• a dostlar şu akbank direkt internet uygulamasının algoritmasını geliştiren ekipten birini tanıyan varsa görende vaktim bol okuyorum için bir şamar aşk etsin alın çatına!
    kısa özet:
    1. uzun bir isminiz varsa yaşayacağınız abuk bir durum var. benim üç ön adım, bir soyadım var. yani aslında bir adım, iki göbek adım, bir de soyadım.
    "vaktim bol okuyorum netekim" gibi düşünün ya da "ali ahmet mehmet kaya" gibi. aminoasitlere boğulasıca algoritma öyle durumda ilk iki ismi ad, üçüncüyü soyadı gibi düşünüyormuş. akbank direkt uygulamsında "lütfen soyadını yaz" denilen yere soyadını değil, üçüncü ismini yazman gerekiyormuş. ancak bu arada sana gelen cep onaylarda falan sürekli sayın netekim, sayın kaya gibi soyadınla hitap ediliyor. behey ibiş oğlu gebeş, madem sms hizmetinde soyadımı görüyorsun, neden akbank direkt'te bunu yapamıyorsun diyelim ki yazılmcı ile kavga etti. sistem böyle kaldı. neden bir yere yazmıyorsun "eğer çok adın varsa soyadı yerine üçüncü adını yaz" diye. ben müneccim miyim, sen salak mısın?

    2. yeni kart tahsis sözleşmesinde altı aylık 60 küsur lira kart işletim ücretini kabul ediyorum gibi bir madde (altı yıldır bddk kararı ile yasak olmasına karşın) hala yer alıyor.

    genişletilmiş halet aktarımı:
    talihsiz olaylar silsilesi bu cumartesi günü bir akbank atm'sinin benim kartımı leziz görmesi ile başladı. birkaç işşimi halledip iznime ve tatilime dönmek üzere cayır ağustos sıcağında şirin beldemiz izmir'e geldim. otomatik fatura ödeme talimatlarım olan akbank hesabıma para da yatırayım arada diye düşünerek bir atm önünde durdum. kartımı atm'ye af buyrun soktum. şifre girme ekranını elim tuş takımında beklerken ekranda şifre girilecek dört haneli, yıldızlı menü yerine "size tanınan sürede işlem yapmadığınız için kartınızı yidik" gibi salakça birkaç kelime belirdi. ulan oğlum, kartı(afbuyrun) sokalı nanosaniye olmuş. ne işlem yapayım neyse. dedim bir şu akbank hattını arayayım da konuşayım. aradım dedim "falanca no'lu atm cihanızda sorun var mı? birisi müdahale etmiş olabilir mi böyle saçma birşey yaşadım" dediler ki kartınızı geçici süre ile bloke edelim. e, makul. biri atm'ye müdahale ettiyse falan iyi olur. bu arada altını çizerek belirteyim izmir öğlen sıcağında telefonda bekle, o iğrenç müziği dinle falan zar zor ulaşılmış "yetkili". dedim benim kaygım otomatik ödemeler. hesap bakiyemi öğrenebilirsem ona göre panik yapayım, başka yoldan yatırayım faturaları. izmir yazında klima demek 3-4 yüz lira demek. parasında değilim. faturayı ödemezsen elektrik kesilecek, toton pişecek demek. bebek isilik çıkartacak, eşim arıza çıkartacak, ben muhtemelen şeytan çıkartacağım ki bilinen katolik mealinde değil...
    sizi dedi aktarayım bir numaraya, öğrenin bakiye. dedim teekkür ederim. 18 dakika dostlar. 18 dakika meşgulde bekledim. "bütün müşteri temsilcilerimiz meşgul olduğu için dng diling ding". bu arada elimde reçete daha eczane var ve saire.. ne olur ne olmaz atm'nin başından ayrılmak istemiyorum... ki rezalet daha başlamadı...
    en son bir "yetkili" ile haberleştik. bakiye sıkıntısız. oh. dedim başıma bunlar geldi. "aman dedi 48 saat içinde kartınızı teslim alıp bizi arayın, geçici blokajı kaldıralım yoksa sistem kartınızı iptal eder. yeni kart çıkartmanız gerekir. ".
    ulan pazartesi günü de izmir'e dönmem gerekecek. o şubeye gidip 48 saat dolmadan kartı açtırmam... geçici blokaj işlemi yapan "yetkili" keke bana bunu söyleseydi.. neyse. rezalet hala gelmedi...
    bir sıcaktan yamulmuş cumartesi, bir "yarın yine izmir'e döneceğim, tüh" pazar sonrası ben el mahkum döndüm. 48 saatin dolmasıa bence gayet makul bir yarım saat var. ancak şube tıklım tıklım. bu arada benim kartımı iç eden atm bakımda. arkasını açmış kurcalıyorlar. güvenlik elemanına gittim. dedim bu cihaz benim kartımı yedi. yarım saat vaktim var. ne yapayım. dedi abi sıra numarası al. yoksa beni linç ederler. yahu dedim, yarım saate kartım ölecek? kem küm...
    bir gişeye gittim.yaşlı ve demansa çeyrek var amcanın işi bitti. diğer müşteri gelmeden derdimi anlattım. hanımefendi de "şube kalabalık, sıra numarası alın" dedi. "sizin bozuk atm'niz yüzünden iki günüm zehir oluyor, tatilimden kalıyorum, bir de bekleyip kartımın bloke olmasına seyirci mi kalmamı bekliyorsunuz tepkisizce gerçekten?" gibi bir soru sordum. sesimdeki sakinlikten, yüzümden ya da olayın garabetinden bilinmez hanımefendi alert oldu. beni birine gönderdi. o başka birine. derken 48 saat doldu. dediler size yeni kart tanımlayalım. ok. tanımlayın. ben denize dönmek istiyorum yahu. bu arada hakkını yemeyiyim, çok nazik insanlar. bir kart verildi, birkaç imza lazım dediler. o da tamam. ana, o da ne? "kart işşletim ücreti olarak "altı aylık 69 lira 80 kuruş mu ne afbuyrun *kimsonik bir miktarı ödemeyi taahhüt ediyorum" gibi bir şey yazıyor koca harflerle. dedim bu nedir?
    cevap aynen şu: "bu zaten yasak. biz tahsil etmiyoruz öyle bir para. sistemdeki matbu dilekçeyi düzeltmediler altı yıldır"...
    yuh!
    neyse...
    elim mahkum attım imza, aldım kart. indim arada öğle tatili başlamış. ortalık tenha. atm'ye taktım kartı geçici şifreyi yenisi ile değiştirdim. vardım evime. internet ödemeleri için akbank direkte yeni kartla bir gireyim dedim. kayış oralarda koptu...

