• üst edit: bana akpli diyenler, seçimden önce de en vatansever sizdiniz en akp karşıtı sizdiniz. pironuzu nerenize soktunuz ulan çıkartın da bi görelim.

    hakedene hakettiği gibi cevabı geç de olsa vermiştir.

    kaynak

    ulan şu kadına akp yalakası diyen karakter yoksunları, kadın masadan kalktığında da aynısını dediniz. hain pironuz, hain o çok sevdiğiniz partinin başındakiler. en çok akp yalakası, seçimde evet mührünü bastıklarınız.
  • son yaptıklarıyla akp'nin yalakası olduğunu resmileştiren, azalarak bitmek üzere olan proje partisinin liderinin saçmalaması.

    ekleme: kk savunucsu oldugumu dusunenler olmus, kk'nun amk. ülkenin bu halde olmasının sebebidir kk. kk'nın gitmesini başından beri savunanlardan biri benim. kk, imamoğlu'nun siyasi zekasıyla partiden gitmiştir. biraz zeki olun, olmaya çalışın en azından.

    ekleme2: masadan kalkıp geri oturduktan sonra cumhurbaşkanı adayı açıklanırken "yüzünüz asıktı" sorularına "ters ışıktandır" diyerek cevap vermek korkaklıktır asıl.

    ekleme3: o.ç. aktroller özelden küfür edip saldırıyor. adı üzerinde işte o.ç.
  • --- spoiler ---

    son yaptıklarıyla akp'nin yalakası olduğunu resmileştiren proje partisinin liderinin saçmalaması.
    --- spoiler ---

    o proje partisi sayesinde 25 yıl aradan sonra ankara ve istanbul'u chp aldı. kazanacak aday dedi, siz piro dediniz. yetti artık sizden olmayanı sizin gibi dusunmeyeni aktroll diye etiketlemeniz.
    evet tüm anketlerde önde olmalarına rağmen imamoğlu da mansur da aday olmaktan korkmuştur.
  • doğru demiştir. bu ülke mağdur sever, mağdur edebiyatı sever. ekrem ben adayım deseydi ve sonrasında içeri alınsaydı kahraman olurdu ama korktu, korktular.
    hem ayranım dökülmesin hem götüm sikilmesin kafasında muhalefet yapılmaz.
  • şu kadına akp yalakası diyen insanların 1 yıl önce pirommmmm diye sanrılar gördüğüne eminim
  • evet cb olması için çabalayan kendisiydi , cb olma cesareti gösteremeyen kişiye korkak demiş. bence normal bir söylem . hukuki karşılığı nedir bilemem
  • bu zamana kadar dememesi bile hataydı, gerçekleri çok kibar bir dille söylemiş, hatta az bile demiş.

    kılıçdaroğlu'nun adaylığı belli olmadan önceki süreci iyi hatırlayın, hem sokakta hem de tüm sosyal medyada imamoğlu ya da yavaş'ın adaylığıyla seçimin kazanılmasına neredeyse kesin gözüyle bakılıyordu. yozgat'taki en azılı muhafazakar dayı ya da konya'daki "türbanıma karışırlarsa" endişesi yaşayan ayşe teyze bile "kılıçdaroğlu'na oy vermem ama imamoğlu ya da yavaş'a oy veririm" şeklinde konuşuyordu, eminim ki çevrenizde de durum böyleydi. "aday yıpranmasın" diye düşündüklerini ve kılıçdaroğlu'nu asla aday yapmayacaklarını düşünüyorduk, hatta meral akşener'e birisi "gözünüzü seveyim kılıçdaroğlu aday olmasın, bak imamoğlu ya da yavaş aday olsun" bile demişti, hatta ben bile burada (bkz: "2 mart 2023 kılıçdaroğlu adaylığına tepki bırak") diye başlık açtım da, 100 sayfa entry girilmişti, milyonlar istemiyordu bu en büyük akp'li kk'nin adaylığını. sonuç ne oldu ? ulan yıllardır en ufak bir itibarı olmayan ve "ssk'yı batırdı" yaftası üzerine yapışmış adamı, utanmadan karşımıza aday diye çıkardılar.

    milyonlar tepki gösterdi, imamoğlu ve yavaş'a aday ol diye yalvardı, ama onlar "bakın bizi aday yapmıyorlar, anketlerde kk kaybetmesine rağmen zorla aday olmak istiyor, bu sebeple ben ya da mansur başkan bağımsız aday olacak" dese ve tanju özcan'ın yaptığı gibi tüm halkı chp önüne davet edip destek isteseydi, ülke öyle bir ayaklanırdı ve muhalefet öyle bir birleşirdi ki, kk aday olmaya cesaret bile edemezdi.

