• edit:tır hacmi hesabı yanlış düzelteceğim.

    üst edit:kızılay vergilerden pay almaz. ahbap ile aynı kanuna göre yönetilir.

    üst edit2: kızılay başka bir kuruma, firmaya kendi kasasından para aktarma yapmaz. ensar vakfına aktarılan para, bağış yapan özel şirketin şartlı bağış tercihi nedeniyle olmuştur. ben kızılay'a para yatırıp "tamamı ekşi sözlük yazarlarına gidecek" şartı koysam hepsini size vermek zorunda. mevzuat böyle.

    üst edit 3: kızılay etleri, bir mv otelinde bulundu, cevap. birçok ilde etler konserve olsa da sıcak havaya uygun değil. depoya para vermek istemez genelde şubeler. oteli olan, deposu olan insanlar ile rica minnet talep ederler konserve depolama için. ben de kızılayda çalışsam depoya para vermek yerine oteli olan insanlardan rica ederm.

    edit 4: ahbap balonsa veya başlarına bişey gelse neden sevineyim ulan manyak mısınız siz? ben hafif - orta dozda bir eleştiri yaptım. bir de sizin yazdıklarınıza bakın. haluk levent ağır cezada yargılanırken inadına gidip kasetini alıyordum. sokak ağzıyla balon nedir? anlatıldığı, sanıldığı kadar başarılı değil, ve bu durum ortaya çıkacak demektir. bu kadar da yüzeysel bir tespit yapamaz mıyım?

    istediğiniz kadar linç edin yazacağım arkadaşlar.

    tek seferde 600 bin kişilik yemek hizmeti sunan 155 yıllık türk kızılay ile mukayese edilen yeni bir stk'ya yüz milyonlarca lira aktarılıyor. 6 yüz bin öğün... altı yüz... su, atıştırmalık, çay kahve hariç.

    haluk levent'i çok severim. az gitmedim konserine. ahbap da şöyle kötü böyle fena demiyorum. haddim değil.

    ancak stk böyle yönetilmez. ciddi bir denetim geçirse (kızılay'a yapılan denetimin yarısı yapılsa) muhtemelen çok fazla hapis cezaları gelir. neyse onu yapacak cesarete sahip dernekler müdürlüğü yok şu anda.

    mesela "deprem bölgesine 100 tır su gönderdi" diye sosyal medya sallanıyor.

    1 tır, 13750 tane su alır. sadece 3000 kişinin 1 günlük suyu.
    diğer tarafta sayısız 600 bin kişilik sıcak menü. su, çay, kahve hariç.

    halkımız çok güzel ikna oluyor. fazla bir şey demek istemiyorum.

    edit: alt entry ler mantıklı şeyler yazamayacak. sadece hakaret edecek.

    yine edit : neden sahada kızılay çadırı yok diye çok soru geliyor.
    cevap: tamp'a göre kızılay çadır kuramaz. resmi görev afad üzerinde. afad çadırını kızılay'a fabrikada diktirir. kızılay çadırın üzerine afad logosu basar ve teslim eder. yine de destek amaçlı kızılay logolu çadır getirildi. iş görsün diye
    ama fabrikadan çıkan çadırlar normalde afad logolu. bu kadar büyük afet olmasa kızılay çadır kursa afad dava üstüne dava açar kızılaya. ama şimdi yetmeyince çadır sesini çıkarmıyor.
  • lan sikik, ahbap bugün mü ortaya çıktı sanıyorsun? ahbapı yeni öğrenmiş bir yalamanın aklı olmadan ürettiği fikri.

    edit: tanım
  • tek başına tüm siyasilerden daha fazla faydası olmuştur. ilk günden beri doğru soruları sordu. tüm türkiyenin güvenilecek tek adres olarak gösterdiği bir kuruluşun sizin gibilerin bu kadar zoruna gitmesi bile ne kadar doğru işler yaptığının ispatıdır.

    edit: bir çaylak kardeşimizin tespitini de ekliyorum.

    “80 metrekupluk tırlar yaklaşık 100-120 bin su alabilir (500 ml lik) . 1350 sayısı, komedi.”
  • balon olmasının sebebi ne anlamadım? adamlar açık açık her attıkları adımı paylaşıyorlar kamuoyu ile
  • her müsibet, kendi içinde iyi görülecek bir iyilik ışığı yaratır ve bir cisme bunu kabul ettirir. olmayacak deli bir miktar yardımı, kendi ölçeğine göre neredeyse imkansız bir şeyi toplamıştır. ancak bu paraların hiç biri bu şehirlerin yeniden kurulması konusunda bir çözüme kavuşturmayacaktır.
  • ahbap bir sivil toplum kuruluşudur. kızılay ise global kabul görmüş, çok daha yüksek imkanlara ve geçmişe sahip bir insani yardım organizasyonudur.

    ahbap'ın kızılay'ın yerini almak gibi bir gayesi veya iddiası olduğunu sanmıyorum. ellerinden geldiğince destek olmaya çalışıyorlar.

    kızılay'ın getirildiği durum ve pasifize edilişi ortada, bizi ahbap'a muhtaç edenlere hesap sorun siz.
  • beslemeyin trolü koyun engeli kendi kendisine konuşsun.
  • ahbab'ın yardım konserveleri birilerinin otellerinden çıkmadığı sürece ancak boş yapacak insanlardır. varsa yanlış bir durum buyrun söyleyin. biz de bilgilenelim.
  • neden ahbap gibi bir oluşum ortaya çıktı bunu hiç düşündün mü? kızılay'ın geçirdiği denetimlermiş. kızılay'ın yolsuzluklarını yazsak burda site çöker. kızılay'ın beceriksizliği , güvensizliği yüzünden çıktı bu stklar. gerçekçi olmaya davet ediyorum seni. biri devletin vergisiyle hiç bir şeyi beceremeyen içi boşaltılmış devlet kurumu biri insanlar için bir şeyler yapmaya çalışan sivil bir kuruluş.
  • yapılan bağışları tek seferde ensar vakfına bağışlayan da kızılay.
hesabın var mı? giriş yap