• almanca bilen benutzer/in *lerin faydalı tavsiyeleri ile kendilerinden sonra gelen anfänger*lara faydalı olabileceği başlıktır.

    ilk tavsiye zdf hayatınızın parçası olacak maalesef.
  • öğrenmeyin.
    neredeyse tüm eğitimli almanlar ingilizce biliyor zaten. almancayı almanya'ya yerleşmeden öğrenmek için harcayacağınız sürede çok daha yararlı işler yapabilirsiniz kendiniz için.
    ha az buçuk yeter, okusam kafi yazmasam da olur diyorsanız da duolingo bile yeter .
  • a1-a2 yi turkce bilen birisinden ogrenebilirsiniz ama b1-b2 seviyelerinde nativ speaker ogretme tercih edin. kaynak olarak deutschtrainingu onerebilirim

    edit: asagidaki kaynaklari da eklemek istedim
    dw: dw deutsch
    almanca kolay youtube kanali: almanca kolay
    irem hölzl youtube kanali: irem in kanali

    bu arada irem 1 senede c2 yi bitirmis. ogrenilmez diyenlere inanmayin siz.

    edit: irem'in kanali kaldirilmis. onun yerine benjamin'i tavsiye ederim. benjamin. ayrica her zaman en iyi kaynak vhs dir vhs nam-i diger alman halkevi.
  • başlık : almanca öğrenmek isteyenlere tavsiyeler
    tavsiye: öğrenmeyin

    abi adam öğrenmek istiyorsa demek ki hayatında buna dair gerekli bir motivasyonu var ki karar aşamasını geçmiş ve nasıl öğreneceğine yönelik bir şeyler bulmak için bu başlığa geliyor. yapıcı olan hiçbir öneri sunmayıp bir de hayatına kalite katmak isteyen insanların hevesini kırıyorsunuz. bir entry'den sosyolojik çıkarım yapmak istemem ama bu kafa yapısı türkiye'de her konuda çok yaygın: bir şey öğrenmek, yapmak isteyen insana hemen negatif tarafından akıl verip daha iyi bir seçenek sunmadan safi yıkıcılık yapmak.

    tavsiye vermeden entry bitirmiş olmayayım: şu linkte dünyadaki dizilerin büyük bi çoğunluğunun almanca dublajlı halini bulabilirsiniz. almanca altyazı bulup birleştirerek listening yeteneklerinizi büyük ölçüde artırabilirsiniz.
  • başlık almanca öğrenme yolları da ben mi yanlış okuyorum. ortada almanca öğrenmek isteyen birileri var ve bu kişilere tavsiye isteniyor. ben de şahsen tecrübe etmiş ve çevremde yüzlerce örneğini görmüş biri olarak boşa kürek çekmeyin diyorum.
    sanki ingilizce, italyanca, ispanyolca gibi bir dil öğreniyorsunuz. bir alman ortamına girince "boşa gitmiş yıllarım" deyu ağlarken görürüm ben sizi.
    ulan almanca ile aynı dil ailesindeki dilleri anadil olarak konuşanlar bile almancaya lanet ediyor. bunca senedir kendim de dahil onca kişi gördüm almanya'ya yerleşmeden almanca öğrenmeye çalışan, daha bir kişinin layığıyla o dili öğrenebildiğini görmedim. varsa buyursun.
    bir konuda tavsiye vermek için o konuda tecrübe sahibi olmak şarttır. çıksın biri bak kardeş ben almanya'ya gitmeden uğraştığıma değecek düzeyde almanca öğrendim ve bundan fayda gördüm desin çıktısını alır yerim bu entryi.
    anavatanında yaşamadan öğrenilecek dil var öğrenilmeyecek dil var. vaktinizi daha çok verim alacağınız şeylere harcayın demek yıkıcı değil yapıcı bir söylemdir.
    ha derseniz ki a1, a2 seviyesi işimi görür. dediğim gibi duolingo bile iş görür.
  • biran önce öğrenmeye başlayın.
    hergun podcast dinleyin. kelime tekrarı yapın. pratik yapın konuşun.
    dil nankordur derler ya işte o dillerin en nankoru almancadir.
    (bkz: auf wiedersehen)
  • almanca diger dillere nazaran daha cok emek gerektiren bir dil. bu yuzden gunluk tekrarlar cok onemli. bir dil ogrenirken en onemli sey fiili yakalayabilmektir. cumledeki fiili yakalamaniz ve cekimini anlamaniz lazim. almanca burda zorlasiyor. cunku cogu fiil ayrilabilir fiil.
    kaynak isteyenler icin su kaynagi da buraya ilistireyim: vhs lern tamamen ucretsiz ve cok zengin bir icerik
    ayrica michel thomas methodu da oldukca etkilidir.

    not: eksisozlugun ruhuna uygun bir bilgi paylasim platformu olmasi acisindan insanlarin kendince sacma yorumlarini degil de bildigi seyleri paylasmasini hep onemserim. turkiye de anadili gibi almanca ogrenen cok insan var ve gunumuz dunyasinda ogrenmek isteyene hicbir engel yok. evet almanca zordur emek ister ama kesinlikle deger. eger almanya ya yerlesmeyi veya bir alman sirketinde calismayi dusunuyorsaniz almanca sizin icin cok onemlidir. ben 4 sene once almanya ya hic almanca bilmeden yerlestim ve keske zamaninda ogrenseydim diye cok pisman oldum. belki ingilizce is bulup buralara gelebilirsiniz ama sonrasinda ilerlemek icin kesinlikle almanca ogrenmelisiniz.
  • (bkz: the awful german language)
    mark twain'in kitabı. bunu bir okuyun. kısa bir şey zaten. anadili ingilizce olan birinin almanca öğrenme çabasını anlatır. bu arada ingilizce almanca ile aynı dil ailesindendir.
    dünyanın en büyük muamması almanca gibi kuraldan çok istisna barındıran, hiç bir mantığa oturmayan bir dilin almanlar tarafından geliştirilmiş olmasıdır.
    hiç bir şey imkansız değildir. ancak hayat almanca öğrenmek için çok kısadır derler.
    not: bu arada a2-b1 seviyesinde almanca bilen biri olarak yazıyorum bu yazıları. derdim ben yandım siz yanmayın. gidin bu vaktinizi ingilizce bir kitabı çevirmeye ya da mesleğinizde hobilerinizde kaydadeğer işler yapmaya harcayın.
hesabın var mı? giriş yap