• maliye bakanı mehmet şimşek'in yeni kelamı. kendisine göre 9 yılda maaşı eriyen iki kesim varmış. bunlardan biri müsteşarlar diğerleri milletvekilleriymiş. güler misin ağlar mısın. ya birileri bizle fena taşak geçiyor ya da bu adam gerçekten türkiye'de yaşamıyor.

    http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/21135477.asp
  • kamuda çalışan işçilerin maaşları erimiş olduğunu görememektir.
  • "maaşları duyunca, yağları eriyen 2 kesim var", denmek istenen açıklama cümleciği...
  • "maliye'de çok güçlü bir altyapı bulunduğu, o yüzden de işlerin çok iyi yürüdüğü" açıklamasının da yer aldığı röportaj cümlesi.

    güler misin, ağlar mısın?
  • sayın maliye bakanımızın sağlık durumu hakkında oldukça endişelenmemiz gereken söz. belli ki sayın bakanımızın kafasına güneş geçmiş ve buna birde oruç eklenince yanlışlıkla ağzından çıkıvermiş bu sözler. yanlızca 550 kişiye 1 lira ve 10 milyon kişiye 1 lira ile ilgili cümlesini ben de açıklayamıyorum. bu konuda tecrübeli ekşi sözlük doktorlarından yardım bekliyoruz.

    düzeltme: gelen uyarılar üzerine; yanlışlıkla sağlık bakanı yazmışım. maliye bakanı olarak düzeltildi. hep bu güneş yüzünden.
  • (bkz: bsg)
  • yer turkiye, yillar 2003-2011 ise, biraz mubalag edilmis bir aciklama. ima ettigi, toplam n kesimin sadece ikisinde erime var ki, n-2'lik kesimde erime olmadigini iddia etmek mubalagdir.

    ne zaman kamuoyu bu gibi laflari iplememeyi ogrenecek? belli iste, adam sacmalamaya calisiyor. bu kadar aptal mi ki bu adam, bu kadar gerceklerden kopuk mu ki, boyle abuk subuk degerlendirmelerde bulunuyor? degil, cin gibi. geliyor direktif, bir yem at ortaya, ortalik karissin, asil gundemde olmasi gereken seyler kakafonide kaybolsun diye, adam da uyguluyor; bunda garipsenecek bir sey yok.

    yalniz, isin su kismi var ki, harbiden uzucu. eskiden bu cins kamuyu durtucu seyler, biraz daha ince olurdu. soylenen degil de, ima edilen, garip yerlere cikardi. anlamak icin biraz caba, biraz birikim gerekirdi, gondermelerin nereye oldugunu. simdi su edilen laflara bakinca, neredeyse kufur kadar dogrudan oldugunu gorunce, insan uzuluyor toplumun genel algisina dair bicilen seviyenin dusuklugu icin.

    nice durtmelere, durtulmelere.
  • sir mehmet şimşek vatandaşı olduğu ülkeleri karıştırmış olabilir. dalgınlığına gelmiştir.

    ingiltere'de gerçekten öyle bir durum var çünkü. vardır yani kesin.
hesabın var mı? giriş yap