    şimdi efendim malum cep telefonu ya da bilgisayar ile akbank direkt uygulamasından giriş yapmaya çalışırken size sms ile güvenlik kodu ve sair bilgi geliyor. bütün bu aşamalarda bana "sayın soyadı, şöyle şöyle" diyorlar. akbank direkt uygulamsında bir noktada "kullancı adınızı girin, eğer önceden bir kullanıcı adı tanımlamadıysanız bu sizin soyadınızdır" diyor. yahu yazıyorum soyadımı. "yanlış girdiniz". peki, türkçe karakterleri değiştireyim. "yanlış". hepsi küçük harf? yok. ilki büyük, kalanı ufak yok!!!
    dene dene kombinasyon kalmayınca aradım 4442525'i. "değerli müşterimiz tüm hatlar dolu, az bir bekleyin" faslından sonra bir müşteri temsilcisi. dedim olay budur. ben iyi kötü phd yapmış bir kişiyim. soyadımı yazamıyor olamam. dediler ki, biz resetledik. şimdi soyadınızı hepsi büyük harf, türkçe karakterlerle yazın, olacak. teşekkür ettim. tekrar aktivasyon ,ıvır zıvır o ekrana geldik. yazdım soyadımı. "yanlış girdiniz" diyor. ulan elim ayağım titredi. tatilimi yediniz, beni kendimden şüpheye düşürdünüz, tamam yaptık dediniz hala tısss!!!
    tekrar 4442525. başka bir hanım. aktardım meramımı. o sağ olsun dedi ki eğer toplam üçten fazla isim ve soyisim varsa sstem üçüncüyü soyisim olarak algılıyor. bakın, dedim, doğru mu anlıyorum? soyadım yerine üçüncü adımı mı yazacağım? evet dedi. bakın dedim emin misiniz? bütün smslerde bana sayın soyadı diye hitap ediliyor. o iki sistem farklı dedi. oha?!
    peki dedim. denedim. şükür oldu.

    şimdi abi sene 2019. benim "isim1 isim2 isim3 soyisim" şeklindeki tam adımı sms yolarken anaiz edip bana sayın soyisim diye hitap eden sistemin var mı? var. elinde bir isimler veritabanı yok mu? o da var. ulan belli ki benim isim3'üm soyismim değil. ısrarla "buraya soyisminizi yazın" dediğin yere neden soyismimiyazınca olmuyor? madem algoritma öyle, neden bir açıklaman yok iki satır? velev ki o da yok, öbürü de yok, ilk konuştuğum sayın hanımefendi neden beni yanlış yönlendiriyor?
    yahu tatilimin iki gününü yediniz be ibişler, hala neden kart iletim ücreti ödemeyi taahhüt ettiriyorsunuz?

    daha da eyyorlarım da sanırım en sadık okuyucu bile bayılmıştır.

    akbank en kötü banka değil. akbank direkt de en kötü bankaçılık uygulaması değil elbette. ancak bu yazdıklarımı hatta ziyadesini fiilen yaşadım. işbu yazıdan dolayı akbank namına bana dava mava açacak biri olursa ulaşsın buradan. gsm numaramı vereyim. malum kalite kontrol maksadıyla görüşmeler kayıt altında. kalitenizi, kontrolünüzü, görüşünüzü, teknolojinizi, yazılmcınızı, donanımcınızı, onların hocalarını ve saire külliyen sevgiyle kucaklayarak sonlandırayım. koccaman, uzun uzun, sert ve hışımla kuccaklıyorum. aferin size. bravo!
  • amme hizmeti özet geciyorum

    arkadaşın ismi 3 tane.
    armando diego batista maradona gibi.akbank sistemi maradonayi değil soyismi olarak batistayi alıyormuş.mevzu bu.
  • anlatım güzel rezalet güzel. geçmiş olsun.
  • hortlatmalı edit: yeşili yakmış akbank. "değerli vaktim bol size daha iyi yardımcı olabilmek için iletişim numarınızı paylaşır mısınız" diyor. paylaşmam tabii ki şekerim. anonimlik esas olan ambiyansta numara istemek ne ayak bar çapkını gibi. bir şey yapmaya niyetin varsa mevzu açık. algoritman hatalı. düzelt. bu ülkede tek +3 isim sahibi akbank müşterisi ben olamam ya?
hesabın var mı? giriş yap