• (bkz: overpowered)
  • o kadar nerflenmesinden sonra hala dan dun vuran herodur. pek görülmüyor artık ama prosu gelince de acı verici deneyimler yasatıyor hala. ustası olmak zor aslında çünkü çok fazla squishy ama ustalasınca da durdurulması zor.

    edit: yok yok cidden kamyon gibi vuruyor.
    edit 2: maalesef baya nerflediler, artık o kadar vurmuyor.
  • league of legends en iyi combo magedir. bakmayın assasin, stealth, melee yazdığına.
  • uygun itemlar ile rahatlikla 1 saniye icerisinde 800-900 dmg verebilen champion. lakin stun, surpass vb bir sey yedigi takdirde dan diye oluyor. mesela sion gibi stun atabilen bir tanky fighteri teke tek almak zordur.
  • league of legends semalarında ana siken champion olarak anılmaktadır efenim.
  • vi yi bile counter layabilir, kendisi 'feedlendiği' taktirde babası gelse tanımaz. main champ imdir, canımın içidir. yeni akali oynamaya başlayan varsa tek önerim oyunun başında fazla agresif olmaması, harasslamasıdır. ayrıca çok tank değildir , çabuk ölür. bu yüzden 6. level a kadar sakın önünüze gelene dalmayın. w skillinizin kıymetini bilin, akaliyi akali yapan şey o skilldir. hextech gunblade i ilk çıkın , ayrıca aktifi de çok güzeldir bu item in. sorunuz olursa seve seve cevaplarım akali ile alakalı, yaklaşk 70 kere oynamışımdır akaliyle.
  • main herom olup eğer feedlenirse siz daha "anam akali geldi" demeye varmadan sizi öldürebilecek herodur
  • güçlü karakter. dendiği gibi counter'ı pembe ward'dır (pembe totem, görünmezlik totemi). nice akali pembe ward olduğunu bilmeden "görünmez" halde durur. bi de dururlar öylece sadece, bizim onları görmediğimizi sanır, ta ki kafasına stun'ı yiyinceye kadar.
  • kesinlikle düzene oturtulması gereken karakter.

    midde başlıyorsanız zaten ultiniz açılana kadar bir boka yarayacağınız düşüncesini kafadan atın. 6 lvle kadar çok pasif oynamak zorundasınız, hep geride durursunuz. hiçbir yeteneği sizi midde tutamaz, hele ki tehditkar bir karşı takım karakterine şansınız çok azdır. bu yüzden hep geride durursunuz, karşı takım minyonları sikip, lvl atlarken, siz çok geç ulti atarsınız. tamam buraya kadar kötü, akali'nin en büyük handikapı bu işte.

    sonrası karşı takım için kötü oluyor. ultisi açılınca da tam bir çılgına bağlayan hatun oluyor. durduruna aşk olsun. bir de eşyaları güzel dizersen akali'li bir takımın yenilmesi çok zor. bu bağlamda ultisi açılana kadar midde ya jung yardımıyla ayakta durması gerekiyor ya da hep pasif oynaması gerekiyor.

    işte bu sebepler yüzünden düzeltilmesi gerekiyor. 6 lvl öncesi yeteneklerindeki hasarı biraz daha arttırıp, 6 sonrası ortaya çıkan ultisi için azaltma yönüne gidebilirler. ki böylelikle dengelenebilir bir karakter olabilir.

    her an geberebilirim korkusuyla 6 lvle kadar midde tutunmak nedir, sen bilir misin ey lolcü.
  • lol (namı diğer league of legends) oyunundaki en sevdiğim ve hakkını vererek oynamaya en yatkın olduğum karakterdir. orta koridorda karşısına susturan ya da sersemleten kimse gelmedikçe oyun ortalarında artık önüne geleni (hatta bazen ikisini) doğarayacak hale gelir. görünmez olur, duvarların ötesinden kafaya atlar, teleport ile diğer koridorlara ansızın gidip rakipleri temizleyerek koridoru boşaltıp geri döner, ortalıkta görünmediği (ss) vakit rakip takımın rektumunda bir hareketlenmeye neden olur vs...

