• bir harika avci ve hakan ural filmi. hakan ural ozellikle pek bir toydur bu filmde. senaryo da iddiali bir sacmadir. dort genc hayrani olduklari sanatci harika avci'yi (starring as harika avci herself) hepimize isteye isteye verir du$uncesi ile kacirirlar. (gercek) lakin harika herkese vermekte e$it heveslilikte olmayacaktir.
  • bu parçanın bir de harika avcı versiyonu vardır. her nekadar müslüm baba 'nın yorumu ile bilinsede bu parça, harika avcı 'da oldukça iyi sayılabilecek bir şekilde parçayı icra etmiştir. bu parça alışırım adlı filmin son sahnesinde harika avcı 'nın sesinden çalmıştır.
  • hakan uralın temiz aile çocuğu rolunde karşımıza çıktığı deneysel-arabesk film.

    --- spoiler ---
    hakan ural, kadın donu koklamaya bayılan bir şişman arkadaş*, benzincide harika avcının bacaklarına bakmaktan iflahı kesilen tecavüzcü coşkun ve en az diğerleri kadar ağzı yüzü seçilmeyen uzun boylu bir abimiz harika avcıya hastadırlar. bu uğurda organize olurlar (tecavüz timi). harikayı kapatırlar eve. hakan dışındakiler "ver ha ver ver ha ver" modunda sabah akşam harikaya kerkinirler. dubleks evin yukarı katından aşağıya her inenin fermuarıyla haşır neşir olmasından kıllanan hakan ortalığı birbirine katar. harika avcı ise sabah akşam tecavüze uğradıktan sonra bile usanmaz hakanla kendi isteğiyle sevişir. belki de filmin ismi burda saklıdır.
    --- spoiler ---
  • gokben in severken yoruldum albumunde gayet guzel seslendirdigi sarki.
  • kısmet değilmiş mutluluk
    unutmaya çalışırım
    bir sevenim olur elbet
    sevmesende alışırım

    sende açsamda gözümü
    yoktu bu aşkın çözümü
    zaman avutur gönlümü
    hasretine alışırım

    hep aynı kalsa acılar
    insanoğlu nasıl yaşar
    birgün küllenir anılar
    yanmayada alışırım

    sende açsamda gözümü
    yoktu bu aşkın çözümü
    zaman avutur gönlümü
    hasretine alışırım

    söz : gönül şen
    müzik : atilla alpsakarya

    boyle bir şarkıdır bu.
    safiye soyman da fingirdek bir versiyonunu soylemişti. klibi döndü kral tv'de bir dönem. ben alıştıkca sevmiştim bu şarkıyı.
  • harika avcı'nın 1987 de çıkardığı albümüne adını vermiş ve kendisinin bütün hayatı boyunca söyleyip söyleyebileceği en hoş parçadır.
    aynı zamanda o albümü çıkarttığı yıl içerisinde bir de adına film çektirmiş ve çıkarmıştır.

    ancak filmin konusu ile alışırım parçasını kullanmanın anlamı ne hala çözebilmiş değilim.şarkıdaki o duygu yüklü sözlere bak filmin içeriğine bak diyesi geliyor insanın.hayır yani parçayı da çok seviyorum duygusal zamanlarıma hitap ediyor ama filmi izleyince ise nihat gencin deyimi ile "biz türk filmlerindeki tecavüz sahnelerini izleyerek masturbasyon yapmış bir halkın çocuklarıyız, kimse bizden saf ve temiz duygular beklemesin" moduna giriyoruz ne yapalım yani...

    şahsen arzu filmiyle beraber benim için yeri özel yapımlardan biri.erdal tosunile ünsal emre bu filmde rolünü 10 numara oynamışlardır,tecavüzcü çoşkundan bahsetmiyom bile zaten .
  • dün sabah 7'ye doğru başladı bir kanalda, oturduk izledik iki arkadaş... çok ilginç bir senaryo; replikler, düplikler deneysel... hayatımızda izlediğimiz en kötü film olduğuna karar verdik. sonunda da böyle bir yönetmen bitişi, ucunu açık bırakma, düşünmeye sevketme falan... biter bitmez arkadaşı kriz tuttu. zor kendine geldi...

    efendim film seksenlerde var olan albümün hit şarkısının ismiyle film yapma ekolünden geliyor. şarkı 'alışırım' olduğu için de senaristler düşünmüşler. "ulan nası yapsak, neye alışsa bu kadın, neye, neye..." diye. sonunda da ampul yanmış bir tanesinin kafasında... konu şöyle;

    --- spoiler ---
    harika avcı kendisini oynuyor. filmin en başında hiç bilmeyen birisine harika avcı'nın ne kadar ünlü olduğunu empoze etmeye çalışan kareler var, bütün gazetelerde boy boy harika avcı fotoğrafları, ful çeken gazinolarda şarkı söylemeler falan. bir de kendisine hayran 4 kafadarımız var.

