• güncel türk siyasi tarihine acilen kazandırılması gereken, ahlaklı ve cesur siyaset yapan her kesimin çok kolayca edinebileceği beceri.

    - barış sürecinin başarısızlığa uğramasından sonra arttırılan pkk terör örgütü ile mücadele sırasında, hükümete muhalefet yapan herkesi pkk'lı yapan,

    - siyasi güç ortaklığı yapılan fetö (fetullah gülen terör örgütü) ile çatışma başladığı zaman yine hükümete muhalefet yapan herkesi fetö yapan,

    - desteği ile iktidara gelip, desteği ile güçlendiği abd ve batı devletleri ile siyasi çıkmaza girdiğinde hükümete muhalefet yapan herkesi abd ajanı, batı destekçisi yapan

    bu siyasi iktidarın, muhalifler arasında ayrım yapma becerisinin ne yazıkki olmadığını, bu yüzden birlikte yaşayan bu halkın gitgide birbirine kin duyduğunu, kutuplaştığını, siyasetin kavga - savaş arenasından kurtulamadığını görmek zor değil.

    bu ülkede hükümete muhalif radikal olmayan kesimin düşünceleri ve çizgileri her zaman aynı:

    - pkk bu ülkenin en büyük problemi, silahlı - silahsız mücadele edilip bitirilmesi gereken bir terör örgütüdür.

    - fetullah gülen terör örgütü başı (zamanında hoca efendi), din üzerinden siyaset yapan ve din sömürüsü ile devlet içerisinde örgütlenen, yurtdışında yaşaması sebebi ile kontrol edilemeyen oldukça tehlikeli dini bir örgüt lideridir. 2004 yılında mgk'de alınan fetullah gülen'i bitirme planında kararlaştırıldığı ancak imzaları olmalarına rağmen dönemin hükümeti tarafından uygulanmayan eylemlerin yapılması gerekir.

    - türkiye cumhuriyeti bağımsızdır bir demokrasidir ve halkı kendi kararlarını alır. ne dış destekli darbe ile ne de dış destekli propaganda ile yönetimi şekillendirilemez. ancak bunu engellemek; bağımsız medya ile bilgilendirilen eğitim seviyesi yüksek bir halk, ekonomisi güçlü ve bağımsız bir devlet, laiklik anlayışı ile güçlü bir ordu ile olur. ülkenin ebedi bağımsızlığı da bunlar hedefleyerek sağlanabilir.

    bu düşüncelere sahip, radikal olmayan muhalif kesim; siyasi çıkarlara alet edilerek, terörize edilmesi ancak politik becerisizlik ve eleştiri ile mücadelede korkaklık ile açıklanabilir.

    ve ne yazıkki, güncel türk siyasetinin kemiğini oluşturan bu becerisizlik, acilen kurtulmamız gereken hain bir düşünce şeklidir.
hesabın var mı? giriş yap