• aile hekimliği denilince biz hastalandığımızda belirli bir doktor, evimize gelip bizi muayene edecek diye düşündüren, sonradan öyle olmadığını öğrenip hayal kırıklığına uğradığım sistemdir*.
  • 2 gün sonra geçerli olacak bir sağlık hizmetidir.

    lakin, geçerlilik ile işlerlik aynı anlama gelmediğinden dolayı, hazırlanma aşamasında sağlam bir altyapı çalışmasının yapıldığını ummaktayım. aksi takdirde çok pis cörtleyebilir, milleti hastalıktan kırıp geçirebilir. hekim başına ortalama 3500 hasta düşmesi, mahallelerin izbe, bakımsız sağlık ocaklarının daha yoğun kullanımını öngörmesi, insanımızın bu tür yeniliklere geçişte adaptasyon sorunları yaşaması gibi sıkıntılar alınması planlanan olumlu sonuçlara set çekebilir. yani bahsini ettiğimiz altyapı çalışması sadece sistemin detayları anlamında değil, evinde dış dünyadan habersiz yaşayan yüzbinlerce insanın haberdar edilmesi ve gerekirse bu sistemden faydalanmaya da teşvik edilmesi gerektiği anlamına geliyor.

    bu arada, aşağıdaki bağlantıdan tc kimlik no girişiyle aile hekimi bilgilerine ulaşılabilmekte. ancak tam da yukarıda bahsettiğimiz altyapı çalışmalarının eksikliğine bir örnek olarak, farklı kişilerin kimlik no'ları girildiğinde görülmekte ki, bazı hekimlerin resimleri, adres-telefon bilgileri, sağlık ocaklarının fotoları bulunurken, bazılarında sadece isim yazmakta. bu tür sıkıntıların zamanla aşılacağını umuyor, her şeye rağmen vatana ve memlekete hayırlı uğurlu ve "sağlıklı" olmasını temenni ediyoruz...

    http://bbskbs.istanbulsaglik.gov.tr/ahkim/
  • yeterince bilgilendirilmemek ve bazı insanların sağlık ocaklarındaki favori doktoruna gönülden bağlılığı gibi sebeplerden şimdilik bir karmaşa yaratıyor bu sistem. işin doktorlar tarafını bilemiyorum ama hasta trafiğini sağlayanların durumuna acıdım bugün.

    nereye gönderildiğini bilmediği doktorunun peşinden başka yere gitmek isteyenler, karısı doktorunu değiştirdi diye karısının peşisıra aynı doktora muayene olmak isteyenler, başka yere kayıtlı olduğu ve oraya gitmesi gerektiği söylendiği halde "ben gitmiyorum bak, burada oturuyorum ona göre. sen ver numarayı" diyerek pasif direnişe geçenler. pazar arabasını sürükleyerek gelmiş "aa ben başka yere gitmem, benim bir programım var. her salı ilacımı yazdırır sonra pazar alışverişimi yaparım" diye ısrar eden yaşlı teyzeler...sağlık ocakları tam bir curcuna şu an yani.
  • kac senedir ikametim istanbul'da olmasina ragmen sagolsunlar beni memleketimdeki aile hekimlerine emanet etmisler.

    simdi dilekce ver bilmem ne, offf amina koyim! kim ugrasacak lan bunlarla?
  • sizinkini bilmem ama benim aile hekimim pek de keşfedilmeyi istemiyor gibi. aile hekimini sorgulamaya yarayan internet sitesinden ismine ulaştıktan sonra "haritada göster" linkine tıklayınca kendisi sahra çölünün ortasında görünüyor.
    kırıldım kendisine, ölürüm de gitmem artık!
  • doğduğum yer izmir'de ve ikamet ettiğim yer istanbul'da olmak üzere bana iki tane aile hekimi atamış sistemdir.

    bir ara kapadokya ya gitmiştim, orada da var mıdır acaba.
  • istanbulda 01.11.2010 tarihinde başlamıştır.ilk 3 ay geçiş süresi olduğu için herkes istediği asmyegidebilir.ama bazı merkezlerde aile hekimleri sen benim hastam değilsin diyerek hastaları geri çevirmektedir.böyle bir hakları yoktur.gelen herkese bakmak zorundadırlar.böyle bir şeyle karşılaşan vatandaş eski adı ilçe sağlık grup başkanlığı yeni adı toplum sağlık merkezlerine veya doğrudan il sağlık müdürlüğüne şikayet edebilir.
    3. aydan sonra ise aile hekimimize gitmek zorundayız. fakat aile hekimimizden memnun olmazsak değiştirme hakkımız var.
    ayrıca aile sağlık merkezlerinden reçete yazıdırdıysak ve buralardan devlet veya özel hastanelere sevk edildiysek oradan yazılan reçetelerde muayene ücreti ödemiyoruz.
  • yaklaşık 50 gündür maaşlarını alamayan hekimlerin dahil olduğu sistemdir.
  • islemesi icin gerekli organizasyonlar;
    1) duzenli guncellenen, guvenilir nufus kayit ve takip sistemi.
    2) tam donanimli birinci basamak saglik orgutleri
    3) iyi yetistirilmis, becerikli hekim disi saglik elemanlari
    4) hizmet veren saglik biriminin tam oraganizasyonu.
    5) merkezden degil, hizmetin verildigi yerden organize edilen idari yapi.
    6) ust basamak saglik orgutleri, birimleriyle tam olarak desteklenmis saglik agi.
    7) tabii ki de becerikli, yetenekli hekimler.
  • ankara'da temmuz ayında başlayan uygulamaya izmir marşıyla koşarak başlayan hekimlerin bir kısmının, ocak ayında mehter marşıyla yuvalarına döneceğini tahmin ettiğim sistem.
hesabın var mı? giriş yap