• ulan arkadaş kedi burada ise et nerede et burada ise kedi nerede? 3 adayın minimum oyu %89 yapıyor güya, e selo'nun oyu nerede, karamollaoğlu'nun oyu nerede? bu ikisinin toplam kemik oyu en az %20 zaten.

    tanım: kafadan sallanmış sonuçlardır.

    edit: selo + temel toplamda %20'yi geçmez ise yazarlığı bırakacağım, hadi hodri meydan.

    redit: aşağıdaki mesajı entariye eklememi istemişler:

    merhaba. ikinci entry sizin diye, size ulasmak istedim. entry'nize eklemek istersiniz belki bu bkz'i (bkz: gezici araştırma/#76792241) veya asagidaki mesajimi.

    oncelikle soz konusu anket 14-15 nisan tarihleri arasinda, 21 ilde 3860 katilimciyla gerceklestirilmistir. tekrar edelim, 14-15 nisan tarihleri arasinda. yani muharrem ince'nin adayligi henuz konusulmuyor iken, belli degilken. aksener tek tercih olarak bilinirken. ankete katilanlarin cogunlugunun "ilker basbug chp adayi olur" diye sectigini de not dusersek, neden chp adayinin aksener'e oranla daha az oldugu ortaya cikiyor net sekilde. nevsin mengu ile katildigi yayinda acikladi bu anketi murat gezici ve mengu tekrar sorana dek netlestirmedi bunu.

    ayrica, chp artik gezici arastirma sirketiyle is yapmamaktadir, yani mesafe koymustur. bu acidan bakinca, aksener'i fazlasiyla ovmelerini buna bagliyorum. zira para odakli sirketler bunlar. ayni ankette muharrem ince ile meral aksener kiyaslanmamistir bile tam olarak. chp'nin adayi belli olmadigindan, ankete katilanlara ayrica chp'nin adayi kim olsun diye de sorulmustur.

    o yuzden ciddiye alinmamalidir. zaten matematiksel olarak celiskili ifadeler de icermektedir. ayrica eski ankettir.
  • meral akşener in 16-18 bandında olacağını düşünüyorum. muharrem ince 20-24 arası
    karamollaoğlu 10 - 14 arasında olacağını düşünüyorum.
  • selo ile temel’in yuzde 20 oy alacagini zanneden saflari ortaya cikartan ankettir.
    seçim sonrası editi: selo ile temel yuzde 10 bile alamadı.
  • bir kaynak olarak ensonhaber. haberin başlığına bak ; "gezicişirket" chp'den ümidini kesmiş olmalı.

    bilgilendirme edit: habere konu anket ve anket şirketi ile ilgili bir kediyim sadece gizleniyorum lakaplı yazar arkadaşımızın #76792241 entry'si var. paylaşmaya değer bulundu, bilgilendirme için teşekkürler.
  • ya he he, tamam, selo başkan nerede peki_
  • akşener ve ince'nin yerlerini değiştirip mi söylemiş.

    kılıçdaroğlu'nun yüzde 24 aldığı yerde muharrem ince nasıl yüzde 18 alıyor. bana inandırıcı gelmedi.
    eğer aksener'i yüzde 24-27 bandında buluyorsa bunun olabiletesi akp'den gelen oylarla mümkündür. bu durumda erdoğan'ı yüzde 46 gösteriyorsan kusura bakma sen algı yapıyorsun. hem akşener 25 hem erdoğan 46 olması imkansız.

    edit: erdoğan'ın 46 olması normal. normal olmayan araştırma sonucuna göre toplam sağ oylarının yüzde 70 in üzerinde olması.
  • insan masa başında da yapsa az mantıklı yapmalı şu işi. tamamen götten uydurma olmuş bu. erdoğan'ın oyu 46 olabilir ama muhalefet arasında doğru paylaştıramamış.
  • (bkz: abi arkadaşlarla meral övüyoruz gelsene)

    öncelikle verilen anket sonuçları 3 mayıs tarihine ait. (bkz: 3 mayıs 2018 gezici anket sonuçları)
    muharrem'in adaylığı henüz açıklanmamışken ve ittifak, çatı aday söylemleri dolanırken... şu an çatı aday maday yok, ve muharrem ince kararsız chp seçmenini konsolide etmiştir, güncel bir ankette bu etki görülecektir.

    hayır cidden meral 2. tura kalsa, rte almasın diye gider basarım eyvallah da, bu meral şişirmelerinin kaynağı nedir cidden merak ediyorum, %13 oyu olan bi partiden kopup ciddi ciddi %27 oy alacağına inandıran kubar nerenin kubarı?
  • dün aynısını ibrahim uslu da yaptı. ben bu anket şirketlerinin değişen koşullar hiç olmamış gibi haftalar önce yaptıkları anketleri bu derece şiddetli ve değişen koşulları neredeyse hiçe sayarak savunmalarını, bunlar hatırlatıldığında yarım ağız cevapla geçiştirmelerini anlamıyorum.

    muharrem ince daha 5 günlük aday. insanların bir büyük bir kısmı ekranda 5 gündür tanışıyorlar ince ile..

    hal böyleyken ellerindeki miadı dolmuş anketlerle ekranda görünmelerini ve bu şekilde görünen vaziyetin tam tersi bir iddia ortaya atmalarını art niyetsiz göremiyorum..

    :imla
  • inandiriciligi olmayan anketimsi
hesabın var mı? giriş yap