    şimdi bu iki başkan belediye başkanı olarak siyasetlerine devam etmek istiyor, korkaklıklarıyla bizi 5 yıl daha akp'ye teslim etmişken, bunların sırf bizim akp karşıtlığımızdan faydalanarak belediyeyi kazanmasının bana ne gibi bir faydası olacak ? zabıta mangalarıyla devletçilik oynasınlar diye mi oy vereceğim ? ne güzel dünya ya! sen halk için elini taşın altına koyama, cesur bir şekilde "halkın desteğini istiyorum, kılıçdaroğlu kaybedeceğini bile bile aday olmak istiyor, gelin bu düzeni hep birlikte değiştirelim" diyebilecek adamlığı sergileyeme, akşener'i kurtların önüne at, ondan sonra istanbul ve ankara için destek iste.

    pısırık pısırık "genel başkanım da genel başkanım, aman aramızda kalsın kazanıyoruz" diye diye dalga geçtiler resmen bizimle, umarım kazanamazlar ve siyaset tarihinden silinerek giderler.
  • haksız mı ? en kötü zamanında chp yüzüne bile bakmamışken akşener bizzat saraçhane'ye kadar giderek ona kol kanat gerdi. cb adaylığının yolunu açtı ama imamoğlu halkın isteklerine sırtını dönüp gitti kk'ya biat etti. sonuç ortada. alınmaca gücenmece olmasın ! mansur'da ekrem'de korkaktır. çay çorba dağıtmaya devam etsinler.

    edit: cidden kafayı yiyeceğim. hala kıılıçdar öven var. biz akpyi nasıl gönderelim bu itaatkar çomarlarla. cidden delireceğim. chp çomarıda aynı akp çomarıda aynı.
  • edit: alınan şukulara rağmen karma puanımı 15 puan düşürmüş bu yazı. demek ki birilerinin zoruna gitmiş. zorunuza gitmesin. ekrem korkaktır. korkağın öde gidenidir. bugünleri yaşamamızda erdoğan ne kadar sorumluysa, ekrem de, kemal de o derece sorumludur. ekrem bundan 5 sene sonrası için daha çok sorumludur. zorunuza gitmesin, yaşı gençtir, sonra cumhurbaşkanı olur demeyin. kaybedilmiş her günümüz pırlanta değerindedir ve bu günleri kaybetmeye mahkum bırakıldık. 5 sene 20 senenin çeyreği yapar. az süre değildir. toplum çürüdü, çürüyor, çürüyecek. bunda payı olan herkes elini taşın altına koymayanlardır ve ekrem imamoğlu da onlardan biridir.

    -----

    katıldığım açıklamadır. imamoğlu hakikaten korkaktır.

    eğri oturup doğru konuşmak gerekir. chp'nin başına bir nelson mandela, bir mahatma gandi (şeklen değil, fikren) gelmediği sürece akp'den kurtuluş chp'nin eliyle olamayacaktır.

    kılıçdaroğlu, gandi'ye benzetilmiş, gandi'nin pasif direniş mottosunun sadece pasif kısmını almış ve bu suretle bütün kurumları akp'ye emanet etmiş, sonuçta ise bir toplumsal çürümeyle bizi yüz yüze bırakmıştır.

    meral akşener, 6 mart'ta koyduğu tavırla ekrem'in cumhurbaşkanlığı yolunu açarak, onu bir mandela yapmak istemiş, imamoğlu ise bunu elinin tersiyle itmiştir.

    daha sonra kurultayda imamoğlu'nun aday olmasını isteyenler ona ikinci bir fırsat vermek istemiş, o ise ben belediyede iyiyim demiştir.

    imamoğlu'nun desteklediği aday olan özgür özel ise kılıçdaroğlu'nun muadili (evet eczacı deyimiyle) olduğu için gelinen noktada bir sene önceki chp'yle bugünkü chp'nin hiçbir farkı yoktur. imamoğlu ise bu kurultayda özel'i desteklediğini açıktan bile ifade edemeyerek üçüncü kez korkaklık yapmıştır.

    geldiğimiz noktada iyi parti'nin destek vermesi gereken bir chp, ya kitleleri peşinden sürüklemelidir, ya da kitleyi kendi görüşüne getirerek peşinden sürüklemelidir. ama her türlü peşinden sürüklemelidir.

    aksi durumda, mevcut statükodan çıkışımızın çaresi, mevcut statükonun zıttı görüşte bir siyasi parti değil, aksine mevcut statüko ile aynı şeyleri savunan ama farklı bir yerde duran bir parti olmalıdır. yine de bu parti de kitleleri peşinden sürüklemelidir.

    dolayısıyla akp'nin karşısında kitleleri peşinden sürükleyecek bir siyasi parti ve lideri olmadığına göre, bunu siyasete yeni bir soluk getirmesini dilediğimiz imamoğlu gibi insanların korkaklığına borçluyuz.
  • son 4 senedir kendisini sevmesemde doğru açıklama yapmıştır. imamoğlu ve yavaş siyasi ikballeri uğruna, memleketin ikbalini düşünmeden, minnoş minnoş kılıçdaroğlu'nun dizinin dibine koşmuştur. imamoğlu'ndan zaten beklenen bir haraketti o kılıçdaroğlu kaybetsinde ben chpnin başkanı olayım derdindeydi oldu. yavaş'dan beklemiyordum, vatanperver zannediyordum değilmiş. o da klasik siyasi rahatsızlığı olan koltuk bağımlılığına yakalanmış.
hesabın var mı? giriş yap