    bir gün 4 kafadarımız artık harika avcı ile tanışmaları vaktinin geldiğinden dem vururlar. bu arada filmin muhtelif yerlerinde kendisini 6 yıldır takip ettiğini beyan eden hakan ural bir gazete küpürü çıkarır... harika avcı orada "benim erkeğim benim için her şeyi göze almalı, kültürü cartı curtu önemli değil, beni ben için sevmeli" nevinden birşeyler söylemiştir. hakan ural bunu dayanak yaparak, harika avcı'yı kaçırıp ona iyi davranarak kendilerine alışabileceği tezini ortaya atar. neymiş efendim etrafı dalkavuklarla doluymuş, biz ona çok iyi davranırsak bize alışırmış, istediğimizi elde edebilirmişiz vs... bu arada hep bir "biz" teması. ulan birisi de çıkıyor demiyor ki ulan biz 4 kişiyiz hangi birimizle yatıcak gerzek misin sen diye. akıllarına yatıyor diğerlerinin de. kaçırmaya karar veriyorlar. bu arada iyi niyetliler ya, harika avcı korkmasın diye de 'bayıltarak' kaçırmaya karar veriyorlar. uzatmadan, bayıltıyorlar ve yatağa bağlıyorlar... hiç korkmuyor harika avcı.

    sonra gene kendi aralarında anlaşmalar, bakın tecavüz yok, iyi davranıcaz ona göre, alışsın bize, sabredin vs. demeler. o ara uyanıyor harika avcı, yanına çıkıyorlar. o kadar anlaştılar iyi davranıcaklar ya bi 2 dakika falan sizli bizli sohbet ediyorlar. sonra bi tanesi dayanamıyor ‘bırak bu iyi kadın ayaklarını, bütün herkes üzerinden geçti, artık sıra bizde’ diyor, dışarı çıkıyorlar aralarında konuşmak için. lafı söyleyen dayanamıyor, odaya giriyor ve tecavüz ediyor harika’ya. buradan sonra olay turnikeye dönüyor... tecavüz eden fermuarını çekerek aşağı inerken ‘bir de ben tadına bakayım’ diyerek sırayla herkes çıkıyor yukarı... öyle bir döngü başlıyor. hakan ural’a sıra geldiğinde harika avcı çoktaan ‘alışmış’ oluyor.

    giriyor odaya harika: “işini gör ve git, uyumak istiyorum” diyor. “yok ben o yüzden değil bi ihtiyacınız vardır diye gelmiştim” diye sempatik oluyor hakan ural. çözüyor harika’yı bi su tutsun falan diye, neyse sonra gene bağlıyor vs...

    ertesi gün harika avcı kendi kendine “bunlardan kurtuluş yok, bari elimi ayağımı çözerler” diye düşünüp çözdürüyor kendisini... “ben artık uslu kız oldum” diyor bir tanesine, çözüyorlar... turnike gene devam... hakan ural giriyor, bir bakıyoruz ki harika avcı ‘alışmış’... “ha bir eksik, ha bir fazla; ne istediğini biliyorum, sen de gel bakalım” diye saldırıyor hakan ural’a. sonrasına ertesi gün adamlardan çirkef olanıyla bir sahnede harika avcı. adam: “bizim romantik aşık da siftahı yapmış dün” diyor. harika avcı “bu konulardan bahsetmek istemiyorum” diye konuyu geçiştiriyor....
    --- spoiler ---

    sıkıldım... enteresan bir tecrübeydi ama, izleyiniz mutlaka.

    favori repliğim: harika avcı'yı kaçırırsak bütün dünya peşimize düşer!
  • harika avcı'nın muhteşem söylediği şarkı...

    kısmet değilmiş mutluluk
    unutmaya çalışırım
    bir sevenim olur elbet
    sevmesem de alışırım

    sende açsamda gözümü
    yoktu bu aşkın çözümü
    zaman avutur gönlümü
    hasretine alışırım
    sevmesen de alışırım

    hep aynı kalsa acılar
    insan oğlu nasıl yaşar
    bir gün küllenir anılar
    yanmaya da alışırım

    sende açsamda gözümü
    yoktu bu aşkın çözümü
    zaman avutur gönlümü
    hasretine alışırım
    sevmesen de alışırım

    kısmet değilmiş mutluluk
    unutmaya çalışırım
    bir sevenim olur elbet
    sevmesem de alışırım
  • nette rapidli halde paylaşıldığını görünce uğruna netlimitsiz tarifesine geçtiğim film. arada bir erdal tosun'un o kaymak gibi yüzüyle harika avcının kilodunu koklayışının yüzünde yarattığı çocuksu gülümsemeyi izlemek paha biçilemez.
  • tv guide'larda muhtemelen türü kısmında "dram" yazan fakat aslında psikolojik gerilim olan film.

    özellikle hakan ural'ın, erdal tosun'un öldürüldüğü sahnede gerçekleştirmiş olduğu oyunculuk ders olarak okutulmalıdır. yanlış olmasın. nasıl böyle tepki verilmez diye.

    ayrıca cince5'te falan denk gelebilirsiniz.
hesabın var mı? giriş yap