• değişik rolü aşağıdaki linkte bulunan usta aktör.

    http://alkislarlayasiyorum.com/…ekinin-degisik-rolu
  • allah sağlık sıhhat uzun ömürler versin demek istediğim kişidir. türk sinema tarihinin en iyi oyuncularından biridir. herkes belki de selvi boylum al yazmalımda takılı kalıyor onun oyunculuğunda lakin oynadığı muazzam güzel filmleri saymakla bitmez...

    oyunculuğu on numaradır. maalesef artık böylesi oyuncular çok kolay bulunmuyor. bana göre oynadığı küçük ağa filmi ve özellikle bir adam yaratmak filmindeki performansı oskarlıktır. gönül isterdi şu fani dünyada kendisiyle oturup çay içeyim, bazı filmlerinden konuşalım.. lakin yer zaman...

    sözlük ahalisinde kendisini tanıyanlar varsa eğer, buradaki selamımı iletirlerse ziyadesiyle memnun olurum.
  • sevgi emekti diyen kendisi değil asya’dır.
  • kendimi bildim bileli ocaklar'da yaşayan, her gün sahili baştan sona mayosu ve şapkasıyla yürüyen, akşamları keyif aile çay bahçesi'nin yanındaki şu an adını hatırlayamadığım çay bahçesinde okey oynayan oyuncu. köye her gittiğimde bunları yaparken kendisini görüyorum, her seferinde "bu sefer gidip bir merhaba diyeyim, ben şunun torunuyum diye kendimi tanıtayım bir fotoğraf çektireyim" diyorum, sonra nasılsa hep burda, diyorum unutuyorum.
  • bugün fark ettim ki münir özkul, hulusi kentmen gibi ahmet mekin'in de sadece belli bir yaştan sonrası varmış aklımda. yani hep biraz yaşlı, biraz kırışık ama kendimi bildim bileli hem sever hem de beğenirim kendisini.
    yine de gençliğinde bu kadar yakışıklı olacağını hiç düşünmezdim. ha ne kadar mı yakışıklı?

    işte bu kadar.

    zihnimde hep babacan bir görüntü çizen sayın mekin bundan sonra adeta bir afet-i devran adeta bir yunan tanrısı olarak canlanacak.

    diğer bir deyişle, kendisi benim için gecenin sürprizidir efendim.
  • babasını küçük yaşta kaybetmiş biri olarak, ekranda ne zaman görsem babama benzetirim. sıcaklığını hep hissetmişimdir, babam gibi görmüşümdür bu adamı. şu an 82 yaşındaymış, dilerim ömrü daha da uzun olur.
  • çok yakışıklı imiş, öyle böyle değil:

    https://twitter.com/…tus/539806724673503233/photo/1
  • efenm, ahmet mekin yakışıklı olmasının yanı sıra iyi de bir oyuncudur türk sinemasında. gençlik fotoğraflarını görenler ilk olarak ibn haldun'un "coğrafya kaderdir." sözünü hatırlayacaktır. zira kendisi italya'da doğmuş olsa çok rahat il sorpasso'da ya da ne bileyim bir fellini filminde oynayabilecekken, ne yazık ki dandik türk melodramlarına meze olmuştur.
  • üzücü bir kazada yaralandığını öğrendiğim usta aktör.

    saygıdeğer sanatçımıza geçmiş olsun.
  • trafik kazası geçirmiş geçmiş olsun ahmet amcam dikkat bu yaz ocaklarda göremeyince merak ettim araştırmayada korktum kötü bir şey duyarım diye bu yaz ocaklarda inşallah sizi yine görürüz rahatsız etmiyelim diye uzaktan ama sevgiyle seyrederiz
hesabın var mı? giriş yap