    oyun başlarında koridorda savaşırken asıl olan, karşıdaki oyuncunun kafasında damgayı (q skill) sürekli aktif tutmaktır, nitekim bir şekilde artık bire bir dövüşe girildiğinde o damga tetiklenecek ve hiç beklenmedik bir ekstra hasar verecektir. bunun yolu da minyonların olduğu bölgeye w atarak oralarda "durmak"tan geçer. rakip yaklaşırken kafasına q atıp, kaçarsa minyon doğrama ve kaçmazsa geri çekilip last hit alma yöntemi genelde uyguladığım ve netice aldığım yöntemdir. ulti geldiğinde ise garantilemek için iki adet dolmasını beklerim, rakipte kafada damga varsa zaten garanti, yoksa tutuştur ile alır dönerim. ender olarak kuleye kaçabilenler olur, o da benim yeteneksizliğimdendir diyelim.

    takım savaşlarında akali kesinlikle ortama dalacak bir karakter değildir. mümkünse arkadan dolaşıp öncelikle adc karakterleri indirmesi efsane olur. iki adet canı tam adc'yi üç saniyede kesebilecek bildiğim tek karakter akalidir. böyle bir durumda zaten ilerdeki tanklar desteksiz kalır ve kesilirler. bu da katliama neden olur ki naaparsanız yapın ondan sonra.

    takım savaşı öncesinde alınacak pozisyon önemlidir. orta koridorda rakibe yakın kule altı veya üstü çalılar idealdir. hem ortamı görür hem de duvar üstünden yakın olan rakibe r ile atlayabilirsiniz. böylece "la nerden çıktı bu amuğak.." diyene kadar adc'lerden birini alır, öbürünün canını yarılarsınız. vakit bulup da w atabilmiş iseniz zaten diğer adc de ölmüş demektir, sonra tanklara dalarsınız. bu arada armut toplamayan takım arkadaşlarınız bi ya da ikisini almışlardır muhtemelen. kalanları da r ile toplarsınız ve iş biter.

    henüz yeni (yaklaşık üç ay diyelim) bir oyuncu olmama rağmen neredeyse her zaman akali ile oynadım, daha sıfır seviyemden itibaren 30 level arkadaşlarımla oynadım, çok ezildim, çok feedledim, ama bugün onlarla oynarken 27-8-12 gibi bir istatistikle takımın 55 öldürüşünün yarısını tek başıma almış olmanın mutluluğunu yaşıyorum. üstelik son bir ay içerisinde iki kere penta almış bulunuyorum, ki bu çok yetenekli olduğum veya ks attığımdan değil, akalinin "r" yeteneği ile takım savaşı ve sonrasında önüne gelene veya önünden kaçana atlayıp canı 2/3 oranında kalanları da kolayca harcamasından kaynaklanmaktadır.

    bu arada kim ne derse desin, sallayın sıça büyüsünü, teleport gibisi yoktur. rakip mavi ve kırmızı buff çalılarına koyacağınız birer ward ile rakip jungle'ın sinir krizi geçirmesini sağlayabilir, alt ve üst koridordaki rakipler henüz hiçbir şeyin farkında değilken tepelerine binebilir, böylece ekstra seriye bağlayarak alarak daha bir büyüyebilirsiniz.

    son olarak karşınıza annie veya fiddlesticks gibi susturan ya da sersemleten rakip gelirse mümkünse orta koridoru boşaltın yerinize başkası geçsin. ben o sorunu çözemedim henüz. hele fiddle'ın allah bin türlü belasını versin.

    ayrıca yarın kapımı çalıp kanlı ay kostümü ile gelirse en bi şükela olur.
hesabın var mı? giriş yap