'ti. yillarini sinemaya vermis onca sinema emekcisi dururken ceyda duven ve emre kinay oradaydi. yapimcilar, dagitimcilar zayif kaldilar. banu guven'le mirgun cabas cabaladilar ama onlari da konuya cok hakim bulmadim. pek kliseydiler. odul toreni oncesi, "kirmizi hali olayi" sirasinda, studyoda hep beraber konusmalar, roportaj veren unluye baglanmak icin o anda konusan kisinin sozunu kesmeler filan oldu. cok rahatsiz ediciydi. fakaaaat vakko'nun yaptigi soylenen, ucuz dugun salonu isi dore kumas giydirme sandalye ve dore ortulu masalar bence bu sene ntv studyolarina damgasini vurdu. hele bir de pek conceptual access kart reklamini 50 kere izleyince, uykusuz kaldigima hafiften yandim.

    sonuc olarak, balli hillary hanim'i ve clint bey'i kutluyorum. martin'cime ise seneye, taxi driver'in 30. yildonumunde, bir yasam boyu basari odulu gorunuyor. boylece akademi vicdanini rahatlatir, hepimiz seviniriz. guzel olur.
  • eski büyüsü ve ihtişamının kalmadığı ,gelecek sene uykusuz kalmayacağımın şimdilik garantisini kazanmış olan tören.ayrıca johhny depp'in ne kadar büyük bir oyuncu olduğunu yine göstermiştir,akademinin görmemesi çok da önemli değildir.jeremy irons'ın hala müthiş olduğu , cate blanchett ve hillary swank in kıyafetlerini beğendiğim bir gece olarak kalacaktır zihnimde:)
hesabın var mı? giriş yap